AKADEMİK TURİZ BÜLTENİ YAYINLADI

1997 yilindan bu yana uluslararasi alanda yayinlanan Anatolia: An International Journal of Tourism and Hospitality Research, 2011 yilindan itibaren Dunya'nin onde gelen yayinevlerinden, Ingiltere'de faaliyet gosteren Routledge, Taylor & FrancisGroup firma

TURİZMİN SESİ


Yapilan anlasma uyarinca derginin editorlugu Prof. Dr. Metin KOZAK ve Doc. Dr. Nazmi KOZAK tarafindan yerine getirilmeye devam edilecegi, yayin kurulu ve bolum editorluklerinde herhangi bir degisiklik yapilmayacagi ve halen yilda iki sayi yayinlanan derginin 2011 yilindan itibaren yilda uc sayi olarak yayinlanmaya baslanacagi bildirildi.
Anatolia: Turizm Arastirmalari Dergisi'nde gorev degisimi..
Anatolia: Turizm Arastirmalari Dergisi'nin "Secme Ceviri Makaleler Bolumu"nun editorlugu, Agustos 2010 tarihinden itibaren 'The Hong Kong Polytechnic University' ogretim uyelerinden Dr. Deniz KUCUKUSTA tarafindan yerine getirilecek. Turkce disindaki dillerde yayimlanmis turizm arastirmalari ile ilgili makaleleri Turkce'ye kazandirip yayimlamak isteyenlerin Dr. Deniz KUCUKUSTA ile irtiba gecmeleri gerekiyor. E-posta: deniz.kucukusta@gmail.com
Atilim Universitesi Turizm Isletmeciligi Yuksek Lisans Programi..
Atilim Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu Turizm Isletmeciligi Yuksek Lisans Programi'na 2010-2011 Egitim-Ogretim Yili Guz Donemi icin ogrenci aliniyor. Ayrintili bilgi icin bkz.
Anadolu Universitesi turizm ile ilgili lisansustu programlara ogrenci aliyor..
Anadolu Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu bunyesindeki lisansustu turizm programlarina 2010-2011 Egitim-Ogretim Yili Guz Donemi icin ogrenci aliyor. Soz konusu programlardan Turizm ve Otel Isletmeciligi Doktora Programi'na 5, Turizm ve Otel Isletmeciligi Yuksek lisans Programi'na 10 ve internet ortaminda uzaktan ogretim yontemiyle egitim-ogretim yapilan Konaklama Isletmeciligi Yuksek Lisans Programi'na ise 30 ogrenci aliniyor. Ayrintili bilgi icin bkz.
Balikesir Universitesi Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik dalinda lisansustu programlara ogrenci aliyor..
Balikesir Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu'ne 2010-2011 Egitim Ogretim Yili Guz Yariyilinda Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik dalinda yuksek lisans ve doktora ogrencisi aliniyor. Ayrintili bilgi icin bkz.
Canakkale Onsekiz Mart Universitesi Turizm Isletmeciligi dalinda yuksek lisans programina ogrenci aliyor..
Dokuz Eylul Onsekiz Mart Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu bunyesindeki Turizm Isletmeciligi alanindaki tezli ve tezsiz Yuksek Lisans programlarina 2010-2011 Egitim-Ogretim Yili Guz Donemi icin ogrenciler aliniyor. Ayrintili bilgi icin bkz.
Dokuz Eylul Universitesi Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik dalinda lisansustu programlara ogrenci aliyor..
Balikesir Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu'ne 2010-2011 Egitim Ogretim Yili Guz Yariyilinda Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik dalinda yuksek lisans ve doktora ogrencisi aliniyor. Ayrintili bilgi icin bkz.
Istanbul Universitesi Turizm Isletmeciligi dalinda yuksek lisans programina ogrenci aliyor..
Istanbul Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu'ne 2010-2011 Egitim Ogretim Yili Guz Yariyilinda Turizm Isletmeciligi dalinda yuksek lisans ogrencileri aliniyor. Ayrintili bilgi icin bkz.
Mugla Universitesi Turizm Isletmeciligi dalinda yuksek lisans ogrencisi aliyor..
Mugla Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu Turizm Isletmeciligi dalinda 2010-2011 Egitim-Ogretim Yili Guz Donemi icin 10 ogrenci aliyor. Basvurularin 31 Agustos'ta baslayacagi programa basvuru kosullari onumuzdeki gunlerde universitenin web sayfasinda ilan edilecek.
Nevsehir Universitesi Turizm Isletmeciligi dalinda yuksek lisans ogrencileri aliyor..
Nevsehir Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu'ne 2010-2011 Egitim Ogretim Yili Guz Yariyilinda Turizm Isletmeciligi dalinda yuksek lisans ogrencileri aliniyor. Ayrintili bilgi icin bkz.
Yasar Universitesi Turizm ve Otel Isletmeciligi dalinda yuksek lisans ogrencileri aliyor..
Yasar Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu Turizm ve Otel Isletmeciligi dalinda 2010-2011 Egitim-Ogretim Yili Guz Donemi icin yuksek lisans ogrencileri aliyor. Ayrintili bilgi icin bkz.
Anadolu Universitesi Sivil Havacilik Yonetimi ile ilgili lisansustu programlara ogrenci aliyor..
Anadolu Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu bunyesindeki Sivil Havacilik Yonetimi ile ilgili lisansustu programlarina 2010-2011 Egitim-Ogretim Yili Guz Donemi icin ogrenci aliyor. Soz konusu programlardan Sivil Havacilik Sivil Havacilik Yonetimi Doktora Programi'na 5 ve yuksek lisans programina ise 10 ogrenci aliniyor. Ayrintili bilgi icin bkz.
Istanbul Universitesi Muzecilik Programlari..
Istanbul Universitesi Edebiyat Fakultesi'ne bagli olarak Muzecilik Bolumu 2010-2010 Egitim - Ogretim Yili'ndan itibaren ogrenci almaya basliyor. Ote yandan ayni universitenin Sosyal Bilimler Enstitusu'nde acilan Muze Yonetimi Anabilim Dali Yuksek Lisans Programi'na da bu ogretim yilinda ogrenci alinacagi bildirildi.

