8.ULUSLARARASI GİRNE ZEYTİN FESTİVALİ

Zeytin üretimi ve kullanımının teşvik edilmesi ve Girne ile Zeytinlik köyünün turistik tanıtımının yapılması amacıyla Girne Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Girne Zeytin Festivali başladı.

BORA ÖZGEN-TURİZMİN SESİ


Kuzey Kıbrıs'ta yetişen bitki, meyve ve yan ürünlerin tanıtımı ile Kıbrıs Türk'ünün sosyo kültürel yaşamını yansıtan etkinliklerden biri olan ve bu yıl 8'incisi düzenlenen festival Ramadan Cemil Meydanı'nda başladı.

Festivalde ilk gün yerli ve yabancı  gruplar gösteriler sunarken, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat festival açılışı için yaptığı konuşmada Kıbrıs Türk halkıyla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu (GİBETSU) sanatçılarının sergilediği gösteriyi geleceği göstermesi açısından "ders verici" nitelikte bulduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Talat, gösteride kurumuş-sökülmüş bir zeytin kütüğü üzerine zeytin fidanı dikilmesini "yeniden bir doğum, hayat ve geleceği" olarak gördüğünü kaydetti. Zeytinin çok önemli bir ürün olduğunun ve zeytin tarımına daha çok önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türkü'nün, onun kutsiyeti dışında doğaya yaptığı katkının bilincine vardığını söyledi."Kuzey Kıbrıs'ta çevreye olan duyarlılık çok önemli bir boyuta doğru gitmekte ve bundan çok büyük bir mutluluk duymaktayım" diyen Cumhurbaşkanı Talat, ülkenin insanı, doğası, çevresi ve adada sağlanacak barışla çok daha güzel günlere gideceğini vurguladı