7 GÜN – 6 GECE YUNANİSTAN GEZİSİ

Türk dönemlerinden kalan kalelerin ihtişamıyla büyülenmek, Yunan yontma heykellere ve fresk yapılara hayran kalmak sınırsız eğlence imkanlarıyla benzersiz anlar yaşamak için Yunanistan'a gidebilirsiniz

TURİZMİN SESİ


Yunanistan'a eğlencenin her türlüsünü yaşamak, tarihe doymak, Atina gibi Avrupa kültürünün temelinin atıldığı yerlerde gezmek, Ortaçağ'a ait en eski kalıntılarla örtülü bir coğrafyaya şahitlik etmek, Ortodoks kiliselerinin en güzel örneklerini görmek için gedebilirsiniz.

Ya da Frenk, Venedik ve Türk dönemlerinden kalan kalelerin ihtişamıyla büyülenmek, Yunan yontma heykellere ve fresk yapılara hayran kalmak, yaklaşık 1400 adanın ev sahipliği yaptığı eserleri görmek ve bu adaların ayrı ayrı sunmuş oldukları sınırsız eğlence imkanlarıyla benzersiz anlar yaşamak da istiyor olabilirsiniz. Sebep her ne olursa olsun Yunanistan'ı gezmelisiniz.

GEZİLMESİ GEREKEN YERLER”
Parthenon, Propylaea ,Akropoli ,Erechtheion ,Agora ,Ulusal Arkeoloji Müzesi ,Delphi ,Delos ,Olympia ,Mystras, Meteora ,Vergina, Crete Adası ,Patmos ,Kos ,Rodhos ,Dodecanese

“MUTLAKA GÖRÜN”
Atatürk Evi ,Roma Pazarı ve Tiyatrosu, Roma Hamamları ,Navarino Meydanı ,Tarihi Olimpiyat Stadyumu ,Selanik Kalesi ,Rum Tavernası
Ülkede Akdeniz İklimi hakim. Yazlar kurak ve sıcak; kışlar güneyde ılık, kuzeyde ise soğuk geçiyor. Kasım ve mart ayları arası yağışlı geçiyor.

7 GÜN – 6 GECE YUNANİSTAN GEZİSİ
(27.08.2011 -02.09.2011)

1.GÜN 27/08 CUMARTESİ İSTANBUL - KAVALA
Hareket: 06:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü
06:30 AKM ÖNÜ
07:00 Ömür Plaza Önü .
Tekirdağ güzergahından gidilerek bir kahve molasından sonra İpsala sınır kapısına varış, pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından Yunanistan' ın THRAKI-EVROS ( TRAKYA ) bölgesini geçerek dağların denizle kucaklaştığı şehir KAVALA' ya varış. Safranbolu evleri, Kavalalı Mehmet Ali Paşa Külliyesi ve imarethane gezildikten sonra panoramik şehir turu tamamlanıp otelimize yerleşme ve serbest zaman imkanı. Akşam dileyen misafirlerimiz (ekstra olarak) balık tavernasında yemek alabilirler.

2.GÜN 28/08 PAZAR KAVALA - KALAMBAKA
Sabah kahvaltı sonrası KALAMBAKA yolculuğuyla başlayan güne şehre varış ile birlikte METEORA kayalıklarında bulunan manastırları gezerek, bu doğa harikası yapıtları inceleme fırsatı buluyoruz. Tepedelenli Ali Paşa' nın valisi olduğu Ioannea ( YANYA ) şehrine doğru yolculuk ve panoramik şehir turundan sonra şehirde alışveriş için serbest zaman. Alışverişten sonra KALAMBAKA ' ya dönüş ve otelimize yerleşme. Akşam dileyen misafirlerimiz (ekstra olarak) tavernada yemek alabilirler.

3.GÜN 29/08 PAZARTESİ KALAMBAKA - ATINA
Hotelimizde alınan kahvaltının ardından Yunanistan' ın başkenti ATINA' ya hareket. Yol güzergahı üzerinde bulunan Larissa, Lamia, Thermopiles ve 300 askeri ile ünlü Sparta şehirlerinden geçerek, ATINA' da bulunan otelimize yerleşme ve kısa bir dinlenme molası ardından şehirde bulunan Paleo Faliro, Glifada, Vula, Vuliağmeni gezildikten sonra dönüşte Glifada' da verilecek kısa bir molanın ardından dileyen misafirlerimiz (ekstra olarak) Pire Limanı ( Paşa Limanı ) Marina Zea' nın içinde bulunan balık tavernasında yemek alabilirler.

