AKADEMİK TURİZM BÜLTENİ

Nazmi Kozak tarafından hazırlanan aylık ulusal akademik turizm bülteni yayınlandı

'2nd Interdisciplinary Tourism Research Conference', 24-29 Nisan 2012'de Fethiye'de duzenleniyor..
Birincisi 25-30 Mayis 2010 tarihlerinde duzenlenen Disiplinlerarasi Turizm Arastirmalari Kongresi, 2012 yilindan itibaren ulusal ve uluslararasi boyutta olmak uzere iki ayri kongre olarak duzenleniyor. Uluslararasi alanda duzenlenecek "Interdisciplinary Tourism Research Conference" baslikli bilimsel etkinliginin ikincisi 24-29 Nisan 2012 tarihleri arasinda Fethiye'de, LykiaWorld Oludeniz tatil koyunde yapiliyor. Kongre'de, "Disiplinlerarasi Calisma Odulu" Lancaster Universitesi (Ingiltere) Prof. Dr. John Urry adina veriliyor. Kongre ile ilgili ayrintili bilgi icin bkz.
'6th World Conference for Graduate Research in Tourism, Hospitality and Leisure', 24-29 Nisan 2012'de Fethiye'de duzenleniyor..
Besincisi 25-30 Mayis 2010 tarihlerinde Kapadokya'da duzenlenen"World Conference for Graduate Research in Tourism, Hospitality and Leisure" baslikli bilimsel etkinligin altincisi, 24-29 Nisan 2012 tarihlerinde Fethiye'de, LykiaWold Oludeniz tatil koyunde yapiliyor. Kongre'de, en iyi doktora ve en iyi yuksek lisans tezi odullerine ek olarak, ilki gecen yil verilen ozel odul, 2012 yilinda duzenlenecek kongrede Colorado Universitesi (ABD) ogretim uyelerinden Prof. Dr. Charles Goeldner adina verilecek. Kongre ile ilgili ayrintili bilgi icin bkz.
Minduce Bilgi Iletisim Teknolojileri'nden kongre duzenleyicilerine ozel uygulamalar..
Minduce Bilgi Iletisim Teknolojileri firmasi kongre duzenleyicilerine ozel yenilikler sunmaya devam ediyor. Firma, gelistirilen yeniliklerden birini Turk Oftalmoloji Dernegi tarafindan duzenlenen 44. Ulusal Kongresi'nde iPhone uygulamasini katilimcilarla bulusturdu. Minduce Bilgi Iletisim Teknolojilerinin dernekler ve kongreler icin gelistirdigi mobil uygulama ile katilimcilar, kongre oncesinde guncel duyurulara aninda ulasip, interaktif bilimsel program uzerinden kisisel programlarini duzenleyebilme olanagina sahip oluyor ve boylelikle de kongre sirasinda kisisel bilimsel programlarini ve genel program akisini anlik olarak takip ederek gonderilen duyurular hakkinda aninda bilgi sahibi olabiliyorlar. Firma yetkilisi Tugrul Sanalp, gelistirilen program ile web sitelerindeki iceriklere erisim, uyelik islemleri ve uyeler arasi konum, resim, bilgi paylasiminin mumkun oldugunu belirtiyor. Konuyla ilgili ayrintili bilgi icin bkz.
Anadolu Universitesi Turizm Arastirma ve Uygulama Birimi acildi..
Anadolu Universitesi Turizm Arastirma Uygulama Birimi'nin Eskisehir'in Odunpazari semtindeki binasi, 03 Kasim 2010 tarihinde duzenlenen bir torenle acildi. Torene, Anadolu Universitesi Rektoru Prof. Dr. Davut AYDIN basta olmak uzere kamu ve ozel sektorden cok sayida davetli katildi. Birim ile ilgili ayrintili bilgi icin bkz.
'4th Advances in Tourism Marketing Conference'..
6-9 Eylul 2011 tarihleri arasinda Slovenya'da duzenlenecek olan 4. Turizm Pazarlamasinda Yeni Acilimlar Konferansi (4th Advances in Tourism Marketing Conference - ATMC-) icin son ozet gonderme tarihi 3 Ocak 2011 olarak belirlendi.Ozeti kabul kabul edilen calismalarin tam metninin Mart 2011 donemine kadar gonderilmesi gerektigi ogrenildi.Ana temanin"deneyimsel vedonusumsel pazarlama" olarak belirlendigi kongrede turizm pazarlamasi ile ilgili diger konularda da bildiri kabul edilecegi aciklandi.ATMC, daha onceki yillarda, sirasiyla Turkiye (2005), Ispanya (2007), ve Ingiltere'de (2009) duzenlenmisti.Ayrintili bilgi icin bkz.
