30 BİN ALABALIK SELE KAPILDI

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde üretim çiftliğinde yetiştirilen 30 bin alabalık, sele kapılarak baraj gölüne sürüklendi

TURİZMİN SESİ


ağışlar ve kar sularının erimesiyle özellikle Kazdağları'nda derelerin su seviyeleri çok yükseldi. İlçeye bağlı Evciler köyünde Ayazma yolundaki balık üretim çiftliğinde yetiştirilen, 15 bini yetişkin olmak üzere yaklaşık 30 bin alabalık, sele kapıldı. Çiftlikteki havuzlar çamurla dolarken, alabalıklar sel sularıyla Bayramiç Baraj Gölü'ne sürüklendi.
Üretim tesisinin sahibi İlhan Karaman, 18 havuzda bulunan balıklarının sel sularıyla gittiğini söyledi.

Tesisinin selden büyük zarar gördüğünü bildiren Karaman, şunlar ı kaydetti: "Korkuluklar gitti, salıncaklar gitti, havuzlar çamurla doldu. Elimizde 500-600 kadar çeşitli boyutlarda balık kaldı. Kendi imkanlarımızla havuzlarımı zı temizliyoruz. Porsiyonluk dediğimiz 6 bin balığı ve 5 bin 100 yavruyu daha yeni almıştım. Yaklaşık 15 bin yetişkin ile bir o kadar da yavru balığım baraj gö lüne gitti." Sigortasının bulunmadığını ve Bayramiç Kaymakamlığına dilekçeyle başvurarak yardım talep ettiğini belirten Karaman, "En azından yavru balık almalarını istedim. Yavru balık almazlarsa tesisi kapatmak zorunda kalacağım, çünkü benim şu an balık alacak imkanım yok" dedi.