5 LİRAYA AKDAMAR ADASINDA TATİL

Van'a karavanla gelen turistler, Akdamar Adası karşısındaki konaklama alanında kalıyor

TURİZMİN SESİ


Günlük 5 TL ücret ödeyen turistlere, elektrik, su ve güvenlik hizmeti veriliyor. İşletme sahibi İbrahim Alkan, 20 yıldır turizm işletmeciliği yaptığını belirterek, Van'a karavanlarıyla gelen turistlere hizmet verdiklerini söyledi. Nisan ayından itibaren karavanlarıyla gelen grupları ağırlamaya başladıklarını ifade eden Alkan, grupların burada 2 gün konakladıktan sonra Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine gittiklerini kaydetti.

Yıllardır karavanlarıyla gelen çok sayıda grubu ağırladıklarını, şimdiye kadar olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarını anlatan Alkan, şöyle konuştu: "Zaman zaman 25 karavandan oluşan grupları ağırlıyoruz. Ancak işletmenin arkasındaki alanın küçük olması nedeniyle sıkıntı yaşamaktayız. İşletmemizin yanında bulunan ve Özel İdareye ait olan alanı da kullanabilirsek, daha rahat hizmet vermiş olacağız. Bu nedenle yetkililerin desteğini bekliyoruz."

Van'a bu yıl gelen turist sayısında, geçen yıllara göre düşüş olduğunu bildiren Alkan, bunun da dünyada yaşanan ekonomik krizden kaynaklandığını ifade etti. Alkan, çadır turizmi için gelen turistlerden herhangi bir ücret istemediklerini, karavanla gelenlerden ise sadece günlük 5 TL karşılığında elektrik, su ve güvenlik hizmeti verildiğini anlattı.
Son olarak İtalya'dan 14 karavanla 30 kişinin geldiğini ve iki gün konakladığını vurgulayan Alkan, eylül ayında Fransa'dan da iki ayrı grubu daha ağırlayacaklarını söyledi.

Türkiye'ye yaklaşık 20 gün önce giriş yapan turistler de Van'ı da gezi turlarına dahil ettiklerini, burayı ve Türkiye'yi çok beğendiklerini söylediler. Daha önce bölgeye gelen yakınlarının tavsiyesi üzerine Van'a ve bu işletmeye geldiklerini anlatan turistler, Doğubayazıt, Kars ve Karadeniz'i gezdikten sonra ülkelerine döneceklerini bildirdiler.