AKADEMİK TURİZM BÜLTENİ

Bütün Akademik Turizm Bülteni okurlarının Şeker Bayramı'nı kutlar, sağlık ve esenlikli günler dileriz.

TURİZMİN SESİ


Bayramınız kutlu olsun.. Bütün Akademik Turizm Bülteni okurlarının Şeker Bayramı'nı kutlar, sağlık ve esenlikli günler dileriz.

Resort dergisinin Ağustos 2009 sayısı çıktı..
Ekin Yazım Grubu ile Akdeniz Turistik Otelciler ile İşletmeciler Birliği'nin (AKTOB) işbirliğinde yayınlanan Aylık Turizm ve Seyahat Endüstrisi Dergisi Resort'un Ağustos 2009 sayısı geçtiğimiz günlerde çıktı. Derginin yeni sayısında turizm sektörüne yapılan önlemlerin turizmdeki rakip ülkelerle karşılaştırılmasının yapıldığı dosya dışında, turizm sektörü ile ilgili analiz, değerlendirme ve haberler yer alıyor. Resort'ün Ağustos sayısında ayrıca “Türkiye'de Zincir ve Grup Oteller-2009” eki yer alıyor. Resort dergisinin yine her sayısında yer alan eklerden olan yeni açılan tesis tanıtımlarında Anemon Malatya ve Adayla Resort&Spa yer alıyor. Ayrıntılı bilgi için bkz.

Detay Yayıncılık Yayın Bülteni-Sonbahar/2009 yayımlandı..
Detay Yayıncılık'ın Yayın Bülteni'nin Sonbahar-2009 sayısı geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Yayın Bülteni'nde Detay Yayıncılık tarafından yayınlanan kitaplara ilişkin bilgiler yer alıyor. Yayın Bülteni'nden ücretsiz edinmek için 0312-434 0949 numaralı telefon veya detayyay@ttmail.com e-posta adresi ile yayınevi yetkilileri ile irtibat kurulabilir. Ayrıntılı bilgi için bkz.

Medikongre dergisinin yeni sayısı çıktı..
Aylık Tıp Toplantıları ve Kongre Turizmi Dergisi Medikongre'nin Temmuz/Ağustos 2009 sayısı çıktı. Derginin yeni sayısında geçtiğimiz haftalarda düzenlenen tıp kongreleri ile ilgili haber ve bilgiler yer alıyor. Ayrıntılı bilgi için bkz.

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu kuruldu..
Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu kurulması; Millî Eğitim Bakanlığı'nın 10/8/2009 tarihli ve 22131 sayılı yazısı üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 17/8/2009 tarihinde kararlaştırıldı.

Türkiye'nin "Dünya Huzur İndeksi"ndeki yeri düşmeye devam ediyor..
Her yıl düzenli olarak hazırlanan Dünya Huzur İndeksi"ndeki (Global Peace Index) Türkiye'nin yeri düşmeye devam ediyor. 2007 yılında 92'inci sırada olan Türkiye, 2008'de 115'e ve 2009'da ise 121'e düştü. Dünya Huzur Indeks'nde 2009 yılında ön sıralarda Yeni Zelanda, Danimarka, Norveç, İzlanda, Avusturya, İsveç, Japonya, Kanada ve Finlandiya yer alıyor. Ayrıntılı bilgi için bkz.

Dünya'daki karikatür müzelerinin yöneticileri Anadolu Üniversitesi'nde buluşuyor
Dünyada sayıları çok fazla olmayan karikatür müzelerinin yöneticileri Eskişehir'de buluşuyor. Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi'nin öncülüğünde düzenlenecek toplantı, 30 Eylül 2009 tarihinde Yunus Emre Kampusu'nde yapılacak. Aynı gün Saat: 17.30da Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi'nde "Dünya Karikatür Müzeleri" konulu bir de sergi açılacak. Buluşma 2 Ekim günü sona erecek.