Gaziantep Universitesi Rektorlugu'ne bagli olarak Turizm Isletmeciligi Yuksekokulu kuruldu..
Gaziantep Universitesi Rektorlugu'ne bagli olarak Turizm Isletmeciligi Yuksekokulu kurulmasi; Millgitim Bakanligi'nin 1/6/2010 tarihli ve 9179 sayili yazisi uzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayili Kanunun ek 30 uncu maddesine gore, Bakanlar Kurulunca 14/6/2010 tarihinde kararlastirildi.

Atilim Universitesi Turizm ve Otel Isletmeciligi Uzaktan Egitim Onlisans Programi..
Atilim Universitesi bunyesinde Turizm ve Otel Isletmeciligi Uzaktan Ogretim Programi 2010-2011 Egitim-Ogretim Yili Guz Donemi icin ogrenci aliniyor. Ayrintili bilgi icin bkz.
Balikesir Kent Sempozyumu..
27-28 Kasim 2010 tarihlerinde duzenlenecek Balikesir Kent Sempozyumunda; kent planlamasi, kentsel koruma, kentsel donusum, kent kulturu, cevre, sanat, tarim ve hayvancilik, turizm ve dogal afetler konulari ele aliniyor. Ayrintili bilgi icin bkz.
Meslek yuksekokullarinda cift diploma sansi; Yuksekogretim Kurulu 1+1 cift diploma projesini baslatiyor.
Mesleki ve teknik egitimde bir ilk gerceklesiyor, Yuksekogretim Kurulunun baslattigi 1+1 cift diploma projesi uygulamaya konuyor. Proje kapsaminda, Uluslararasi Ortak Onlisans Programi (UOOLP)na katilan meslek yuksekokulu ogrencileri bir yil Turkiyede bir yil yurt disinda egitim gorerek her iki kurumun da diplomasini elde etme sansina sahip olacaklar. Bu proje sonunda meslek yuksekokulu ogrencilerinin Ingilizceyi meslek dili olarak kullanmalari hedeflenirken, bir sure sonra is dunyasi icin gerekli olan nitelikli eleman ihtiyacinin da bu sekilde karsilanmasi ongoruluyor. Ayrintili bilgi icin bkz.

