30 FARKLI ÜLKEDEN 70 YAZAR GELİYOR

ITEF Festivali ve Çırağan Okumaları otuz farklı ülkeden 70 yazarı buluşturacak festivalde dünya edebiyatının önde gelen yazarları 4 gün boyunca söyleşiler, okumalar, edebiyat partileri ile İstanbullularla iç içe olacak

TURİZMİN SESİ


Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da açılışını, Çırağan Palace Kempinski sponsorluğunda, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımlarıyla 30 Ekim 2010 Cumartesi akşamı yapacak. 30 Ekim - 2 Kasım 2010 tarihlerinde edebiyatseverlerle otuz farklı ülkeden 70 yazarı buluşturacak festivalde dünya edebiyatının önde gelen yazarları 4 gün boyunca söyleşiler, okumalar, edebiyat partileri ile İstanbullularla iç içe olacak.

 
Konuk yazarlar arasında “yeraltı edebiyatı”nın çağdaş yorumcusu, Underground isimli romanıyla tanıdığımız Rus edebiyatının en önemli isimlerinden Vladimir Makanin, Tirza isimli romanı 21. yüzyılın en iyi romanlarından biri seçilen Arnon Grunberg, Arap dünyasının en önemli edebiyat ödülünü alan Youssef Ziedan gibi yazarların yanısıra Gündüz Vassaf, Hakan Günday, Hamdi Koç, Melida Tüzünoğlu gibi Türk Edebiyatının güçlü ve yenilikci kalemleri de yer alacak. 30 Ekim 2010 Cumartesi akşamı yapılacak açılış davetlilere özel, basına açık.

“Çırağan Okumaları” Festivalin önemli etkinliklerinden
Kalem Ajans'la birlikte Mayıs 2009'dan bu yana düzenlediği “Çırağan Okumaları” ile edebiyata verdiği desteği sürdüren Çırağan Palace Kempinski, Çırağan Okumaları'nı festival kapsamında bambaşka bir dinleyici deneyimine dönüştürüyor .

1 Kasım Pazartesi günü
iki değerli kalem İpek Çalışlar ve Ellah Allfrey dopdolu bir edebiyat sohbeti ile konuklarlabuluşuyor.

Etkinlikte önce “Latife Hanım” kitabıyla yakın tarihimize farklı bir gözle bakmamızı sağlayan İpek Çalışlar, son biyografi çalışması Halide Edip Adıvar'dan bölümler okuyacak.

Bundan sonra dünyanın en önemli edebiyat dergilerinden Granta'nın editorü Ellah Allfrey ile birlikte keyif dolu bir edebiyat sohbeti gerçekleştirecekler.

Saat 19.00'da başlayacak etkinlik tüm edebiyat meraklılarına ücretsiz ama rezervasyon yaptırmak gerekmekte. ( ciraganokumalari@gmail.com ya da 0212 245 44 06'dan yer ayırtılabilir)