'Advances in Tourism Marketing Conference'nin üçüncüsü İngiltere'de yapıldı..
İlk ikisi, Türkiye ve İspanya'da düzenlenen Turizm Pazarlaması Konferansi'nin (Advances in Tourism Marketing Conference) ücüncüsü Bournemouth Üniversitesi'nin ev sahipliginde, 6-9 Eylül 2009 tarihleri arasinda Ingiltere'nin Bournemouth kentinde gerçekleştirildi. Toplam 163 katılımcı ve 9 çağrılı konuşmacının yer aldığı konferans süresince, “Tourism Marketing Dynamics: Creating and Engaging with Innovation” temasının yanısıra yerel ve uluslararası icerikte turizm pazarlaması ile ilgili konular tartışıldı. Bir sonraki dizisinin Maribor Üniversitesi tarafından 4-7 Eylül 2011 tarihleri arasında Slovenya'da gerçekleştirileceği ATMC'nin düzenleme komitesini, Türkiye, İspanya, Belçika, Yeni Zelanda, Slovenya ve Belçika oluşturuyor.

Türkiye'deki üniversitelerin 2008 yılı yayın istatistikleri yayımlandı..
Yüksek Öğretim Kurulu tarafından birkaç yıldır düzenli olarak hazırlanan Yayın İstatistiklerinin 2008 yılı sonuçları yayımlandı. ISI (Institute for Scientific Information) tarafından hazırlanan SCI (Science Citation Index), SSCI (Social Science Citation Index) ve AHCI (Arts Humanities Citation Index) veri tabanlarında taranan dergilerde 2008 yılında Türkiye adresli yayımlanan makale sayısının 22.592 olduğu ortaya çıktı. Makalelerin 21.317'si SCI, 1571'i SSCI ve 258'i de AHCI tarafından taranan dergilerde yer aldı. Derlenen istatistiklerde yer alan diğer sonuçlar ise aşağıdaki gibidir:


Üniversitelerin yayın sayısına göre dağılımı: Söz konusu veri tabanlarında yayımlanan makalelerin net toplama göre (Her Indekste sadece bir defa yer alan makaleler toplamı) sayımında ilk 10 üniversite ve makale sayıları şu şekilde ortaya çıktı: İstanbul Üniversitesi 1270, Hacettepe Üniversitesi 1197, Ankara Üniversitesi 1183, Gazi Üniversitesi 1031, Ege Üniversitesi 885, ODTÜ 803, Atatürk Üniversitesi 606, Dokuz Eylül 598, İTÜ 581 ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi 565 makale.

 
Science Citation Index (SCI) sıralaması: Fen ve sağlık bilimleri ve teknik alanların yer aldığı SCI'da Türkiye adresli yayınların üniversilerin yayın performanslarına göre sıralaması ise şu şekilde ortaya çıktı: İstanbul Üniversitesi 1196, Hacettepe Üniversitesi 1076, Ankara Üniversitesi 1060, Gazi Üniversitesi 960, Ege Üniversitesi 868, ODTÜ 710, Atatürk Üniversitesi 587, Dokuz Eylül Üniversitesi 564, İTÜ 561 ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi 549 makale.


Social Science Citation Index sıralaması (SSCI): Sosyal bilimler alanına giren dallarda çalışan akademisyenlerin yaptıkları yayınlara göre ortaya çıkan sıralama ise şu şekilde: Hacettepe Üniversitesi 141, Ankara Üniversitesi 132, ODTÜ 107, Gazi Üniversitesi 65, Ege Üniversitesi 50, Dokuz Eylül Üniversitesi 54, Bilkent Üniversitesi 65, Boğaziçi Üniversitesi 48 ve Koç Üniversitesi 41 makale.

 
Öğretim üyesi başına düşen makale sayısına göre sıralama: Makalelerin üniversitelerdeki öğretim üyesi sayısına bölünmesiyle ortaya çıkan sıralama, öğretim üyesi sayıların az olması dolayısıyla genel olarak yeni kurulan üniversiteler ön sıralarda yer aldı. Buna göre sonuçlar şu şekildedir (parentez içerisindeki rakam söz konusu üniversitedeki öğretim üyesi sayısını göstermektedir): TOBB Ekonomi ve Teknolji Üniversitesi 1,66 (68 öğretim üyesi), Bozok Üniversitesi 1,55 (29 öğretim üyesi), Aksaray Üniversitesi 1,31 (39 öğretim üyesi), Başkent Üniversitesi 1,25 (423 öğretim üyesi), Adıyaman Üniversitesi 1,18 (22 öğretim üyesi), ODTÜ 1,10 (728 öğretim üyesi), Çankaya Üniversitesi 1,01 (74 öğretim üyesi), Muş Alparslan Üniversitesi 1,00 (1 öğretim üyesi) ve Sinop Üniversitesi 1,00 (41 öğretim üyesi). Ayrıntılı bilgi için bkz.

