ACCOR SERVİCES, EDENRED ADINI ALDI

Accor Grubu'nun iki temel faaliyet alanı olan Oteller ve Ön Ödemeli Hizmetler'in ayrılması projesi kapsamında, Accor Services firma adını değiştirerek Edenred adını aldı

TURİZMİN SESİ


40 ülkede faaliyet gösteren Edenred, Ticket Restaurant, Ticket Alimentation, Ticket CESU, Childcare Vouchers, Ticket Car, Ticket Clean Way, Ticket Compliments, Kadeos gibi ürünleri ile ön ödemeli hizmet kuponları ve kartlarında dünya lideri. Çalışanlar ve toplum için sunduğu hizmet çözümleri ile kurumların performansını artıran Edenred'in ürünleri herkesin hayatını bir çok yönden kolaylaştırıyor. Her gün 33 milyon kişi Edenred'in hizmetlerini kullanıyor. Özel ve kamu sektöründe faaliyet gösteren 500.000'e yakın kurum yenilikçi yaklaşımından fayda sağlarken, 1.2 milyon hizmet sağlayıcı üye ağına katılmıştır. 2009 yılında Şirket, %50'den fazlası gelişmekte olan pazarlara ait olmak üzere €12.4 milyar ciro kaydetmiştir.

Accor'un Hizmetler faaliyet alanından sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jacques Stern yaptığı açıklamada, “Ön ödemeli hizmetler alanındaki 50 yıllık uzmanlığımızın gücü ile yeni kimliğimiz kararlı, öncü ve global lider konumumuzu etkin bir şekilde sürdürmemizi sağlayacak. Edenred, büyümeyi devam ettirmek amacıyla yenilikçiliğe ve insanlar arasında bağ kurmayı sağlayacak dünya çapında çözümler geliştirmeye odaklanıyor.” dedi.

ANLAMLI BIR MARKA
“Edenred”, Şirket'in kurumsal Eden projesinin kapsamında da yer aldığı gibi, büyümeye yönelik güçlü bir kararlılık sergiliyor.

“Eden” projenin Fransızca sloganı olan “Entreprendre Différemment Ensemble” (Hepbirlikte İleriye Doğru Farklı Gitmek)'nin baş harflerinden ortaya çıkmıştır. Ocak 2010'da tanıtılan ve Şirket'in 6.000 çalışanı tarafından uygulanan projenin temelinde beş ana değer yer alıyor: Girişimci ruh, yenilikçilik, performans, sadelik ve paylaşımcılık.

Sekiz dilde “cennet” anlamına gelen “Eden”, aynı zamanda Edenred'in sunduğu çözümlerin kişiler ve kurumlar nezdinde yarattığı memnuniyet ve mutluluğu da yansıtıyor.

“Red” ise Şirket'in 50 yıla yakın bir süredir başarıyla geliştirdiği ürünlerini sembolize eden kırmızı topu temsil ediyor. Aynı zamanda İspanyolca'da da “hizmet ağı” anlamında özel ve kamu sektöründeki müşterileri, çalışanları, üye kuruluşları ve devlet yetkililerini biraraya getiren bağların önemini yansıtıyor.

Kurumsal markanın yeni logosunu oluşturan farklı unsurlar markanın kimliğini ayrıştırmaktadır: farklı ürün ve hizmetleri sembolize eden kırmızı top; bir topluluğa ait olma hissi veren, şirket adının ilk harfi; şirketin global yaygınlığını ifade eden küre; ve modern stili ve şekli ile bugünün sosyal ağlarını çağrıştıran kare. Edenred'in ürünlerinin bu hizmetlerden yararlanan kullanıcıların öğle yemeği yemelerini, hediye almalarını, çocuk bakımı hizmetlerini ödemelerini, işle ilgili harcamalarını yönetmelerini veya tatil yapmalarını sağlaması nedeniyle, yeni marka yaşam kalitesi ve sadeliği ön plana çıkaran bir slogan seçmiştir: “Daha kolay bir yaşam için”.

Edenred'in Kurumsal ve Finansal İletişim Direktörü Eliane Rouyer-Chevalier, yaptığı açıklamada, “Edenred insana odaklı, arkadaşça, iyimser ve yenilikçi bir marka. Faaliyette bulunduğumuz ve ileride bulunacağımız tüm ülkelerde imajımızı en iyi şekilde yansıtarak Şirket'in bilinirliğini oluşturacaktır.” dedi.

