ACCOR GRUBU BAŞARILARA İMZA ATIYOR

ACCOR Grubu her geçen yıl yeni başarılara imza atmaya devam ediyor. Yeni pazarlar, yeni oteller derken büyüyerek karlılığını arttıran grup 2014 yılının üçüncü çeyreğini yüzde 4.6 gelir artışı ile tamamladı

TURİZMİN SESİ

ACCOR Grubu üçüncü çeyrekte açılan 7.529 oda kapasiteli 51 otel  bu büyüme de etken rol oynayan unsurların en önemlisi.MMEA bölgesi de Güney Avrupa ülkelerdeki canlılık sayesinde %11.7 gelir artışı ile genel performansı teyit etmiştir. Özellikle, İspanya'daki oda doluluk oranları, 2008 yılında gerçekleşenlere benzer seviyelere dönmüştür.%9.0 gelir artışıyla birlikte, Amerika Kıtaları, Temmuz ayındaki FIFA Dünya Kupasının pozitif etkisinden faydalanmış ancak başkanlık seçimleri kampanyalarının yaşandığı Ağustos ve Eylül aylarında önemli bir tüketici tereddüdünden olumsuz etkilenmiş olan başta Brezilya (%9.3'e kadar) sayesinde iyi bir genel performans sergilemiştir.

Şili ve Kolombiya'da, yılın ilk yarısında gözlemlenen momentum üçüncü çeyreğinde devam etmiş ve sırasıyla %8.1 ve %7.6 gelir kazançlarına yol açmıştır. Asya Pasifik bölgesindeki HotelInvest işi, bir kez daha madencilik bölgelerinde halen devam eden zorluklardan dolayı üçüncü çeyrekte geliri %3.4 düşmüş olan, Avustralya'dan dolayı ve Çin'den dolayı bir kez daha güç kaybetmiştir.

Accor, talep ve fiyatlara bağlı olarak, tatmin edici RevPAR artışı ile desteklenen güçlü bir üçüncü çeyrek performansı sergilemiştir. Fransa'daki pazar, Paris Motor Show sayesinde Ekim ayında da devam etmesi gereken Ağustos ve Eylül aylarında belirli bir gelişmeden faydalanmıştır.  Ancak, Fransa pazarındaki durum, kısıtlı ekonomi ve vergi ortamından dolayı orta vadede belirsiz kalmaktadır. Diğer büyük Avrupa ülkeleri, güçlü bir büyümeye dönmüş olan Birleşik Krallık (%9.2'ye kadar), Almanya (%7.4'e kadar) ve Güney Avrupa'da (İspanya %13.8 kadar, Portekiz %15.7'ye kadar ve İtalya %5.9'a kadar) iyi iş seviyeleriyle yukarı yönlü bir trenddedir. Brezilya'nın başı çektiği (%10.1'e kadar) Amerika Kıtalarındaki performans (%8,2’ye kadar) (FIFA Dünya Kupası ile desteklenen), mükemmel Temmuz ayı ile beklendiği gibi Ağustos ve Eylül aylarındaki önemli düzeyde zayıf faaliyetler arasında keskin bir kontrast ile genelde yeterli düzeyde olmuştur. Bu yavaşlayan trend, dördüncü çeyrekte te onaylanmalıdır. 
 
2014 üçüncü çeyreğinde, toplam 7,529 oda (51 otel) açılmıştır. Önemli açılışlar arasında Çin'deki Pullman Panjin Oriental Ginza, Myanmar'daki MGallery The Lake Garden Nay Pyi Taw, Hindistan'da Grand Mercure Goa Shrem Resort, İsviçre'de Novotel Basel City, Almanya'da Mercure Hotel Heilbronn, Birleşik Krallıkta ibis Styles London Kensington ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Adagio Abu Dhabi Al Bustan bulunmaktadır.