Türkiye Turizmi ile ilgili Seçilmiş Veriler..
Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Araştırma Birimi tarafından her yıl düzenli olarak hazırlanan “Türkiye Turizmi ile ilgili Seçilmiş Veriler" kitapçığı geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Kitapçıkta Türkiye turizminin turizm gelirleri, turist sayıları, tesis ve acente sayıları başta olmak üzere pek çok veri yer alıyor. Ayrıntılı bilgi için bkz.

Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi'ni bir yılda 13 bin kişi gezdi..
Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi 2008-2009 sezonunda yaklaşık 13 bin sanatseveri ağırladı. 2004 yılında açılan müzeyi son beş yıl içerisinde gezen ziyaretçi sayısı ise 50 bini geçti. Oldukça yoğun bir sezon yaşadıklarını ve önemli sergilere yer verdiklerini ifade eden Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Atilla Özer, açılan sergilerden en önemlilerinden birisinin doğumunun 800. yılı nedeniyle düzenlenen Nasrettin Hoca konulu karikatür sergisi olduğunu belirtti. Azerbaycanlı sanatçı Bayram Hacızade'nin sergisinin de oldukça ses getirdiğinin altını çizen Özer, bu sergi ile iki ülke arasında sağlanan iletişimin öneminden bahsetti. Prof. Özer, önceki yıllarda ziyaretçilerini öğrenciler ve yerli halkın oluşturduğu müzenin, Eskişehir'e çevre illerden düzenlenen turizm faaliyetleri sayesinde ziyaretçi profilinin değiştiğini kaydetti. Pazartesi günleri hariç haftanın altı günü açık olan müze, sanatsever konuklarını bekliyor.

5. Mehmet Kemal Dedeman proje yarışması başvuruları başladı
Turizm ve Madencilik sektörünün Türkiye'de gelişmesinde büyük emekleri geçen Mehmet Kemal Dedeman'ın anısına 2004 senesinden beri her yıl düzenlenen “Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması”nın bu seneki kayıtları devam ediyor. Gençlere başarı fırsatı sunan yarışmanın başvuruları 31 Ekim 2009 tarihine kadar devam edecek. Ayrıntılı bilgi için bkz.

Kapadokya Meslek Yüksekokulu'nda 16 programda eğitim veriliyor..
2005 yılında eğitim öğretim yaşamına başlayan Kapadokya Meslek Yüksekokulu, kuruluşundan bu yana bölge ekonomisinin önemli sektörlerinden olan turizme ciddiyetle eğiliyor. Hem ülkemizin hem de bölgenin önemli gelir kaynaklarından olan turizmle doğrudan veya dolaylı olarak ilişkili olan “Turizm ve Otel İşletmeciliği”, “Turizm Rehberliği”, “Aşçılık”, “Restorasyon” ve “Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği” gibi programlarıyla bölgenin eğitimli temel eleman ihtiyacını karşılamak için yola çıkan Kapadokya MYO, bugüne kadar verdiği yüzlerce mezunla bu yolda önemli adımlar attı. 2008-2009 yılı itibarıyla 600 öğrenciye ve 16 programa ulaşan Kapadokya MYO, Nevşehir'in Ürgüp İlçesi Mustafapaşa Beldesinde restore edilen tarihi binalardan oluşan bir yerleşkede faaliyet göstermeye devam ediyor. Ayrıca Avanos ilçesinde bulunan El Sanatları Merkezinde ve Atçılık Merkezinde uygulamalı eğitimler verilmekte, turizm ilişkili programların öğrencilerine bölgede staj olanakları sağlanıyor. 2009-2010 öğretim yılında; Restoran programı "Mimarı Restorasyon"; Şarap Üretim Teknoloji ve Bağcılık programı "Şarap Üretim Teknolojisi"; Atçılık İşletmeciliği, At Antrenörlüğü programı "Atçılık ve Antrenörlüğü"; El Sanatları programı "Geleneksel El Sanatları"; Dış Ticaret ve Avrupa Birliği programı "Dış Ticaret"; Borsa ve Finans programı "Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası"; Uluslararası Lojistik programı "Lojistik"; Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama programı "Bilgisayar Programcılığı"; "Turizm ve Otel İşletmeciliği programı "Ağırlama Hizmetleri" ve "Turizm Rehberliği programı ise "Turist Rehberliği" şeklinde değiştirildi.