Turizmde Genclik Odulleri toreni, 11 Aralik 2010'de Mardan Palace'de..
Genc Turizmciler Dernegi'nin tarafindan turizm alaninda Yilin Genc Yoneticisi, Yilin Genc Girisimcisi, Yilin Genc Burokrati, Yilin Genc Akademisyeni kategorilerinde dereceye girenlere odulleri, 11 Aralik'ta, Antalya Mardan Palace'de gerceklesecek bir torenle veriliyor. Turizmde Genclik Odulleri ile ilgili ayrintili bilgi icin bkz.

Anatolia: An International Journal of Tourism and Hospitality Research'in yeni sayisi cikti..
Anatolia: An International Journal of Tourism and Hospitality Research'in yeni sayisi, sayi 21, sayi 2, Kis 2010 sayisi gectigimiz gunlerde yayinlandi. Derginin yeni sayisinda 10 makale, uc arastirma notunun da icerisinde oldugu konferans notlari ve kitap elestirileri de yer aliyor. Derginin yayinlanan bu sayisiyla Turkiye'de yayinlanma sureci de sona ermis oluyor. Bilindigi uzere dergi onumuzdeki yildan itibaren Taylon and Francis tarafindan yayinlanacak. Ayrintili bilgi icin bkz.
II. Uluslararasi Turizm Karikaturleri Yarismasi'na basvurular sona erdi..
Ilki gecen yil gerceklestirilen Uluslararasi Turizm Karikaturleri Yarismasi'na basvurular sona erdi. 31 Ekim 2010 tarihi itibariyle yarismaya 42 ulkeden 178 sanatci 367 karikaturle katildi. Secici kurulun onumuzdeki gunlerde toplanarak dereceye girecek calismalari belirleyecegi ve odul torenin 15. Dogu Akdeniz Uluslararasi Turizm ve Seyahat Fuari'nin (EMITT) ilk gunu olan 10 Subat 2010 tarihinde duzenlenecegi ogrenildi. Ayrica, secilecek 65 karikatur EMITT fuari suresince sergilenecek.
Agri Ibrahim Cecen Universitesi Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu kuruldu..
Agri Ibrahim Cecen Universitesi Rektorlugu'ne bagli olarak Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu kurulmasi; Mill?gitim Bakanligi'nin 5/10/2010 tarihli ve 18018, 18034, 18004 sayili yazilari uzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayili Kanunun ek 30 uncu maddesine gore, Bakanlar Kurulunca 25/10/2010 tarihinde kararlastirildi.
Cumhuriyet Universitesi Zara Uygulamali Bilimler Yuksekokulu kuruldu..
Cumhuriyet Universitesi Rektorlugu'ne bagli olarak Zara Uygulamali Bilimler Yuksekokulu kurulmasi; Mill?gitim Bakanligi'nin 5/10/2010 tarihli ve 17998, 17999 sayili yazilari uzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayili Kanunun ek 30 uncu maddesine gore, Bakanlar Kurulunca 25/10/2010 tarihinde kararlastirildi.
Akdeniz Universitesi Ayse Sak Uygulamali Bilimler Yuksekokulu kuruldu..
Akdeniz Universitesi Rektorlugu'ne bagli olarak Ayse Sak Uygulamali Bilimler Yuksekokulu kurulmasi; Mill?gitim Bakanligi'nin 5/10/2010 tarihli ve 18035 sayili yazisi uzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayili Kanunun ek 30 uncu maddesine gore, Bakanlar Kurulunca 25/10/2010 tarihinde kararlastirildi.
Nevsehir Universitesi Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu kapatildi..
Erciyes Universitesi'ne bagli olarak 1984 yilinda kurulan Nevsehir Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu, gectigimiz yil Nevsehir Universitesi bunyesinde Turizm Fakultesi'nin kurulmasi dolayisiyla; Mill?gitim Bakanligi'nin 5/10/2010 tarihli ve 18016 sayili yazisi uzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayili Kanunun ek 30 uncu maddesine gore, Bakanlar Kurulunca 25/10/2010 tarihinde kararlastirildi.

