5 YILDIZLI İFTAR KEYFİ

İstanbul'da beş yıldızlı otellerin restoranları, Türk, Osmanlı ve uluslararası mutfaklardan harmanladıkları menüleriyle misafirlerini Ramazan ayında fasıl müziği eşliğinde lezzet yolculuğuna çıkaracak

TURİZMİN SESİ


Ünlü otellerdeki beş yıldızlı iftar sofralarının bedeli, kişi başı 55 TL ile 125 TL arasında değişecek. Çırağan Palace Kempinski Oteli, ramazan ayı boyunca "Tuğra" ve "Laledan" restoranlarında İstanbullulara geçmişi hatırlatacak ziyafetler sunacak. Sarayın birinci katında, Boğaz'a bakan muhteşem bir terasa sahip klasik Türk ve Osmanlı yemekleri sunan "Tuğra" restoranda nostaljik iftar ziyafeti leziz iftariyeliklerle açılıp, Konya usulü ev yapımı üçgen mantı, talaş böreği gibi ara sıcaklarla devam edecek.

Dileyenler, ana yemek olarak tas kebabı, kuzu islim kebabı, sakızlı levrek gibi lezzetlerden birini seçebilecek, kabak, ayva tatlısı, helva ve baklava çeşitleriyle damaklarını tatlandırabilecek. Alakart iftar büfesinin bedeli, canlı Türk müziği eşliğinde ramazan boyunca 19.00-23.00 saatleri arasında, kişi başı 125 TL olacak. Göz alıcı bir Boğaz manzarasına sahip "Laledan" restoranın açık büfesinde ise keçi peynirinden, gravyere, kavurmadan, zeytinyağlılara kadar onlarca başlangıçtan sonra birbirinden leziz çorbalar ile kuzu gerdan sunulacak.

Vanilyalı armut veya karanfilli erik kompostolarının ardından mantı, börek, peynir ve şarküteri ürünlerinin ikram edileceği iftar sofrasının menüsünde, pazı ile doldurulmuş tavuk göğsü, bademli perde pilavı ve keş kek eşliğinde servis edilen kuzu incik gibi birbirinden enfes ana yemekler yer alıyor.

Canlı Türk müziği eşliğindeki iftar büfesinin bedeli ise ramazan ayı boyunca boyunca 19.00-23.00 saatleri arasında, kişi başı 98 TL olacak.
Swissotel The Bosphorus, İstanbul'un geçmiş ramazanlarını, Türk mutfağının seçkin lezzetlerini, fasıl müziği ve eşsiz boğaz manzarası eşliğinde yeniden yaşatacak.

Swissotel The Bosphorus, 21 Ağustos tarihinden itibaren "11 ayın sultanı ramazan"ı kendine özgü eğlenceleri ve Cafe Swiss Restoran'da açık büfe iftar yemekleri ile karşılayacak. Swissotel, zengin menüsü ve geleneksel tatlıları ile canlı fasıl eşliğinde konuklara bir ramazan şöleni sunacak.
Açık büfe olarak hazırlanan ramazan menüsü, hurma ve zeytin gibi geleneksel iftariyeliklerle başlayacak ve ardından salatalar, zeytinyağlılar, Türk mezeleri, yöresel yemekler, peynirler, ekmek ve pide çeşitleri, lahmacun, sı cak-soğuk et ve balık alternatifleri, kebap çeşitleri ile devam edecek.


Swissotel The Bosphorus'un, "The İstanbul-1", "The İstanbul-2" teknelerinde ve toplantı odalarında da farklı iftar alternatifleri sunulacak.
Ev yapımı taze hamur işleri, pastalar, çikolatalar ile zengin peynir çeşitlerine sahip "Swiss Gourmet", farklı hizmetleri ve lezzetleriyle İstanbullulara ramazan ayında da çok özel hizmetler verecek.
Swiss Gourmet'nin farklı çeşitlerdeki iftariyelikleri, mezeleri, lokumları ve geleneksel Türk tatlıları, ramazan ziyafetini unutulmaz kılacak.
Conrad İstanbul, bu yıl geleneksel Türk mutfağının yanı sıra, Hindistan, Malezya, Lübnan ve Arabistan gibi farklı kültürlere ait uluslararası mutfaklardan harmanladığı menüsü ile misafirlerini ramazan ayında lezzet yolculuğuna çıkaracak.