TAMAMLANAN TEZ CALISMALARI (Bolum sorumlusu: Hatice GUCLU)
Aciklama: "Tamamlanan Tez Calismalari" ve "Devam Eden Tez Calismalari" bolumleri, Kasim 2005 tarihinden itibaren Hatice GUCLU NERGIZ tarafindan hazirlanmaktadir. Tez calismalari ile ilgili duyurularinizi "hguclu@anadolu.edu.tr" adresine gondermenizi bekliyoruz. Tamamlanan tez calismalarinin ozleri Anatolia: Turizm Arastirmalari Dergisi'nin izleyen sayisinda yayimlanmaktadir.
________________________________________
Naci POLAT
Wellness Turizminde Surdurulebilirlik Uygulamalarinin Tespitine Yonelik Nitel Bir Arastirma ve Bir Model Onerisi: Afyon Ili Ornegi
Doktora Tezi
Danisman: Prof. Dr. Necdet TIMUR
Kutahya: Dumlupinar Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu
Kabul Tarihi: Mayis 2010
Ismail KERVANKIRAN
Afyonkarahisar Ilinin dogal, kulturel ve tarihi kaynaklarinin surdurulebilir turizm acisindan degerlendirilmesi
Doktora Tezi
Danisman: Prof Dr. Mehmet Ali OZDEMIR
Afyonkarahisar: Afyon Kocatepe Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu
Kabul Tarihi: Mart 2010
Ismail BILGICLI
Turizm Isletmelerinin Personel Tedarikinde Turkiye Is Kurumu'nun Etkinlik Duzeyinin Belirlenmesi: Istanbul'da Bir Alan Arastirmasi
Yuksek Lisans Tezi
Danisman: Yrd. Doc. Dr. Burhanettin ZENGIN
Sakarya: Sakarya Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu
Kabul Tarihi: Temmuz 2010
Manolya AKSATAN
Kucuk Olcekli Konaklama Isletmelerinde Musteri Iliskileri Yonetimi: Alacati Ornegi
Yuksek Lisans Tezi
Danisman: Yrd. Doc. Dr. Gurhan AKTAS
Izmir: Dokuz Eylul Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu
Kabul Tarihi: Haziran 2010
Duygu YETGIN
Dort ve Bes Yildizli Otel Isletmelerinin Pazarlanmasinda Satis Gelistirme Yontemlerinin Etkisi: Bodrum Ornegi
Yuksek Lisans Tezi
Danisman: Prof. Dr. Ige PIRNAR
Izmir: Dokuz Eylul Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu
Kabul Tarihi: Agustos 2009
Burcu GOK
Ic Musteri Tatmininin Dis Musteri Tatmini Uzerindeki Etkisini Belirlemeye Yonelik Bir Arastirma: Antalyada Bir Yiyecek Icecek Isletmesi Ornegi
Yuksek Lisans Tezi
Danisman: Yrd. Doc. Dr. V. Ruya EHTIYAR
Antalya: Akdeniz Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu
Kabul Tarihi: Haziran 2010
Zeynep ASLAN
Personel Guclendirmenin Tukenmislik Sendromu Uzerine Etkileri: Seyahat Acentalarinda Bir Arastirma
Yuksek Lisans Tezi
Danisman: Doc. Dr. Orhan BATMAN
Sakarya: Sakarya Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu
Kabul Tarihi: Mayis 2010
Cigdem OZKAN
Ege Bolgesi'ndeki 4-5 Yildizli Otel Isletmelerinde Orgut Kulturunun Is Degerlerinin Donusumune Etkileri
Yuksek Lisans Tezi
Danisman: Doc. Dr. Murat GUMUS
Canakkale: Canakkale Onsekiz Mart Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu
Kabul Tarihi: Nisan 2010
Tolga CETINKAYA
Saglik Turizmi Acisindan Bursa Ilinin Pazarlanabilirligi Konusunda Saglik Calisanlarinin Goruslerinin Belirlenmesi Uzerine Bir Arastirma
Yuksek Lisans Tezi
Danisman: Yrd. Doc. Dr. Burhanettin ZENGIN
Sakarya: Sakarya Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu
Kabul Tarihi: Haziran 2010
HAZIRLANMAKTA OLAN TEZ CALISMALARI (Bolum sorumlusu: Hatice GUCLU)
Asli ALBAYRAK
Tuketicilerin Alternatif Turizm Turlerini Satin Alma Davranislarini Etkileyen Faktorler
Doktora Tezi
Danisman: Prof. Dr. Hamil NAZIK
Ankara: Gazi Universitesi Egitim Bilimleri Enstitusu
Devam Eden Tez Calismasi
GOREVE ATANMA
________________________________________
Dogus Universitesi Meslek Yuksekokulu Mudurlugu gorevini 12 yildir surduren Ogr. Gor. Gulsen KAHRAMAN, 31 Agustos 2010 tarihi itibariyle gorevini birakiyor. Gulsen KAHRAMAN, ayni yuksekokulda ogretim gorevlisi olarak gorev yapmaya devam edecek. Dogus Universitesi Meslek Yuksekokulu Mudurlugu gorevine 01 Eylul 2010 tarihinden itibaren Doc. Dr. Bulent BALI atandi.