GENIŞ KAPSAMLI LANSMAN
40 ülkede gerçekleştirilen Edenred lansmanı üç aşamadan oluşmaktadır:
• Özel etkinlikler. 7 Haziran, Pazartesi günü Şirket'in 6.000 çalışanına yeni adını duyurmak amacıyla organizasyon yapıldı. 8 Haziran'da 40 kırmızı dev balon markanın tüm kamuoyuna duyurulmasını destekleyecek. Edenred iş ortakları için tüm dünya çapında eğlenceli etkinlikler gerçekleştirilecek. Yeni marka kimliği, Şirket'in iş ve sosyal toplulukların yaşam kalitesi ve motivasyonuna olan bağlılığını göstermek amacıyla Paris'te, Avrupa'nın önde gelen iş merkezi Esplanade de la Défense'da tanıtılacak.


• Internette ve basında gerçekleştirilen reklam kampanyasının temelinde yer alan kırmızı top teması görsellerle dünya çapında ön plana çıkarılmaktadır. Karar vericileri hedefleyen kampanya yeni marka adını duyurmanın yanı sıra Edenred ve paydaşlarının etkileşimini de günlük hayattaki uygulamalarla desteklemektedir.


• Pazarlama kampanyası ile lansmanın “özel etkinliği” üzerine kurgulanan internette merak uyandırıcı aktiviteler planlanmıştır. 4 Haziran'da bu kapsamda lansmanı yapılan www.enjoyredexperience.com web sitesi üzerinden dev kırmızı balonlar yayınlandı. 9 Haziran'da web sitesi üzerinden dünya çapında organize edilen Edenred etkinliklerine ait resimler ve videolar yayınlanacak.

Aynı zamanda, Facebook, Flickr, YouTube, Orkut ve diğer önde gelen sosyal ağlar aracılığıyla yeni markanın kimliğinin yansıması sağlanacak. 29 Haziran 2010'da gerçekleştirilecek Accor SA'nın Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda grubun faaliyetlerinin ayrılması oylanacak. Edenred hisselerinin 2 Temmuz 2010'da NYSE Euronext™ Paris borsasında işlem görmesi öngörülüyor.

Ön ödemeli hizmet kuponları ve kartlarında dünya lideri Edenred, yaşam kalitesini yükselten ve kurumların performansını artıran çözümler sunmaktadır. 40 ülkede 6.000 çalışanı, özel ve kamu sektöründe yer alan 500.000'e yakın müşterisi, 33 milyon kullanıcısı ve 1.2 milyon üye kuruluşu ile Edenred iki kategoride geniş çapta ürünler sunmaktadır:


• Çalışanlar ve topluma yönelik hizmetler kapsamında yemek ve gıda (Ticket Restaurant, Ticket Alimentation) veya yaşam kalitesi (Ticket CESU, Childcare Vouchers, etc.) ile ilgili çözümler

• Performansı hedefleyen çözümler kapsamında yer alan şirket harcamalarının yönetimi (Ticket Car, etc.), teşvik ve ödüllendirme (Ticket Compliments, Kadeos, etc.) ile ilgili çözümler ve yeni ön ödemeli elektronik ürünler 2009 yılında Edenred, %50'den fazlası gelişmekte olan pazarlara ait olmak üzere €12.4 milyar ciro kaydetmiştir.

ILETIŞIM BILGILERI
Eliane Rouyer-Chevalier, Kurumsal ve Finansal İletişim Direktörü - Tel.: +33 (0)1 74 31 86 26 - eliane.rouyer@accor.com
MEDYA ILIŞKILERI
Anne-Sophie Sibout, Medya İlişkileri Direktörü - Tel.: +33 (0)1 74 31 86 11 - anne-sophie.sibout@accor.com
YATIRIMCI İLIŞKILERI
Solène Zammito, Finansal İletişim Direktörü - Tel.: + 33 (0)1 74 31 86 18 - solene.zammito@accor.com
Virginie Monier, Yatırımcı İlişkileri - Tel.: + 33 (0)1 74 31 86 16 - virginie.monier@accor.com