 
Conrad İstanbul, ramazan ayı boyunca misafirlerine açık havada yaz keyfini yaşatırken, "Monet Restaurant" ve "Teras"ta sunulacak açık büfe iftar menüsü ile Türk ve uluslararası mutfakların birbirinden lezzetli kapısını aralayacak. Ramazanda damak tadına önem veren ve farklı Müslüman ülkelerin mutfaklarından tatmak isteyen misafirleri için Conrad İstanbul, iftar sofralarında çeşitli alternatifler sunacak. Hindistan'a mahsus geleneksel tavuklu mercimek çorbası, yoğurt ve peynir ile marine edilmiş fırınlanmış tavuk, Malezya'ya özgü köri soslu tavuk ve geleneksel pilav, Lübnan sofralarının vazgeçilmezi olan dolma, Arap mutfağının özel karışık ızgarası ve İran pilavı ile geleneksel Türk yemeklerinin yanı sıra "Monet Restaurant" ve "Teras"ta ramazana özel lezzetler ikram edilecek.

Ramazan boyunca her gün canlı fasıl müziği eşliğinde sunulacak iftar menüsünde, pide, helva, bal, hurma gibi iftariyelikler ve başlangıçların yanı sıra sebze kızartmaları, çiğ köfte, Arnavut ciğeri, külbastı, döner, bütün kuzu, birbirinden leziz çorba seçenekleri gibi geleneksel tatlar da yer alacak.

Ayrıca açık büfeye, ev yapımı taze gözlemeler, şerbet, macun ve boza, keşkül, baklava, tavukgöğsü, cevizli incir gibi pek çok tatlı alternatifi ile birlikte ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan güllaç da eşlik edecek.
Conrad İstanbul'un misafirlerine sunduğu hizmetler, yalnızca iftar menüsü ile sınırlı kalmayacak. Üst havuz başında gruplara özel iftar organizasyonu, firmalara özel iftar davetleri ve konaklayan misafirler için hazırlanmış olan sahur menüleri de otelde ramazan ayı boyunca sunulacak farklı hizmetler arasında yer alıyor.

Conrad İstanbul, iftar yemeklerinde 6-12 yaş arası konukları için yüzde 50 indirim uygularken 6 yaş altından ücret almayacak.
Ramazan boyunca Conrad İstanbul'a iftara gelen misafirler ise otoparktan ücretsiz yararlanabilecek. Monet Teras'ta açık hava keyfi ile ramazanda iftar güzelliğini yaşamanın bedeli 80 TL olacak.

 
Mövenpick Hotel İstanbul, 21 Ağustos-19 Eylül tarihleri arasında, sultanlara ve "11 Ayın Sultanı"na layık bir ziyafet sunacak.
Başaşçı Maximilian J.W ve ekibi tarafından hazırlanan çeşit çeşit iftariyelikler, çorbalar, ramazan pidesi, baklava böreği, zeytinyağlı çeşitleri, kaymaklı tavuk dolması, tarçınlı kuzu yahnisi, beğendili dana incik, kebap çeşitleri, sütte marine edilmiş kuzu şiş, tereyağlı mantı, keşkek ve güllaç, ayva tatlısı, cevizli incir dolması, kabak tatlısı gibi Türk ve Osmanlı mutfağından seçkin örnekler, geleneksel ramazan sofralarının keyfini yaşatacak.

Mövenpick Hotel İstanbul'da iftar yemeği meyve suyu, ayran, çay ve kahve dahil kişi başı 79 TL. Mövenpick Hotel İstanbul, ramazan coşkusunu çalışanlarıyla ve iş arkadaşları ile paylaşmak isteyen şirketler için de birbirinden lezzetli, geleneksel tatların bulunduğu özel iftar menüleri hazırladı

 
Hilton ParkSA'nın eşsiz Boğaz manzarasına hakim, açık hava alanı da bulunan ve bu sezon yenilenen restaurantı "Cloud 7 Restaurant & Terrace"da, iftar sofralarını renklendiren klasik ve doyumsuz tatlar ile ramazan ayı çok özel geçecek.Arzu edenler, "Cloud 7 Restaurant & Terrace"ın eşsiz boğaz manzarası karşı sunacağı çok özel menüyle iftar sofralarının doyumsuz güzelliğini yakalayacak.