The International Council on Hotel, Restaurant and Institutional Education (I-CHRIE) en iyi calisma ödülü
Oklahoma Eyalet Üniversitesi (Oklahoma State University) Turizm ve Restoran Yüksekokulu (School of Hotel and Restaurant Administration) öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat HANÇER ve iki lisansüstü öğrencisinin (Gabriel Gazzoli ve Yumi Park) hazırladığı “Enhancing workers' attitudes towards their jobs through customer orientation: A structure equation modeling approach" başlığını taşıyan çalışma, The International Council on Hotel, Restaurant and Institutional Education (I-CHRIE) tarafindan 29 Temmuz - 01 Ağustos 2009 tarihleri arasında San Francisco'da düzenlenen 2009 ICHRIE Annual Summer Conference & Marketplace toplantısında en iyi çalışma ödülüne layık bulundu.

Doc. Dr. Cihan Cobanoglu'na iki ödül..
Delaware Universitesi Ogretim Uyesi ve Adiyaman Universitesi Misafir Arastirmaci Doç. Dr. Cihan Cobanoglu egitim alaninda iki tane odul aldı. Ilk olarak Delaware Universitesi 2009 En Iyi Egitmen Odulune layik bulundu.. Ayrica I-CHRIE (International Council on Hotel, Restaurant and Institutional Education) tarafindan verilen John Wiley and Sons Egitimde Innovasyon Odulunu 2009 yili icin Cihan Cobanoğlu'na verildi.

Ankara Çankaya İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli..
Ankara Çankaya İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli, 13 üç kişilik, 13 iki kişilik ve 4 suit olmak üzere toplam 30 oda, 200 kişilik restoran ve 100 kişilik toplantı salonu ile hizmet sunmaya devam ediyor. Ayrıntılı bilgi için bkz.

5. Doğa Sporları ve Bilim Sempozyumu..
Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu tarafından düzenlenen 5. Doğa Sporları ve Bilim Sempozyumu, 13-14 Kasım 2009 tarihinde yapılıyor. Sempozyumda doğa severler ve bu alanda çalışmakta olan araştırmacıların bir araya gelerek güncel bilgileri paylaşmaları amaçlanıyor. Ayrıntılı bilgi için bkz.

Hosteur dergisi 2008'nin en iyi makalesi..
Adıyaman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu müdürü Yrd. Doç. Dr. A. Kadir ÇORBACI ile Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Yrd. Doç . Dr. Burçin Cevdet ÇETİNSÖZ'ün birlikte hazırladıkları "A Study of Arab Tourist's Choice and Revisiting Intensions for holiday in Mersin, Turkey Destination" başlığını taşıyan çalışma, Hosteur dergisi tarafından 2008 yılının en iyi makalesi seçildi.

