AKDENİZ’DE DOKUMA KUMAŞ AKŞAMLARI

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Durmak yok, tasarıma, modaya markaya devam” diye konuştu

TURİZMİN SESİ

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) tarafından üçüncüsü düzenlenen ‘Kumaş Tasarım Yarışması’nı genel kategoride “Sakura” isimli çalışmasıyla Seher Süleymanoğlu, öğrenci kategorisinde ise “Manipulasyon” isimli çalışmasıyla  Hacer Durmaz kazandı.ATHİB Başkanı Zeki Kıvanç, “Tekstilin doğduğu ve tekstilin doyurduğu bu topraklarda yapılan yarışmamız, artık tasarımcıların takvimleri arasındaki yerini aldı” dedi.
 
 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Durmak yok, tasarıma, modaya markaya devam” diye konuştu.
Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) tarafından dokuma kumaş üretiminde tasarımcı kimliğinin güçlenmesine yardımcı olacak, tasarımcı adayları ve tasarımcılara kendilerini ifade etme şansı vermek amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nda ödüller sahibini buldu. Yarışmada genel kategoride “Sakura” isimli çalışmasıyla Seher Süleymanoğlu, öğrenci kategorisinde ise “Manipulasyon” isimli çalışmasıyla Hacer Durmaz birinciliği kazandı. 13 tasarımın finalde yarıştığı gecede; Irmak Atuk, Özge Ulusoy ve Elif Ece Uzun gibi mankenler tasarımları tanıttı.
 
 
Final gecesinde konuşan ATHİB Başkanı Zeki Kıvanç, yarışmanın 3’üncü yılında, tasarımcıların önem verdiği bir marka haline geldiğini söyleyerek, “Tekstilin doğduğu ve tekstilin doyurduğu bu topraklarda yapılan yarışmamız, artık tasarımcıların takvimleri arasındaki yerini aldı” dedi. Kıvanç, yarışmanın diğer tasarım yarışmalarından farklı olarak; tasarımcılar için bir okul gibi olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu; Odağına tasarımcılarımızı koyduğumuz etkinliğimizi sadece sonuca ve bu geceye endeksli bir etkinlik olarak görmüyoruz. İplik üretiminden, çözgüsünden atkısından, kumaşlarımız son halini alana kadar her aşamayı tasarımcılarımızla paylaşıyoruz. Tasarımcılarımız; fikirlerinin, eskizlerinin endüstriyel üretim ile buluştuğu aşamaları birer birer görerek ve bizzat müdahale ederek ayrıcalıklı bir deneyim elde ediyorlar.” İtalya ile Türkiye arasında, dokuma kumaş ihracatının kilogram fiyatında 16 dolar gibi bir fark olduğunu hatırlatan Kıvanç, bu farkın tasarım ve markalaşmadan kaynaklandığını ifade etti.
 
 
“Durmak yok...”
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise konuşmasında, tasarım ve markalaşma için en doğru zaman olduğunu vurguladı. Bakanlık olarak tasarım ve tasarımcılar için büyük destek ve teşviklerin yolunu açtıklarını söyleyen Zeybekci, “Durmak yok, tasarıma, modaya, markaya devam” diye konuştu. 
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu ise Ekonomi Bakanlığı’nın tasarım ve tasarımcıya verdiği teşviklere vurgu yaptı. TİM olarak tasarımcı ile sanayiciyi buluşturan her türle organizasyona destek vereceklerini ifade eden Çıkrıkçıoğlu, 2023 hedefine giden yolun, tasarım ve inovasyondan geçtiğini sözlerine ekledi.