ACE OF M.I.C.E. ÖDÜLLERİ GÜN SAYIYOR

ACE of M.I.C.E. Ödülleri için başvuru 12 Nisan’da sona eriyor

TURİZMİN SESİ


Dünya turizm gelirinin % 30’unu kapsayan M.I.C.E. sektörünün oscarları 8 Haziran’da sahiplerini bulacak.Son yıllarda tüm dünyada ciddi gelişme gösteren ve hızla dev bir sektör olma yolunda ilerleyen kongre ve toplantı turizmi, ülkemizde de önemli bir sektör olarak değerlendiriliyor. Türkiye M.I.C.E. sektörü; Turizm Bakanlığı'nın yanı sıra sektörde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların çabalarıyla dünya kongre, toplantı ve etkinlik sıralamasında öne çıkmayı hedefliyor. Sektörün önde gelen oyuncularından Turizm Medya Grubu ise bu hedef yolundaki girişim ve organizasyonları ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Turizm Medya Grubu, önemli bir organizasyona imza atıyor: ACE of M.I.C.E. Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri… Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen organizasyonun bu yılki ödül töreni 8 Haziran 2013’te Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek ve en iyilerin açıklanacağı törende sektörün oscarları sahiplerini bulacak.
 
Dünya turizm gelirinin yüzde 30’u M.I.C.E. alanından elde ediliyor. ICCA 2011 verilerine göre en çok kongre düzenlenen şehirler sıralamasında İstanbul 9’uncu sırada, ülkeler sıralamasında ise Türkiye 23’üncü sırada. Türkiye’ye gelen turist sayısı 36 milyon 151 bin 328 kişi, turizm geliri ise 23 milyar dolar. Gelen turistin kişi başı harcaması 600 dolarken, kongre delegesinin harcaması ise kişi başı 2.120 dolara ulaşıyor. Türkiye’de yılda 36 binden fazla kültürel ve bilimsel etkinlik düzenleniyor. 
 
İşte bu giderek büyüyen ve genel ekonomi içerisindeki payı küçümsenemeyecek denli önemli olan sektöre yönelik tek değerlendirme ve ödül organizasyonu ACE of M.I.C.E. Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri; Turizm Medya Grubu tarafından düzenleniyor. Sektörün en iyilerine verilen ACE of M.I.C.E. Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri bu yıl bu yıl 8 Haziran 2013’te düzenlenen törende sahibini bulacak. 
 
3 ana sektörde ve 29 kategoride sahiplerini bulacak olan ödüllerin açıklanacağı törenin tanıtımı için Feriye Lokantası’nda bir basın toplantısı düzenlendi. Turizm Medya Grubu Genel Müdürü Volkan Ataman, Jüri Başkanı Prof. Dr. Semih Baskan, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Genel Sekreteri Levent Egeli ve Tesder (Türkiye Eğlence Sektörü Derneği) Başkanı Fırat Kasapoğlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı toplantıda, 12 Nisan 2013’e kadar başvuruların devam edeceği ACE of M.I.C.E Ödül Yarışması’nın tüm detaylarının yanı sıra, kongre,toplantı ve etkinlik sektörü ve Türkiye’nin bu alandaki potansiyeli hakkında bilgi paylaşıldı.
 
Kongre&Toplantı Rehberi ve M.I.C.E. Dergi, www.kongretoplanti.com ve www.eventturkiye.com gibi sektörün önde gelen yayınlarını ve portallarını hazırlayan Turizm Medya Grubu’nun; bakanlık, birlik başkanları ve sektör profesyonellerinin desteğini yanına alarak hayata geçirdiği ACE of M.I.C.E. Ödül Töreni’nin ikincisi 8 Haziran 2013’te Haliç Kongre Merkezi’nde görkemli bir şekilde gerçekleştirilecek.
 
Kurumsal şirketler, ilaç endüstrisi, tıp uzmanlık dernekleri, akademisyenler ve dernekler olmak üzere 46 kongre ve toplantı karar merciinin yer aldığı ACE of M.I.C.E. Jürisi, temel olarak yaratıcılık ve konsept çalışmaları, referanslar, hizmet kalitesi, ülke tanıtımına sağladığı katkılar ve sürdürülebilir turizm için yapılan çalışmalar çerçevesinde değerlendirme yapacak. Dereceye giren uygulamalar, işletmelerin uluslararası prestij hanelerine artı olarak işlenecek. 
 
Organizasyonla ilgili ayrıntıların paylaşılması amacıyla düzenlenen basın toplantısında ACE of M.I.C.E. Ödülleri’ne ilişkin bilgi veren Turizm Medya Grubu Genel Müdürü Volkan Ataman, başvuruların devam ettiğini ve 8 Haziran 2013 tarihinde ödül töreninin yapılacağını belirterek; “Ödül birincileri, Türkiye’nin önde gelen şirket ve derneklerinin ağırlıklı toplantı ve etkinlik karar merciilerinden sorumlu yöneticilerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. Jürimiz 46 kişiden oluşuyor. 12 Nisan 2013’e kadar başvuru alınmaya devam edilecek“ dedi. 
 
