3. KURUMLAR ARASI DRAGON BOT YARIŞI

Kurumlar arası yarışmalarda en büyük ve kapsamlı spor organizasyonu olan Dragon Festivali'nde, Dedeman Holding'i temsil eden Dedeman Dragon Takımı, Fun-Sport kategorisinde 2. oldu

TURİZMİN SESİ


Türkiye`de IDBF (Uluslararası Dragon Federasyonu) sertifikalı tek organizasyon olan Dragon Festivali, 29-30 Mayıs 2010 tarihleri arasında Haliç`te düzenlendi. Festival, 96 Şirket ve 120 takıma ait iki bin beş yüze yakın yarışmacı ve binlerce seyircinin katılımı ile gerçekleşti.

Senkron ve tekniğin en önemli faktör olduğu bu sporda, mükemmel beraberlik unsuru takımı başarıya götürüyor. Birinci günü, 1.12.00 sn. ile tamamlayan Dedeman Holding Dragon takımı, 2. gün Fun-Sport kategorisinde 1:09:01 derecesi ile finalde ikinci oldu.

Bir dümenci, bir davulcu ve 16 kürekçiden oluşan dragon bot takımları 250m`lik parkur üzerinde yarıştılar. Birinci gün, her takımın 2 defa zamana karşı mücadele ettiği yarışların sonunda günün en iyi 10 derecesi belirlendi. Pazar günkü yarışlar ise eleme usulü yapıldı. Cumartesi yapılan yarışlarda alınan derecelere göre takımlar sport, fun sport, fun ve funfun kategorilerinde yarıştılar.