7. ETAB TEKİROVA’DAN START ALDI

İstanbul'dan start ile Alanya'da son bulacak olan Organizasyonun 7. Ayağı Tekirova Meydanından start aldı

TURİZMİN SESİ-Halil ÖNCÜ- TEKİROVA


Dünya bisiklet Şampiyonalarının en önemli organizasyonlarından birisi haline gelen ve İstanbul'dan start ile Alanya'da son bulacak olan Organizasyonun 7. Ayağı Tekirova Meydanından start aldı. TRT ve Eurosport'tan canlı olarak yüzlerce ülkede yayınlanan yarışmanın Tekirova-Manavgat etabı da ilk kez yapılıyor. Start öncesi Tekirova Meydanında Belediye ve TEKOB ( Tekirova Otelciler Birliği ) tarafından ikramlarda bulunulurken yine ilk defa Bisiklet Organizasyonu içerisinde başlangıçta klasik müzik dinletisi de gerçekleştirildi. Ardından Halit Narin İlköğretimokulu Folklor ekibi bir gösteri sundu. Özellikle çocukların bisikletçilerden imza almak için sıraya geçmesi ise farklı görüntüler oluşturdu. Tekirova Bölgesindeki otellerin oluşturdukları stantlarda yiyecek içecekler ikram edilirken, startı ise Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu ile bölgenin en yaşlısı Emine Teyze ile minik Aybüke verdi.

Yarışmanın start alacağı Tekirova Meydanı ile caddeler ve bisiklet güzergahı süslendi. Yerli-yabancı yaklaşık 100 basın mensubunun takip ettiği görsel şölen festivali aratmadı. Bir gece öncede Federasyon yetkililerine, sporculara ve basın mensuplarına Martı Myra Otel'de TEKOB tarafından bir kokteyl düzenlendi. Kokteyl sonrası havai fişek gösterileri ilgiyle izlendi.Kokteyl de Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu , Başkan Üras'a türkuaz forma ve bir plaket verdi. Federasyon Başkanı Müftüoğlu, “Bisiklet ailesi olarak Başkanımız Yusuf Üras'a özel olarak çok teşekkür ediyoruz”

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu “Tekirova'nın bu startı hak ettiğini düşünüyoruz. Tekirova olarak burası organizasyondaki startların en farklı noktası oldu. Bisiklet ailesi olarak Başkanımız Yusuf Üras'a özel olarak çok teşekkür ediyoruz. Her taraftan farklı bir starta karşı karşıya kalınca bütün arkadaşlar çok mutlu olduk. Tüm arkadaşların kendisine teşekkürü var” dedi.
Bu büyük organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz
Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras ise yaptığı açıklamasında bölgesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken, TEKOB Başkanı Serdar Yalçın ise, “ Bu organizasyon bizim için çok önemli. Hem bölgemizin tanıtımı açısından, hem de ülkemize vermiş olduğu katkılardan dolayı bu organizasyonu çok önemsedik ve en iyisini yapmaya çalıştık. Umarım ki gelecek yıl daha büyük etkinliklerle bu şenliği hep birlikte kutlayacağız. Tekirova2nın adını tüm dünyada duyuracağımıza inanıyoruz.” Dedi.