4.GÜN 30/08 SALI ATINA
Kahvaltının ardından başkenti keşfediyoruz. Dünyanın en meşhur sit alanlarından biri olan UNESCO tarafından koruma altına alınmış AKROPOLIS' i ziyaret ediyoruz. AGORA ve ZEUS TAPINAĞI ziyaret edildikten sonra tarihi Olimpiyat Stadı' nı geziyoruz. Parlemento ve Başkanlık Binaları, Ulusal Kütüphane ve Akademi Üniversitesi önlerinden geçildikten sonra isteyen misafirlerimiz (ekstra olarak) dünyanın en eski yerleşim merkezlerinden biri olan KORINTH kanalını gezmek için Atina - Korinthos arasındaki yolculuğumuz başlıyor. Bu yolculuk tamamladıktan sonra ATINA' ya dönüş ve serbest zaman. Plaka' da geçirilecek son gecede dileyen misafirlerimiz (ekstra olarak) güzel bir tavernada yunan müzikleri, gösteri ve danslar eşliğinde yemek alabilirler.

5.GÜN 31/08 ÇARŞAMBA ATINA - SELANIK
Sabah kahvaltısının ardından SELANIK' e doğru yolculuğumuz başlıyor. Öğleden sonra yapılacak panoramik şehir turunda Atatürk'ün evi, YUNANISTAN' ın en büyük kilisesi olan Agios Dimitrios Kilisesi, yukarı şehir, Beyaz Kule, Fuar Alanı, Döner Kule, Bizans Kiliseleri, Cami alanları gezildikten sonra SELANIK sahilinden ( Kordon ) geçiyor ve otelimize yerleşip serbest zamanımızı kullanıyoruz. Dileyen misafirlerimiz (ekstra olarak) Ladadika bölgesinde bulunan bir tavernada yemek alabilirler.

6.GÜN 01/09 PERŞEMBE SELANIK
Sabah kahvaltı sonrası misafirlerimize alışveriş ve gezmeleri için tüm gün serbest zaman imkanı. Dileyen misafirlerimiz akşam (ekstra olarak) SELANIK' te güzel bir tavernada canlı müzik eşliğinde yemek alabilirler.

7.GÜN 02/09 CUMA SELANIK - ISTANBUL
Sabah kahvaltı sonrası ISTANBUL' a dönerken yolumuzun üzerinde bulunan XANTHI ( İSKEÇE ) şehrinde UNESCO tarafından koruma altında bulunan dünyanın sayılı güzelliklerinden biri olan VISTONIDA GÖLÜ' nü ziyaret ettikten sonra ALEXANDROUPOLI' de ( DEDEAĞAÇ ) verilecek son molamızın ardından Freeshop' ta alışveriş ve sınır kapılarındaki işlemlerimizden sonra Tekirdağ' ın meşhur köftecilerinden birinde alınacak ekstra yemeğin ardından İstanbul' a varış.
“Program yoğun ve tempoludur. Sabahları erken kalkılacaktır. Hava şartları, Yol, Trafik ve Gümrük kapılarındaki yoğunluk vb. gibi durumlarda rehber programda değişiklik yapma konusunda yetkilidir. Gerektiğinde programdan eksiltmeler veya eklemeler yapılabilir.”

KONAKLAMALAR
BÖLGE OTEL SERVİS KATEGORİ GECELEME WEB
KAVALA Hotel Lucy BB 5* 1 Gece //www.lucyhotel.gr
KAVALA Hotel Oceanis BB 4* 1 Gece //www.oceaniskavala.gr/
KAVALA Hotel Tosca Beach BB 4* 1 Gece //www.tosca.gr/
KALAMBAKA Hotel Antoniadis BB 4* 1 Gece //www.hotelantoniadis.gr/
ATINA Hotel Titania BB 4* 2 Gece //www.titania.gr/
ATINA Hotel Stanley BB 4* 2 Gece //www.hotelstanley.gr/
SELANIK Hotel Capsis BB 4* 2 Gece //www.capsishotel.gr/
SELANIK Hotel Nepheli BB 4* 2 Gece //www.nepheli.gr/

''Acente olası otel değişikliğinde aynı standartta otel vermekle yükümlüdür.''
TUR BEDELİ:
ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER: ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER:
4* ve 5* hotellerde 6 gece oda kahvaltı konaklama Yunanistan vizesi ve hizmet bedeli: 110 Euro
Belirtilen otellerde 6 sabah kahvaltısı Vize sağlık sigortası: 15 Euro
Belirtilen tüm çevre gezileri Öğlen ve akşam yemekleri
Turistik otobüsle seyahat Yemeklerdeki içecekler
Türkçe rehberlik hizmeti Tüm kişisel harcamalar
Otobüs içindeki ikramlar Müze ören yerleri girişleri
Zorunlu paket tur sigortası Yurtdışı çıkış fonu: 15 TL

İki veya üç kişilik odada kişi başı: 380 Euro
Tek kişilik oda fiyatı: 545 Euro

Alfa Omega info@alfaomegatravel.com