Türkiye'de Zincir ve Grup Oteller-2009..
Ekin Grubu Araştırma Birimi'nin her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği “Türkiye'de Zincir ve Grup Oteller” çalışmasının 2009 yılı sonuçları yayımlandı. Araştırma verilerine göre 2009 yılında ülkemizde toplam 2600 tesis faaliyet gösterirken, bunların 697'sinin herhangi bir zincir veya gruba dahil olduğu ortaya çıktı. Araştırma verilerine göre Türkiye'deki toplam tesislerin yüzde 26,81'i zincir veya gruba dahil iken, bu oranın yatak olarak yüzdesinin ise yüzde 58,97 olduğu anlaşıldı. Zincir ve grup olarak en fazla tesise Dedeman Grubu 22 tesis ile sahip iken, bunu Joy otelleri 16, Litera otelleri 14, Anemon Grubu 12, Princess Resort otelleri 11, The Marmara Grubu 10 ve Tropical Otel Grubu da 10 otel ile izliyor. Yatak sayısı bakımından ise en fazla yatağa Joy otelleri 20.336 yatak ile birinci sırada yer alıyor. Bu grubu sırasıyla Rixos otelleri 10.290, Dedeman otelleri 9.743, Kaya otelleri 7.566, Justiniano otelleri 6.998, Crystal otelleri 6.328, Wow otelleri 6.280, Magiclife otelleri 6.068 ve Hilton International 5.646 yatak ile takip ediyor.

2009-Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı..
2009-Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Sonbahar Dönemi, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 15 Kasım 2009 tarihinde yapılıyor. 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'ye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (ALES) girme zorunluluğu bulunuyor. 2009 - ALES Sonbahar Dönemi başvuruları 14 - 25 Eylül 2009 tarihleri arasında yapılıyor. Ayrıntılı bilgi için bkz.

Avrupa Eğitim Vakfı tarafından İstanbul'da Avrupa Meslek Yüksekokulu kuruldu..
Avrupa Eğitim Vakfı tarafından İstanbul'da Avrupa Meslek Yüksekokulu kurulması; Milli Eğitim Bakanlığı'nın 10/8/2009 tarihli ve 22123 sayılı yazısı üzerine, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ek 2 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 17/8/2009 tarihinde kararlaştırıldı.

Enformasyon Memurluğu ve Enformasyon Memurluğu Yabancı Dil Sınavı
1618 Sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nun 10. maddesi son fıkrası ve Seyahat Acentaları Yönetmeliği'nin 46. ve devamı maddeleri uyarınca yapılacak enformasyon memurluğu ve enformasyon memurluğu yabancı dil sınavları 17-18 Ekim 2009 tarihlerinde Ankara, İstanbul, Van ve Şanlıurfa'da yapılıyor. Ayrıntılı bilgi için bkz.

YÖK Doktora Sonrası Araştırma Bursu
Doktora eğitimini son beş yılda tamamlamış araştırma görevlileri veya yardımcı doçent kadrosundaki öğretim elemanları doktora sonrası araştırma inceleme amacıyla yurtdışına gönderiliyor. Araştırma görevlileri, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 39. maddesi uyarınca, doktora çalışmalarını kadrolarının bulunduğu üniversitede yada 2547 sayılı Kanun'un 35. maddesi uyarınca bir başka üniversitede yaptıklarına bakılmaksızın tezleri ile ilgili inceleme ve araştırma yapmak üzere, mecburi hizmet yüklenmek koşuluyla yurtdışına gönderileceği bildirildi. Ayrıntılı bilgi için bkz.

YÖK Yüksek Lisans Araştırma Bursu..
2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 39. maddesi uyarınca, yüksek lisans eğitimine devam edip, tez konusu belirlenmiş öğretim görevlileri, okutmanlar ile 33/a veya 50/d kadrosunda görev yapan araştırma görevlileri burslu araştırmacı olarak tez konuları ile ilgili inceleme ve araştırma yapmak üzere yurtdışına gönderiliyor. Ayrıntılı bilgi için bkz.
--------------------------------------------------------------------------------
TAMAMLANAN TEZ CALIŞMALARI (Bölüm sorumlusu: Hatice GÜCLÜ)
Aciklama: "Tamamlanan Tez Calismalari" ve "Devam Eden Tez Çalismalari" bölümleri, Kasim 2005 tarihinden itibaren Hatice GÜCLÜ NERGIZ tarafindan hazirlanmaktadir. Tez calismalari ile ilgili duyurularinizi "hguclu@anadolu.edu.tr" adresine göndermenizi bekliyoruz. Tamamlanan tez calismalarinin özleri Anatolia: Turizm Arastirmalari Dergisi'nin izleyen sayisinda yayimlanmaktadır.
--------------------------------------------------------------------------------
Yusuf YILMAZ
Dağıtım Kanallarında Alıcı-Satıcı İlişkileri
Doktora Tezi
Danışman: Prof. Dr. Şafak AKSOY
Antalya: Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
Kabul Tarihi: Haziran 2009

