23 NİSAN LEZZET & ÇOCUK FESTİVALİ

UGD,Platformu Başkanı M. Vasfi Pakman'ın katkılarıyla düzenlenen festival, 23-24-25 Nisan 2010 tarihlerinde ArmoniPark Outlet Center'da yapılacak

TURİZMİN SESİ


Dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı kutlayan ülkemizde ilk defa düzenlenen ve Çocuk Markaları Derneği tarafından da Çocuk Oskarları Ödülü'ne layık görülen “23 Nisan Lezzet ve Çocuk Festivali (1.Gastrokids Fest)”

TÜMAPED - Tüm Mutfak ve Ağırlama Profesyonelleri Meslek Eğitim Derneği ve UGD - Uluslararası Gastronomi Dernekleri Platformu Başkanı M. Vasfi Pakman'ın katkılarıyla düzenlenen festival, 23-24-25 Nisan 2010 tarihlerinde ArmoniPark Outlet Center'da yapılacaktır.

Festivalde öncelikle;
• Yarının gurmeleri (lezzetseverleri) çocuklarımızın göz ve damak zevklerini geliştirmek, yanlış beslenme alışkanlıklarını değiştirmek, sofra adabını öğreterek yemekle sosyalleşme yolunu açmak ve yemeklerin besin değerleri konusunda onları ve ebeveynlerini bilgilendirmek amaçlanmaktadır.
• Çocukların ve çocuklu ailelerin markalı lezzet üreticileri ve profesyonel işletmeler için özel müşteriler olduğunun altı çizilecektir.
• Festival, çocukları lezzet, mutfak kültürü, gastronomi ve kent turizmi kavramları ile tanıştırmak, sağlık ve turizm arasındaki yakın ilişki konusunda da farkındalık yaratmak için bir araç olacaktır.
• Geleceğin gurmelerini (lezzet severlerini) keşfetmek, yetiştirmek ve yarının büyükleri çocuklarımız ile ailelerine yönelik panellerle Sağlıklı Beslenme, Diabet, Pediatri ve Çocuk Endokrinolojisi uzmanlarının da katkılarıyla aşırı şişmanlığın (obezite) önemine dikkat çekilecektir.
• Festival kapsamındaki yemek yarışmaları ve tadım etkinlikleri genç anne ve babalara yeni mutfak deneyimleri kazandıracaktır.


Festival kapsamındaki 23 Nisan Çocuk Yemekleri, Anne ve Babalar MMM+M Yemek Yarışması (“Makarna, Malzeme, Mutfak bizden Marifet sizden”) mutfak profesyonelleri ile aileleri çok farklı bir klasmanda buluşturarak, yarıştıracağı gibi, dünyada ilk defa oluşturulan GURME ÇOCUK JÜRİLERİ ile de yoğun ilgi görecektir.

Festival konsept danışmanı M. Vasfi Pakman etkinliğin gastronomi ve turizm dünyasının profesyonelleri ile ebeveynler ve medya temsilcilerinin ilgi odağı olacağına inandığını belirterek “Dünyada resmi olarak ÇOCUK BAYRAMI yapan tek ülke ve Avrupa'daki en genç nüfusa sahip olan Türkiye'deki profesyonel işletmelerde (otel, tatil köyü, restaurant) KIDS MENU uygulaması yok denecek düzeydedir. Bu nedenle lezzet ve çocuk teması üzerine kurguladığımız bu festival, 2011 yılında UGD Platformu olarak düzenleyeceğimiz 1.International Kids Menu Trophy'nin (Çocuk Yemekleri Yarışmaları) de duyuru ve öncülüğünü yapacaktır” dedi.