Resort dergisinin Ekim 2010 sayisi..
Akdeniz Turistik Otelciler ve Isletmeciler Birligi tarafindan Ekin Grubu'nun teknik isbirligi ile yayinlanan Resort dergisinin Ekim 2010 sayisi yayinlandi.Derginin bu sayisinda hazirlanan dosya, turizmin kuresel isinma uzerindeki etkileri uzerine. "Turizmin kuresel isinmanin kurbani mi, yoksa nedeni mi? basligi ile hazirlanan dosyada konu farkli yonleri ile masaya yatirilmis. Resort dergisinin her sayida hazirladigi tesis tanitimlari ile ilgili ekler, bu sayida Xanadu Island ile VIA Hotel Istanbul icin hazirlanmis. Resort dergisinin bu sayidaki ucuncu eki ise TUROFED'in haziladigi turizm raporu. Resort dergisinin sanal ortamda okumak icin tiklayiniz.
Medikongre dergisinin yeni sayisi..
Aylik Tip Toplantilari ve Kongre Turizmi Dergisi Medikongre'nin Ekim 2010 sayisi gectigiimiz gunlerde yayinlandi. Dergide, ozellikle tip alaninda duzenlenen kongreelerle ilgiili haber, yorun ve degerlendirmeler yer aliyor.
Anadolu Universitesi Turizm Arastirma ve Uygulama Birimi'nin halka yonelik konferanslari basladi..
Kasim ayi icerisinde Eskisehir'in Odunpazari semtindeki birasinda faaliyetlerine baslayan Anadolu universitesi Turizm Arastirma ve Uygulama Birimi bunyesinde duzenlenecek halka yonelik toplantilar basladi. Kasim ayinin ilk haftasinda baslatilan toplantilarin Eskisehir halkina ve ogrencilere yonelik turizm yakin alanlarindaki konulardan olusacagi bildirildi. Kasim ve Aralik ayi etkinlikleri icin bkz.
Atilim Universitesi Turizm Isletmeciligi Bolumu'nun yeni mufredat programi
Atilim Universitesi Turizm Isletmeciligi Bolumu, turizm sektorunde degisen talep ve bu talebe bagli olarak verilmekte olan turizm isletmeciligi egitiminin guncellenmesi amaciyla 2010-2011 Akademik Yili Guz Doneminden itibaren gecerli olmak uzere yeni bir mufredat programi olusturmustur. Ogrencilerin temel olarak alacaklari dersleri takiben, Yiyecek-Icecek Isletmeciligi ve Otel Isletmeciligi modullerinden birine yonelmelerini saglayacak olan programa ulasmak icin tiklayiniz.
3. Turizm ve Mimarlik Sempozyumu..
Antalya Mimarlar Odasi tarafindan duzenlenen 3. Mimarlik ve Turizm Sempozyumu, Kent Kulturunde Turizm ve Mimarlik konusu ile 25-27 Kasim tarihlerinde Antalyada gerceklestiriliyor. Antalya Dedeman Otelde yapilacak olan Kent Kulturunde Turizm ve Mimarlik konulu toplantilarda Kent, Yerel Kultur-Yerel Ekonomi ve Turizm, Turizm Mimarisi, Kulturel Miras ve Mimarlik Iliskisi ve Turizm ve Surdurulebilirlik basliklarinda hazirlanan calismalar sunulacak. Ayrintili bilgi icin bkz.
11. Ulusal Turizm Kongresi..
Adnan Menderes Universitesi Kusadasi Turizm Isletmeciligi ve otelcilik yuksekokulu'nun evsahipliginde duzenlenen 11. Ulusal Turizm Kongresi, 02-05 Aralik 2010 tarihleri arasinda Kusadasi'nda gerceklestiriliyor. Ayrintili bilgi icin bkz.
Izmir Klasik Arkeoloji Seminerleri..
