70 MİLYON ÇİNLİ YURTDIŞINA ÇIKTI

“Alışveriş Turizmi” yuvarlak masa toplantısında, bu yıl 70 milyon Çinli'nin yurtdışına seyahat ettiği ortaya kondu

TURİZMİN SESİ
ILTM (Uluslararası Lüks Turizm Pazarı) fuarı kapsamında 6 Haziran tarihinde Value Retail tarafından kurulan Chic Outlet Shopping®'in en sahipliği yaptığı “Alışveriş Turizmi” yuvarlak masa toplantısında, bu yıl 70 milyon Çinli'nin yurtdışına seyahat ettiği ortaya kondu. Avrupa'daki 9 lüks outlet kasabası ile alışveriş turizminin lideri konumunda olan Chic Outlet Shopping®'in ev sahipliğini yaptığı ve Luxury Branding Başkanı Piers Schmidt tarafından yönetilen panelde, yurtdışı seyahate çıkan Çinli turistlerin vergi iadeli artış oranının yüzde 80 arttığı belirtildi.

Etkinliğe gelişmekte olan Alışveriş Turizmi sektörünü ve lüks perakende ve seyahat operatörlerini nasıl etkilediğini daha iyi anlamak isteyen 150'nin üzerinde sektör uzmanı katıldı. Panelde, “Batı'dan Doğu'ya (East by West), Lüksün Yükselişi” temasıyla turizm, moda, perakende ve medya sektöründen uzmanlar Asya'daki markaların seyahat eden lüks tüketicilerin taleplerini karşılamak üzere nasıl adapte olduklarını ve kendilerini geliştirdiklerini tartıştı.

Çinli Turistin Vergi İadeli Alışveriş Oranı %80 Arttı
Özellikle Çinli turistlerin yurtdışı seyahatlerinin artışı ve lüks alışverişe olan ilgilerinin altının çizildiği panelde son Vergi İadeli Satış verilerine göre, Çinli turistlerin Avrupa dışındaki pazarlarda hâkimiyetlerini korumaya devam ettiği bildirildi. Çin, 2011'in ilk çeyreğine göre yüzde 80'lik artış gösteren vergi iadeli satış oranıyla Euro bölgesi dışındaki en büyük vergi iadeli satış pazarı oldu.

Çin'in 2012 yılı Yıllık Dışa Yönelik Turizm Gelişim Raporu, Çinli turistlerin geçtiğimiz yıl yabancı ülkelere seyahat etme oranının 2010 yılına oranla yüzde 22'lik bir artış göstererek 70 milyona ulaştığını ortaya koydu. Bu oran, yurtdışına çıkan ABD'li turist sayısının 1,2 katı, Japon turistlerin ise 3,5 katı. Uzmanlara göre Çinli lüks seyahat tüketicileri bilgi kaynağı olarak yeni kanallar keşfediyorlar. Çinli lüks ziyaretçiler arasında seyahat programı yaparken çevrimiçi bilgi aramak yükselen bir trend ve Twitter'ın ve bir ölçüde Facebook'un muadili olan Weibo, Çinli ziyaretçiler için ana bilgi kaynağı haline geldi.

Çinli Turist Lüks Alışveriş ve Kültürel Deneyim Arıyor
Panelde konuşan Visa Worldwide Teknolojik Ürünler ve Ürün Geliştirme Sorumlusu Hui Mei Lee, Çin'in, Asya Pasifik Bölgesi'nde en çok harcama yapan ülke olarak Japonya'yı geride bıraktığının altını çizdi. Ayrıca uzmanlar konuşmalarında Çinli ziyaretçilerin artık daha mükemmel bir seyahat deneyimi aradığını, lüks alışverişin yanı sıra sanatsal ve kültürel deneyimleri de seyahatlerinin bir parçası olarak talep ettiklerinin altını çizdi.

Value Retail Yönetim Danışmanı Ann Marie Scichili, uluslararası lüks alışveriş yapan kişilere hizmet etmenin yalnızca alışverişten öte olduğunu belirtti. Scichili, “Chic Outlet Shopping® Kasabaları deneyimi alışverişin ötesindedir. Seyahat etmek yalnızca uçmak değildir, bir yere gidip o deneyimi beklenmeyen ve heyecan verici keşiflerle süslemenin yollarını aramaktır: Bu yemek, sanat, eğlence olabilir, seçenekler sonsuzdur” dedi. Value Retail tarafından kurulan 9 Chic Outlet Shopping Kasabası®, Avrupa'daki “Alışveriş Turizmi” konseptinin en önemli temsilcilerinden. 2011 yılında bu dokuz Chic Outlet Shopping® Kasabasındaki mağazalar bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %12 oranında artış göstererek 29 milyondan fazla ziyaretçiye alışveriş deneyimi sundu.