Pınar BİLGEN
Turizm Yönetimi ve Yeniden Yapılanması
Yüksek Lisans Tezi
Danışman: Yrd. Doç. Dr. Koray KARASU
Ankara: Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
Kabul Tarihi: Temmuz 2009

Serkan ÇALIŞKAN
Tarihi Konut İşletmeciliği ve Kültür Turizmi İlişkisi Beypazarı Örneği
Yüksek Lisans Tezi
Danışman: Yrd. Doç. Dr. A. Özdal DEĞİRMENCİOĞLU
Ankara: Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü
Kabul Tarihi: Temmuz 2009

İsmail ÇALIK
Otel İşletmelerinde Dış Kaynak Kullanımı:Ankara Örneği
Yüksek Lisans Tezi
Danışman:Doç. Dr. Orhan BATMAN
Sakarya: Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
Kabul Tarihi: Temmuz 2009

Yeliz ULUSAN
Alternatif Turizm Çeşitlerinin Turizm Potansiyeline Etkisi: Konya Örneği
Yüksek Lisans Tezi
Danışman: Doç. Dr. Orhan BATMAN
Sakarya: Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
Kabul Tarihi:Temmuz 2009

Özgür ARPACI
Otel İşletmelerinde Çatışma ve Yönetimi; Ankara Örneği
Yüksek Lisans Tezi
Danışman:Doç. Dr. Orhan BATMAN
Sakarya: Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
Kabul Tarihi: Temmuz 2009

Semra AKTAŞ
Efsanelerin Turistik Çekicilik Üzerine Etkileri: Turist Rehberleri Üzerine Bir Araştırma
Yüksek Lisans Tezi
Danışman:Doç. Dr. Orhan BATMAN
Sakarya: Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
Kabul Tarihi:Temmuz 2009

--------------------------------------------------------------------------------
YENİ YAYINLAR

--------------------------------------------------------------------------------
Rekreasyon ve Animasyon
İkinci Baskı
Yrd. Doç. Dr. Atila Hazar
Ankara: Detay Yayıncılık
16x24 cm., 160 sayfa.
ISBN: 978-975-8326-09-0
Fiyatı: 8,50 TL

Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi
Dördüncü Baskı
Prof. Dr. Nilüfer Koçak
16x24 cm., 160 sayfa.
Ankara: Detay Yayıncılık
ISBN: 978-975-8326-81-3
Fiyatı: 8,50 TL

--------------------------------------------------------------------------------
GÖREVE ATANMA

--------------------------------------------------------------------------------
Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğretim üyesi Dr. Mehmet SARIIŞIK, Sakarya Üniversitesi İİBF Turizm İşletmeciliği Bölümü'nde Doç. Dr. Kadrosuna atandı.

Beykent Üniversi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Murat AZALTUN, Okan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Muhasebe Bilgi Sistemleri Bölük Başkanlığı'na atandı.

Mehmet Tevfik İZGİ, Yalova Üniversitesi, Yalova Meslek Yüksekokulu, Ağırlama Hizmetleri Programında (turizm ve otelcilik programı) öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı.

--------------------------------------------------------------------------------
LİNK İŞBİRLİĞİ
www.turizmgazetesi.com Anatolia: Turizm Arastirmalari Dergisi Anatolia: International Journal of Tourism and.. Detay Yayincilik
//www.turizmdebusabah.com  
//www.bilesim.com.tr  //www.turizmhaberleri.com  //www.turizminsesi.com  
www.turizmforumu.net  Bibta Veri Bankasi www.turizmdosyasi.com  Resort Academy
//www.kongremerkezi.net/  //www.kongre.net  //www.turizmhabercisi.com  //www.medikongre.com  
//www.turizmden.com  //www.tuyed.org.tr  //www.gulersoy.net  //www.ftnnews.com  
Duyurulmasini istediginiz haberleri ve Akademik Turizm Bulteni duyuru listesi icin e-posta adresi EKLEME/SILDIRME isteklerinizi nkozak@anadolu.edu.tr adresine bildiriniz.