Ali Balkan’ın vapurları şehir ile buluştu

Sanatseverler, 17 Aralık 2015 tarihine kadar sergiyi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda ziyaret edebilir

TURİZMİN SESİ

İstanbul Ressamı Ali Balkan’ın ‘Masallar Şehri İstanbul III Sergisi’ açıldı. İstanbulluların heyecanla beklediği sergide, kentin en önemli simgelerinden birisi olan “Şehrin Vapurları” ön plana çıkıyor.Genç kuşak sanatçılarından Ali Balkan’ın “Masallar Şehri İstanbul III” Sergisi, 17 Aralık 2015 tarihine kadar her gün 09.00 ile 18.00 arasında, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda ücretsiz olarak ziyaret edilebilir. 

 
İstanbullular, serginin açılışına yoğun ilgi gösterdi 
Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda, 14 Kasım 2015 Cumartesi günü gerçekleşen serginin açılışına, iş dünyası ve sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Açılışına katılan sanatseverler; İstanbul’un simgesi olan Şehrin Vapurlarını, Kız Kulesi’ni, Galata Kulesi’ni ve İstanbul siluetini;  ressamın kendine has fantastik ve fütüristik yorumuyla izleyerek, İstanbul’un dünü, bugünü ve geleceğine keyifli bir yolculuk yaptı. İstanbul simgelerindeki Japon esintisi, sanatseverleri şaşırttı ve memnun etti.
 
 
Sevgi emektir 
‘Sanat vapur içindir’ manifesto ile sergiye hazırlanan Ali Balkan, “Vapurlara şans verecek olan da sensin, benim. Bu da konuşarak, sosyal medyada yazarak  olmaz. İstanbul kartı basacaksın ya da jeton  atacaksın. Turnikeden geçeceksin. İnsan sevdiğine emek verir. En azından iş dönüşü ya da hafta sonu, ama genellikle de  hiç de gerek yokken vapura bineceğiz ki sevgi emektir diyebilelim.” diyerek serginin ruhunu anlattı.
 
 
Böylesine önemli bir sergi, mutlaka ziyaret edilmelidir 
Serginin önemli bir sanat hadisesi olduğunu vurgulayan sanat eleştirmeni Ümit Gezgin, “Türk resmi içinde, fantastik ögeden beslenen vapur söylemi, böylesine bir çoğullukta işlenmedi. Vapuru, sanatının merkezine alarak, bir İstanbul ütopyası kuran bir ressam gelmedi, gelemez de. Böylesine önemli bir sergi, sergi bitmeden mutlaka ziyaret edilmelidir” dedi.