Kongre, Toplantı ve Etkinlik sektörü büyümeye devam ediyor
Konuşmasında kongre ve toplantı turizmine ağırlık veren Volkan Ataman “Dünya turizm gelirinin yüzde 30’u M.I.C.E. (Meeting, Incentive, Congress, Events) alanından elde ediliyor. ICCA (International Congress and Convention Association) 2011 verilerine göre en çok kongre düzenlenen şehirler sıralamasında İstanbul 9’uncu sırada, ülkeler sıralamasında ise Türkiye 23. sırada. Türkiye’ye gelen turist sayısı 36 milyon 151 bin 328 kişi, turizm geliri ise 23 milyar dolar. Gelen turistin kişi başı harcaması 600 dolarken, kongre delegesinin harcaması ise kişi başı 2.120 dolara ulaşıyor. Türkiye’de yılda 36 binden fazla kültürel ve bilimsel etkinlik düzenleniyor” dedi.
 
Ataman “Merkezi konumu, mevsimsel özellikleri, kongre-toplantı-etkinlik ve konaklama kapasitesinin son yıllarda artması, direkt uçuş sayısında artış olması, hizmet kalitesinin üst düzey ve daha ucuz olması, tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin daha etkin ele alınması, servis sağlayıcılarımız ve organizatörlerimizin donanımlı olması ile ülkemiz, içerisinde bulunduğu coğrafyanın en nitelikli konferans merkezlerinden biri. Potansiyelimiz büyük, bunu en iyi şekilde değerlendirecek çalışmaların yapılması çok önemli. ACE of M.I.C.E. Ödülleri’mizin de Türkiye’deki kongre, toplantı ve etkinlik sektörünün gelişimine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Önümüzdeki yıl da sektörümüz için çok önemli bir fuar organizasyonu düzenleyeceğiz. ACE of M.I.C.E. Exhibition, Türkiye’de bir ilk olacak ve sektöre büyük katkı sağlayacak” diye konuştu. 
 
Jüri birbirinden seçkin uzmanlardan oluşuyor
29 Nisan 2013 tarihinde jürinin bir araya geleceğini, her kategorinin ilk üç adayı ve birincilerinin belirleneceğinden söz eden ACE of M.I.C.E. Jüri Başkanı ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Semih Baskan, “Büyük kurum ve derneklerden 46 uzmanın yer aldığı ACE of M.I.C.E. Ödülleri Jürisi, başvuruları; temel olarak yaratıcılık ve konsept çalışmalar, farklılaşılan noktalar, referanslar, hizmet kalitesi, ülke tanıtımına sağladığı katkılar ve sürdürülebilir turizm için yapılan çalışmalar çerçevesinde 100 puan skalası üzerinden değerlendirecek. Benim başkanlığımda ve 46 profesyonel uzmanın değerlendirmeleriyle ortak sonuca varıp en iyileri seçeceğimize inanıyorum” dedi. 
 
Sektörde bir ilke imza atıldı
ACE of M.I.C.E. basın toplantısında konuşma yapan Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Genel Sekreteri Levent Egeli, “Kongre turizminden gelirimiz yaklaşık 2,6 milyar dolardır. Daha iyi ve verimli pazarla teknik ve stratejileri ile bu pastanın 5 yıl içinde 5 milyar doları aşması bekleniyor. Ülkemizde 2013-2023 yılları arasında tahmini 16 yeni kongre merkezi ile 400 milyon dolarlık bir yatırım planlanmıştır. Böylelikle mevcutta olan 24 adet bakanlık belgeli ve 92 bin kapasiteli kongre merkezlerimiz yeni yatırımlarla birlikte 124 kapasiteye ulaşmış olacaktır. Böyle bir resimde Turizm Medya Grubu’nun bu sektörde bir ilke imza atarak başlatmış olduğu ACE of M.I.C.E. Ödülleri sektöre bir hareket getirmekte hem de sektörü motive etmektedir” dedi.
 
Birincileri profesyoneller seçecek 
Jüri Başkanı ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Semih Baskan başkanlığında, Turkcell, Türk Havayolları, HSBC, Pfizer, Roche, Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği, Boğaziçi Üniversitesi gibi kurum ve derneklerden 46 uzmanın yer aldığı ACE of M.I.C.E. jürisi, 12 Nisan 2013’te tamamlanacak başvurulardan sonra bir araya gelerek 3 ana sektörde 29 kategoride birincileri seçecek. Her kategoride ilk 3 belirlenecek ve 8 Haziran 2013’teki ödül töreninde birinciler açıklanacak. Dereceye giren uygulamalar, işletmelerin uluslararası prestij hanelerine artı olarak işlenecek.