Dokuz Eylul Universitesi, Surekli Egitim Merkezi-DESEM ile Dokuz Eylul Universitesi, Edebiyat Fakultesi, Arkeoloji Bolumu, Ortacag Arkeolojisi Anabilim Dali Baskanligi tarafindan duzenlenen Izmir Klasik Arkeoloji Seminerleri-Iin programi belli oldu. Dokuz Eylul Universitesi, Surekli Egitim Merkezi-DESEMde yapilacak seminerlerin konusu ve tarihleri su sekilde: 29 Eylul 2010, Doc. Dr. Ergun LAFLI: Smyrnanin Soylu Yurttaslari ve Yasantilari: Izmir Muzeleri Yuzuk Taslari Kolleksiyonu; 8 Ekim 2010, Prof. Dr. Ilhan KAYAN: Son Arastirmalar Isiginda Troia Jeoarkeolojisi; 20 Ekim 2010, Arkeolog Nuray CIRAK: 2009 Yili Izmir Demir Celik Kurtarma Kazisi; 3 Kasim 2010, Jeolog Achilleas CHATZICONSTANTINOU: Yunanistanin Kos Adasinda Arkeolojik Bir Konteks Icinde Jeolojik Arastirmalar; 23 Kasim 2010, Arkeolog Asli CUMALIOGLU: Hadrianoupolisten Erken Bizans Mimari Plastik Ogeleri; 8 Aralik 2010, Yard. Doc. Dr. Aynur CIVELEK: Dogu Sigillatalari B (ESB) Grubu Uzerine Gozlemler; 22 Aralik 2010, Carsamba, saat 18.30: Arkeolog Gulseren KAN SAHIN: Hadrianoupolis Seramik Buluntulari; Ogr. Gor. Dr. Ali Kazim OZ: Hadrianoupolis Mozaik Buluntulari; 19 Ocak 2011, Arkeolog Eda GUNGOR: Roma Doneminde Anadoluda Pismis Toprak Kandil Sanati; 2 Subat 2011, Dr. Gamze GUNAY EDLE VON GRAEVE: Ionia Bolgesi Hellenistik Donem Pismis Toprak Kandilleri; 16 Subat 2011, Dr. Sylvia FUNFSCHILLING: Glass aus Hadrianoupolis. Hadrianoupolisten Cam Buluntular.
2010 Istanbul Inanc Turizmi Zirvesi
Istanbul 2010 Avrupa Kultur Baskenti etkinlikleri cercevesinde, Turkiye Seyahat Acentalari Birligi ile T.C. Basbakanlik Diyanet Isleri Baskanligi'nin isbirliginde 23 24 Kasim 2010 tarihlerinde Lutfi Kirdar Uluslararasi Kongre ve Sergi Sarayinda 2010 Istanbul Inanc Turizmi Zirvesi duzenleniyor. Toplanti hakkinda ayrintili bilgi icin bkz.
IRO hizmetici seminerleri..
Istanbul Rehberler Odasi (IRO)nun, turist rehberlerinin bilgilerini guncelleyebilmeleri amaciyla Kultur ve Turizm Bakanligi ile ortaklasa duzenledigi egitim seminerleri Yildiz Teknik Universitesi Oditoryumu'nda basladi. Semirlerin programi soyle: 01 Kasim - 30 Aralik 2010 tarihleri arasinda su seminerler duzenleniyor: "Osmanli Donemi Egitim Yapilari-Medreseler" (Prof. Dr. Mehmet IPSIRLI), "Neolitik Donemde Son Gelismeler-Gobeklitepe" (Prof. Dr. Mehmet OZDOGAN - Okt. Dr. Savas HARMANKAYA- Yrd. Doc. Dr. Rustem ASLAN), "Turk Hamamlari" (Hayri Fehmi YILMAZ), "Guney Dogu Anadoluda Bir Turk Devleti-Artuklu Donemi Sanati" (Hayri Fehmi YILMAZ), "Turk Resim Sanati-Minyatur, Duvar Resimleri" (Prof. Dr. Nurhan ATASOY), "Erken Osmanli Donemi Camileri" (Hayri Fehmi YILMAZ), "1915 Olaylari" (Prof. Dr. Turkkaya ATAOV) ve "Ticaret Yapilari ve Osmanli Yollari" (Prof. Dr. Metin TUNCEL) IRO seminer takvimi ile ilgili ayrintilar icin tiklayiniz.
IV.Uluslararasi Tas Sempozyumu gerceklestirildi..
Mimarlar odasi Antalya Subesi tarafindan ilki 2007 yilinda duzenlenen ve Anadoluda kullanilan yapi malzemelerinden birisi olan dogal tasin konaklama yapilarinda gecmiste ve gunumuzdeki uygulamalarinin islendigi "Gecmisten Gelecege Tas" sempozyumu bu yil 14-16 Ekim 2010 tarihleri arasinda Antalya'da gerceklestirildi. Sempozyum, Antalya Sheraton otelde yurtici ve yurtdisindan akademisyenlerin, universite ogrencilerinin, dogal tas sektorunden katilimcilarin ve mimarlarin duzenlendi.
