6 ayda 60 ton balık yedik

Türkiye’nin ilk ve tek balık ekmek zinciri Dardenia 2016 yılının ilk 6 aylık dönemini kapsayan balık tüketim rakamlarını açıkladı

TURİZMİN SESİ


Dardenia’nın İstanbul genelindeki tüm şubelerini kapsayan verilere göre 6 ayda 60 ton balık tüketildi. Somon ve levrek en çok tüketilen balık çeşidi olurken Dardenia’nın yılsonu hedefi 160 ton.Yenilikçi ve öncü ürünleriyle balık tutkunlarının müdavimi olduğu Türkiye'nin ilk balık-ekmek zinciri Dardenia, Ocak-Haziran 2016 dönemini kapsayan balık tüketim rakamlarını açıkladı. Dardenia’nın verilerine göre 6 ayda 60 ton balık tüketildi. Yılsonunda bu rakamı 160 ton seviyesine çekmeyi hedefleyen Dardenia’da ilk 6 aylık dönemde tüketilen 12 tonla somon listenin ilk sırasına yerleşirken onu 11 tonla takip eden levrek, somonla şampiyonluğu paylaştı.

Listede 6 tonu aşan tüketimiyle sardalye, 4,5 tonla karides, 4,5 tonla mezgit ve 4 tona yakın tüketimiyle ton balığı ağırlığı çekerken, lagos, fener, midye, cod ve kalamar da tüketim rakamlarıyla listenin paydaşları oldu. 6 ayda 60 ton balık tüketim rakamı açıklayan Dardenia, balık tüketim alışkanlığı kazandırma ve Türkiye’ye balığı sevdirme hedefiyle agresif büyümesini önümüzdeki dönemde de sürdürmeyi hedefliyor.Kendine özgü ekmeği, sosları ve menüsüyle Türk damak tadına hitap eden Dardenia, Maslak 42 ve Kavacık’ta açacağı iki yeni şubesiyle İstanbul genelinde 10 şubeye ulaşacak. Hızlı ve istikrarlı büyümesini sürdürmeyi planlayan Dardenia’nın hedefinde kendi açacağı ve franchise vereceği yeni şubelerle önce İstanbul daha sonra da tüm Türkiye’ye balığı sevdirmek ve balık tüketim alışkanlığı kazandırmak var.