Basın Açılışı ve Prof. Arman Kırım'dan Yemek Show:
23 Nisan 2010 Cuma saat 11.30 – 12.30
Etkinlik Adı 23 Nisan Lezzet & Çocuk Festivali (1.Gastrokids Fest)
Tarih 23–24 –25 Nisan 2010
Saat 12.00 – 18.00 (her gün)
Yer ArmoniPark Outlet Center / Sefaköy
Ayrıntılı Bilgi, LCV ve Röportaj Koordinasyonu:
Gülsün Sezer / Halkla İlişkiler ve Basın Danışmanı
0542 245 45 36 gulsunsezer@gmail.com


Proje Koordinatörü M. Vasfi PAKMAN Hakkında
U.G.D / Uluslararası Gastronomi Dernekleri Platformu ve
TÜMAPED / Tüm Mutfak ve Ağırlama Profesyonelleri Meslek Geliştirme ve Eğitim Derneği Başkanı 1950 yılında İstanbul'da doğan, 1974 İ.İ.T.A. mezunu olan PAKMAN; Türkiye'nin ilk İnşaat, Turizm ve Gastronomi sektör dergilerini 22 yıl aralıksız yayınladı ve yazı işleri müdürlüklerini yaptı. 1980 yılından itibaren ekonomi içerikli gazetelerde yazdı, TV programları yaptı. 29 yıldır bilfiil basın mensubu olarak çalıştı.

1990 yılından itibaren ülkemizde ve dışında kurulan gastronomi ve turizm konseptli derneklerin hemen hemen hepsinde kurucu, yönlendirici, yönetim kurulu üyesi ve başkan olarak görev yaptı. 1995 yılında ülkemizde ilk aşçılık yarışmasını düzenledi, yine ülkemiz aşçılarını 1996 yılında ilk defa bir dünya yarışmasına, Londra Grandprix'sine götürerek madalyalar kazanılmasını sağladı. Bunu, diğer yıllarda dünyanın birçok yerindeki yarışmalar izledi. Son olarak Almanya'da yapılan Olimpiade Der Köche'ye kurucusu ve Executive Administrator'ü olduğu Euroturk Chefs Culinary Team'le katıldı. Aldığı madalyalar ve ödüllerle ülkemizi onurlandırdı.

DEİK Genel Kurulu'nda yaptığı "En İyi lobi Yemekle Yapılır, Yemekte Yapılır" konulu konuşmasıyla, Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun ve üyelerin desteğini alarak Dünya Türk Girişimciler Konseyi'ne kabul edildi. Bu bağlamda M. Vasfi Pakman'ın en büyük hedefi Türk DünyaGastronomi Kongresi'ni İstanbul'da bir araya getirmektir. Bu amaca ulaşmak için 2005 yılından bu yana yurt içi ve yurt dışında teşkilatlanmaya giderek, İstanbul'da TÜMAPED - Tüm Mutfak Ve Ağırlama Profesyonelleri Meslek Eğitim Derneği'ni, Almanya'nın başkenti Berlin'de ATAGAD – Avrupalı Türk Aşçılar Ve Gastronomlar Derneği'ni, Yunanistan'ın başkenti Atina'da AGİKAD - Akdeniz Ülkeleri Gastronomik İşbirliği Ve Kardeşlik Derneği'ni kurdu. Halen Belçika'nın başkenti Brüksel'de “AB Ülkelerinde Türk Mutfağını Tanıtma ve Yaşatma Derneği” ile İstanbul'da “Türk Lezzet Markaları Derneği”nin kuruluş çalışmalarını yürütmektedir.

Bu çalışmalarını duyurmak ve yaygınlaştırmak amacıyla, Köln kentinde hazırlattığı ve 2011'den itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da desteğiyle Avrupa genelindeki etkinlik ve Road Show'larda TÜRK GASTROTURİZMİ'ni, Markalı Gıdalarımız ve Marka olmuş mekânlarımızı Mutfak Sanatçılarıyla tanıtacak olan “GASTROBUS TURKEY” projesinin de müellifidir.

M. Vasfi PAKMAN kurduğu bu STK'lar ile birlikte 2005–2009 yılları arasında; UGD – Uluslararası Gastronomi Dernekleri Platformu olarak, ulusal ve uluslararası birçok etkinlikte yer almıştır. ATDİD – Avrupa Türk Döner İmalatçıları Derneği ve kuruluş halindeki derneklerinde tamamlanarak katılımıyla Almanya'nın başkenti BERLİN'de “Avrupa Türk Gastronomi Dernekleri Federasyonu”nu kurarak hem “Türkiye menşeli Gıda maddelerinin Pazar payını arttırmayı”, hem de lezzetlerimizi ön plana çıkararak “Ülkemize daha çok Turist çekmeyi” hedeflemektedir.