TURİZMİN SESİ
Konferansın Koordinatörü Doç.Dr. Metin Kozak, iki gün sürecek etkinliklerin açılışında yaptığı konuşmada, hazırlıkların 15 Aralıkta başlatıldığını anımsatarak, Akademik kesimde eskiye oranla farklılaşma başladı. Yeni programlar, makaleler, kitaplar arttı.
Olumlu değişimlere bağlı olarak yeni eğitim modelini belirlemek adına bu konferansı düzenliyoruz.
Burada tavsiye niteliğindeki bazı görüşleri tartışacağız. Alınacak kararlar bağlayıcı değil, tavsiye niteliğinde olacak. Çalışmaların sonunda ortaya çıkacak sonuç raporunu YÖK'e ulaştıracağız dedi.
Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı'na çoğunluğu akademisyenler olmak üzere aralarında turizm sektöründen temcilcilerin de bulunduğu 55 kişi katıldı. Dr. İrfan Mısırlı'nın moderatörlüğünde devam edecek olan konferansın sabahki oturumunda turizm eğitiminde güçlü ve zayıf yanları belirlemeye yönelik tartışmalar yapıldı. Bu bölümde yaklaşık 180 başlık belirlenip tartışıldı.
Öğleden sonraki oturumlarda ise yönetsel sorunlar, program geliştirme, mevzuatlar, sektörle ilişkiler, insan kaynakları, fiziksel altyapı, finansman organizasyon, öğrenciler ilişkileri ve akademik yeterlilikler ile YÖK'le ilişkileri belirleyecek olan Akademik Turizm Komiteleri kuruldu. Akademik Turizm Komiteleri'nin öneri ve çözümlerini içeren çalışmaların yarınki oturumlarda ele alınacağı belirtiliyor.