AJANS PRESS KIBRIS’TA

Ajans Press Kıbrıs Temsilciliği'ni, PRIsland Communication Services adına Faika Yalvaç

TURİZMİN SESİ


Yarım yüzyılı aşkın bir süredir medya takibi alanında faaliyet gösteren ve sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da sayılı medya takip firmalarından biri olan Ajans Press Medya Takip Merkezi, Nisan ayında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) açtığı Temsilcilik ofisi ile Kıbrıs'ta bulunan kurum ve kuruluşlara medya takibi hizmeti vermeye başladı. Ajans Press Kıbrıs Temsilciliği'ni, PRIsland Communication Services adına Faika Yalvaç yürütüyor.

Ajans Press Kıbrıs Temsilcisi ve PRIsland Genel Müdürü Faika Yalvaç, KKTC'de medyanın gelişimini yakından gözlemlediklerini ifade ederek, “Günümüzde medya takibi, hem kurumunuzu hem rakiplerinizi hem de sektördeki gelişmeleri ve olası kriz veya fırsatlara ilişkin sinyalleri öngörebilmek açısından stratejik bir öneme sahip. KKTC'de medyanın gelişimine paralel olarak, medya takibinin de önemli bir noktaya taşındığını düşünüyoruz. KKTC'de bir ilki gerçekleştirerek, profesyonel anlamda ve uluslararası standartlarda medya takibi hizmetini Ajans Press ile yapmış olduğumuz işbirliği çerçevesinde başlatmış bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.

KKTC medyasının yanı sıra Güney Kıbrıs medyası da takip edilecek
Ajans Press Medya Takip Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özkan ise, sözkonusu işbirliğinden çok memnun olduklarını belirterek, KKTC medyasının yanı sıra Güney Kıbrıs medyasını da takip etmek için bir süredir sürdürdükleri girişimlerin başarılı sonuç verdiğini açıkladı.
Böylelikle hem Kuzey Kıbrıs, hem de Güney Kıbrıs medyasını da takibe almaları ile birlikte Türkiye'de ve dünyada hizmet verdikleri kurum ve kuruluşlara Kıbrıs'ta yayınlanan haberleri de ulaştırma şansına erişmiş olduklarını ifade etti. Özkan ayrıca temsilcilik ofisinin açılışı nedeniyle KKTC'ye yaptığı ziyaret sırasında görüştükleri kamu ve özel sektör kuruluşlarından büyük takdir ve ilgi gördüklerini belirtti.

Uluslararası Küpür Büroları Federasyonu (FIBEP) ve Uluslararası Radyo Televizyon Takip Derneği (IABM) üyelikleri bulunan Ajans Press, ulaştığı standartlarıyla bir yandan tüm ülkelere hizmet verirken bir yandan da her ülkedeki medya takip hizmetlerini talep edilmesi halinde müşterilerine sunabiliyor. Medya takibinde sınırları kaldıran Ajans Press, aynı zamanda televizyon-radyo kanallarından digital kayıt/arşiv ve bu kayıtları internetten online bir sistemle sunma teknolojisiyle sektörün öncülüğünü yürütüyor. Eksiksiz hizmet verme kararlılığıyla hareket eden Ajans Press, bilgi paylaşımında dakikaların bile önem kazandığı günümüzde şu anda tüm hizmetlerini internet üzerinden veriyor.



Yazılı basın, televizyon, radyo, internet ve haber ajansı takibi
2000'e yakın basılı yayını, 72 televizyon kanalını, 30 radyo kanalını, en çok ziyaret edilen ve haber üreten 250'den fazla internet sitesini düzenli olarak takip eden Ajans Press, talepte bulunulan basın takip sonuçlarına her sabah 07:30'den itibaren internet üzerinden erişim sağlıyor. Sonuçlarda özet yayın bilgilerinden küpürün ölçülerine, reklam eşdeğerine kadar tüm detaylar bulunuyor. Küpürlerin orjinal boyutlarda renkli olarak görülüp kaydedilebilmesinin yanı sıra büyültme, küçültme, yazdırma, mail atma, metin içeriğini alabilme fonksiyonaları da bulunuyor. Ayrıca her ayın sonunda talep edilen konularla ilgili aylık CD'ler müşterilerin adresine gönderiliyor. Ayrıca haber ajansı takibi de yapan Ajans Press anında SMS ve eş zamanlı e-posta ile müşterilerini takip ettiği konular/haberler hakkında bilgilendiriyor.

 “Haber olmadan haberdar olun” sloganı ile Ajans Press'in başlattığı bu hizmet sayesinde haberinizin ertesi güne nasıl yansıyacağından bir gün önceden haberdar olma imkanı sunuluyor. Haber ajanslarının takibi günümüzde özellikle kriz yönetimi için muhteşem bir fırsat olarak görülüyor. Ajans Press, müşterileri için Anadolu Ajansı'nı saniyesi saniyesine takip ediyor.

Medya Analizi
Medya analizini “siz, rakipleriniz ve sektör ile ilgili medya yansımalarının incelenmesi ve stratejik kurumsal iletişim kararlarınıza katma değer sağlayacak şekilde sunulması” olarak tanımlayan Ajans Press aylık detaylı medya analizlerinin yanı sıra günlük online analizler de sunma imkanına sahip.