Anadolu Universitesi Turizm ve Otel Isletmeciligi Yuksekokulu ogretim elemanlarindan Dr. Hilmi Rafet YUNCU, ayni yuksekokulda Yrd. Doc. Dr. kadrosuna atandi.
Anadolu Universitesi Eskisehir Meslek Yuksekokulu ogretim elemanlarindan Dr. Dilek ACAR GUREL, ayni yuksekokulda Yrd. Doc. Dr. kadrosuna atandi.
Dr. Erkan AKGOZ, Selcuk Universitesi Beysehir Ali AkkanatTurizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu'nda Yrd. Doc. Dr. olarakatandi.

Dr.Ramazan GORAL,Selcuk Universitesi Beysehir Ali AkkanatTurizm Isletmeciligi ve Otelcilik Yuksekokulu'nda Yrd. Doc. Dr. olarakatandi.
Aysel YILMAZ, Anadolu Universitesi Turizm ve Otel Isletmeciligi Yuksekokulu'nda Ogretim Gorevlisi olarak goreve basladi.

Baris SEYHAN, Anadolu Universitesi Turizm ve Otel Isletmeciligi Yuksekokulu'nda Arastirma Gorevlisi olarak goreve basladi.

YENI YAYINLAR
________________________________________
Kirsal Turizm ve Kirsal Kalkinma (Fethiye Ornegi)
Birinci Baski
Bil. Uzm. Metin Ucar, Dr. Huseyin Ceken, Dr. Sevket Okten
Ankara: Detay Yayincilik
16x24 cm., 176 sayfa
ISBN: 978-605-5681-78-4

Ayvalikta Su Alti Turizm Arastirmasi
Birinci Baski
Yrd. Doc. Dr. Ayhan GOKDENIZ, Yrd. Doc. Dr. Yakup DINC, Yrd. Doc. Dr. Nuran AKSIT ASIK, Ogr.Grv. Levent MUNGER
16x24 cm., 192 sayfa
Ankara: Detay Yayincilik
ISBN: 978-605-5681-77-7