ACE of M.I.C.E.‘ta Ödül Alacaklar Belirlendi

17 Mart’ta görkemli bir törenle gerçekleşecek ACE of MICE Ödülleri için finalistler jüri üyelerinin karşısına çıktı

TURİZMİN SESİ

Jüri üyeleri 28 kategorinin en iyilerini seçti…MICE sektörün sürdürülebilir olmasını sağlamak, kalite standartlarının artırılması, sektör paydaşlarının bir araya gelmesinin sağlanması ve  sektör bilinirliğini uluslararası ölçekte artırmak için Turizm Medya Grubu tarafından bu sene dördüncüsü gerçekleştirilecek olan ACE of M.I.C.E. Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri’nin 84 finalisti 74 kişilik jüri heyetine 15 Ocak’ta Swissotel'de sunumlarını gerçekleştirdi.

 
Türkiye’de MICE sektörünü bir araya getirerek ticari hacmini büyüten ve sektörü dünyaya açan  Turizm Medya Grubu’nun bu yıl dördüncüsünü düzenlediği ACE of M.I.C.E. Ödülleri, 17 Mart 2016 tarihinde Türkiye ve global MICE endüstrisinden 2.500 kişinin katılımıyla Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirilecek. ACE of M.I.C.E. Ödülleri başvuru süreci, değerlendirme metodolojisi, jüri heyeti ve ödül töreniyle dünya MICE endüstrisinin Oscarları olarak adlandırılıyor.
 
 
 “Terör olaylarından dolayı tedirginlik var”
Jüri finalist toplantısı açılış konuşmasını gerçekleştiren Turizm Medya Grubu Genel Müdürü Volkan Ataman “Türkiye turizm gelirinin yüzde 40'ının MICE endüstrisinden kazanıldığı tahmin edilmektedir. MICE için ülkemize gelen delegelerin üst düzey gelir ve eğitim seviyesine sahip oldukları için kişi başı bıraktıkları gelirin 2 bin 280 dolar civarı olduğu tahmin edilmektedir. Yılın on iki ayında yapılabilen MICE, Türkiye’de sektörü ayağa kaldıracak bir alan. 2015 yılında yaşanan Ankara patlaması, Suriye mülteci krizi, terör olayları, Rusya krizi ve en son geçtiğimiz günlerdeki Sultanahmet patlaması dolayısıyla turist sayısında ciddi düşüşler yaşanmaya başlandı ve turizm sektörü zor bir döneme girdi. 
Hizmet ve servis kalitemiz, otel ve kongre merkezlerimizin yeni ve teknolojik oluşu ülkemizin tarihi ve doğal güzellikleri, mevsimi, bulunduğu coğrafyanın merkezi olması, en önemlisi THY'nin 264 noktaya direk ulaşım sağlaması bizi MICE sektöründe öne çıkaran özelliklerimiz. Turizmde kaybettiğimiz pazarları yılın 12 ayı sürdürülen MICE turizmi ile kapatabiliriz” dedi.
 
Konuşmasında ACE of M.I.C.E. organizasyonu içerisinde yer alan ACE of M.I.C.E. Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri’ne başvuranlara ve değerlendirme süreci boyunca destek veren jüri üyelerine teşekkür eden Ataman sözlerine şöyle devam etti: “ Bu yıl dünyanın en büyük üçüncü MICE endüstrisi fuarı ACE of M.I.C.E. Exhibition organizasyonuyla 15 binin üzerinde MICE profesyonelini Türkiye’de ağırlayacağız ve ciddi işbirliklerine imza atacağız. Ancak, özellikle yurt dışından gelecek misafirlerimizin yaşanan üzücü olaylardan dolayı endişeli olduğunu belirtmek istiyorum” dedi. 
 
 
Görkemli ödül törenine geri sayım başladı
ACE of M.I.C.E. Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri jüri – finalist toplantısı finalistlerin özel sunumlarıyla, içlerinde Abdi İbrahim, Alarko, Anadolu Efes, Arçelik, Unilever, Boyner, Coca Cola, Garanti Bankası, Mercedes, Samsung, Turkcell gibi firmalardan değerli isimlerin yer aldığı 74 kişilik jüri heyeti tarafından sunumların noter huzurunda puanlamasıyla belirlendi.Türkiye’deki oteller, kongre ve etkinlik mekanları, toplantı yönetim ve toplantı destek firmalarının yanı sıra etkinlikler, lansman toplantıları, gerilla aktiviteleri, davet organizasyonları, kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ve festivaller gibi etkinlikleri kapsayan yarışmanın ödül gecesi 17 Mart gecesi M.I.C.E. sektörünün yanı sıra siyaset, iş dünyası ve sanat camiasından yaklaşık 2 bin beş yüz davetlinin katılımı ile görkemli bir şekilde gerçekleşecek.