10 Isletmecilik Kongresi..
10. Isletmecilik Kongresi, 05-07 Mayis 2011 tarihlerinde Dokuz Eylul Universitesi Isletme Fakultesi'nin evsahipliginde Kusadasi Pinebay Holiday Resortda gerceklestiriliyor.
VI. Kultur Arastirmalari Sempozyumu..
Mek?ve Kultur baslikli VI. Kultur Arastirmalari Sempozyumu, Turkiye Kultur Arastirmalari Dernegi ile Kadir Has Universitesi tarafindan 8-10 Eylul 2011 tarihlerinde Istanbulda duzenleniyor. K ulturel calismalar olarak da bilinen kultur arastirmalari alaninda disiplinlerarasi ve cokdisiplinli bir yaklasimla, kultur ve mek?kavramlarini cesitli bicimlerde bir araya getiren konularda yerlesik yargilari sorgulamak, elestirel ve cozumleyici calismalar ile yeni kuram ve yontem arayislari ortaya koymayi amacliyor. Iki yilda bir duzenlenen Uluslararasi Kultur Arastirmalari Sempozyumu, Turkiyede kultur arastirmalarina onemli katkilarda bulunmakta, bu alanda calisan arastirmacilari bulusturuyor. Ayrintili bilgi icin bkz. TAMAMLANAN TEZ CALISMALARI (Bolum sorumlusu: Hatice GUCLU)
Aciklama: "Tamamlanan Tez Calismalari" ve "Devam Eden Tez Calismalari" bolumleri, Kasim 2005 tarihinden itibaren Hatice GUCLU NERGIZ tarafindan hazirlanmaktadir. Tez calismalari ile ilgili duyurularinizi "hguclu@anadolu.edu.tr" adresine gondermenizi bekliyoruz. Tamamlanan tez calismalarinin ozleri Anatolia: Turizm Arastirmalari Dergisi'nin izleyen sayisinda yayimlanmaktadir.
________________________________________
Arzu GURDOGAN
Turizm Lisans Egitimi Veren Yuksek Ogretim Kurumu Yoneticilerinin Liderlik Davranislarinin Ogretim Elamanlarinin Orgutsel Bagliligina Etkisi
Doktora Tezi
Danisman: Yrd. Doc. Dr. Senol CAVUS
Aydin: Adnan Menderes Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu
Kabul Tarihi: Haziran 2010
Gulsel CIFTCI
Marka Imajinin Tuketicilerin Destinasyon Secimine Olan Etkisi
Yuksek Lisans Tezi
Danisman: Yrd. Doc. Dr. R. Pars Sahbaz
Ankara: Gazi Universitesi Egitim Bilimleri Enstitusu
Kabul Tarihi: Ekim 2010
GOREVE ATANMA
________________________________________
Dokuz Eylul Universitesi Isletme Fakultesi ogretim uyelerinden Dr. Ozkan TUTUNCU, Profesorluk kadrosuna atandi.
Gazi Universitesi Ticaret ve Turizm Egitim Fakultesi'nde gorev yapan Yrd.Doc.Dr. Bilgehan GULCAN, 18 Eylul 2010 itibariyla Kirgizistan'daki Kirgiz Turk Manas Universitesi Turizm ve Otelcilik Yuksek Okulu'na gorevlendirildi ve ayni okulda bolum baskanligina atandi.

Gulsel CIFTCI, Temmuz 2010'da Namik Kemal Universitesi Malkara Meslek Yuksekokulu Ogretim Gorevlisi kadrosuna atandi.
YENI YAYINLAR
________________________________________
Turizm Pazarlamasi
Ucuncu Baski
Nazmi Kozak
Ankara: Detay Yayincilik
16x24 cm., 320 sayfa
ISNB: 978-975-8969-69-2
Fiyat: 12,30 TL
________________________________________
Duyurulmasini istediginiz haberleri ve Akademik Turizm Bulteni duyuru listesi icin e-posta adresi EKLEME/SILDIRME isteklerinizi nkozak@anadolu.edu.tr adresine bildiriniz.