AKİL İNSANLAR HEYETİ FERİKÖY’DE

Akil İnsanlar heyeti Şişli'deki Feriköy S.Vartanans Ermeni Kilisesi'nde azınlık temsilcileri ile bir araya geldi

TURİZMİN SESİ-ARTİN ŞİRİNPINAR


Akil İnsanlar heyeti Orhan Gencebay, Hülya Koçyiğit, Avukat Yücel Sayman, Prof. Dr. Deniz Ülke Ariboğan, Prof. Dr. Mustafa Armağan, Yard. Doç. Dr. Yakup Levent Korkut ve Gazeteci-Yazar Ali Bayramoğlu Şişli'deki Feriköy S.Vartanans Ermeni Kilisesi'nde  azınlık temsilcileri ile bir araya geldi. Akil insanlar heyetini Vakıf başkanı Murat Öğer ve yönetim kurulu karşıladılar,toplantıya Şişli Bel.Bşkn. Yardımcısı Vazken Barın ve cemaat temsilcileri azınlık vakıfları temsilcisi Laki Vingas katıldılar.
 
 
Hatay'da 46 insanın ölümüyle sonuçlanan patlamalarla ilgili Akil İnsan grubundan Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Ülkelerin bomba yüklü iki araca bağlı olduğunu görebiliyorsunuz. Dünyanın en kuvvetli istihbarat servisinin bulunduğu Amerika'da düdüklü tencere ile bomba patlatılıyor. Bir ülkenin huzurunu kaçırmak çok kolay. Dirençli bir toplum haline gelebilmek çok önemli." dedi.
 
 
Akil İnsanlarla buluşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Azınlık Vakıfları Temsilcisi Laki Vingas, barış sürecinde Reyhanlı'daki olay gibi kötü bir durumla karşılaşmayı beklemediklerini aktardı. Barış sürecine destek verdiklerinin altını çizen Vingas, "Şu an aramızda, Rum, Ermeni, Süryani, Yahudi, Bulgar, Keldani, Latin Katolik ve nüfusça daha küçük toplumların temsilcileri var. Bu buluşmadan ayrıca memnunuz. Bizler buraya samimi ve faydalı olacağına inandığımız bir sohbet için geldik. Ülkemizde eşitlik, temel haklar ve özgürlük konusunun konuşulması bizi mutlu kılmıştır." diye konuştu.