Hilton ParkSA'nın misafirlerine özel hazırladığı menüde iftariyelik olarak, Medine hurması, yaz helvası, pastırma gibi lezzetler ikram edilecek. Zengin çorba çeşitlerinden zeytinyağlılara, Arnavut ciğerinden meze çeşitlerine kadar başlangıçlarda zengin alternatifler sunulacak.
Ramazanın coşkusunu geleneksel iftar sofrasına taşıyan "Cloud 7 Restaurant & Terrace" karışık ızgaradan, kuzu eti güveç ve levrek buğulamaya kadar pek çok ana yemek seçeneğiyle de misafirlerine lezzet dolu bir iftar sofrası sunacak. Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı güllaç yine bu sofradaki yerini alacak. Kaymaklı ekmek kadayıfı, fırın sütlaç gibi geleneksel Türk mutfağının tatlıları da bu enfes iftar sofralarına eşlik edecek.

"Cloud 7 Restaurant & Terrace", iftar menüsünü 0-6 yaş arasındaki çocuklara ücretsiz, 6-12 yaş arasındakilere de yüzde 50 indirimle sunacak. Yenilenen dekoru, keyifli atmosferi ve nefes kesen Boğaz manzarasıyla "Cloud 7 Restaurant & Terrace"da iftar keyfi 68 TL karşılığında yaşanabilecek.


The Ritz-Carlton Oteli de ramazan ayı için özel program hazırladı.
Arzu edenler, otelin Çintemani Restaurant'ında, Haliç'ten Boğaziçi'ne uzanan muhteşem bir manzara eşliğinde iftar yapabilecek. Çintemani Restaurant, yeni şefi Ali Ronay tarafından özenle hazırlanan zengin menüsü ve klasik fasıl müziği eşliğinde gerçek bir ramazan şöleni sunacak.


Açık büfe olarak servis edilen iftar menüsünde, 10 farklı meze, zengin peynir ve şarküteri çeşitleri, zeytinyağlılar ve salataların yanı sı ra sıcak seçenekler de oldukça iddialı. Döner, mantı, taş fırından servis edilen lahmacun ve pide çeşitleri, enfes su börekleri, içli köfte, gerçek kömür ızgarasında pişen kırmızı etler, mevsim balıkları ve güveçte hazırlanacak vejetaryen spesiyaller iftar büfesini renklendirecek.


Ramazanın salep ve boza gibi klasikleri yerine ferahlatıcı lezzetler arayan konuklar için otantik kıyafetli şerbetçilerin ibriklerinden servis edilen ev yapımı demirhindi ve vişne şerbeti, fesleğenli limonata ve ayran sunulacak. Tatlı büfesinde ise alışılagelmiş yoğun tatlıların yan ı sıra narlı pelte ve zerde gibi hafif seçenekler, kayısı, şeftali, üzüm ve vişne kompostoları da yer alacak. Konukların gözleri önünde sac fırında hazırlanan gözlemeler, ev yapımı çiğ köfte ve güveçte sebzeli yaz kuzusu ise bu sene Çintemani'nin iftar büfesinde mutlaka tadılması gereken lezzetler arasında yer alacak. Çintemani Restaurant'da ramazan keyfini yaşamak kişi başı 99 TL'ye mal olacak.

 
Polat Renaissance Otel de geleneksel Türk mutfağı lezzetlerini ramazan ayı süresince müşterilerine sunacak. İftariyelikler, eski İstanbul'un özgün lezzetleri, Polat Renaissance spesiyalleri, geleneksel tatlıları ve şerbetleriyle huzur veren fasıl eşliğinde eşsiz ramazan sofraları bu yıl da konuklarını bekliyor.Arzu edenler, "Daphne Restaurant Grill"deki zengin açık büfeyi veya "Marmara Balık"ın terasında spesiyal iftar menüsünü tercih edebilecek. Ayrıca ramazan ayı boyunca "Polat Patisserie" spesiyalitesi güllacı, geleneksel Türk tatlılarını, lokum, şekerleme ve çikolatalarını müşterilerin beğenisine sunmaya devam edecek.

"Daphne Restaurant"da iftar büfesi kişi başı 60, "Marmara Balık Lokantası"nda ise kişi başı 55 TL olacak.