21 ŞUBAT DÜNYA REHBERLER GÜNÜ

Her yıl geleneksel olarak tüm dünya da rehber meslek örgütleri tarafından kutlanan 21 şubat, ülkemizde de yıllardır farklı etkinliklerle kutlanıyor

TURİZMİN SESİ
Amaç, rehberlerin bir ülkenin tanıtım elçisi olarak üstlendikleri görevin önemini vurgulamak, sorunlarını gündeme taşıyarak çözüme kavuşturmak ve elbette birlikteliğimizi güçlendirmek.
ARO (Antalya Rehberler Odası) olarak, 7 yıl önceki kuruluşundan bugüne değin, ülke genelinde ve Antalya bölgesinde turist rehberlerinin sorunlarına çözüm bulmak, çalışma şartlarını iyileştirmek, hayat standartlarını ve gelir seviyelerini yükseltmek, turist rehberliğini saygın ve kurumsal bir kimliğe kavuşturmak ve tabii ki meslek yasamızın bir an önce hayata geçmesini sağlamak.

Geçtiğimiz aylarda Kültür ve Turizm Bakanlığın da, diğer örgüt temsilcileri ve TÜRSAB yetkilileri ile oluşturduğumuz yasa taslağı hakkında, mutabakatı sağlamıştık. Bakanlar kurulunda imzaya sunulan taslak, Bakanımız Sayın Ertuğrul GÜNAY'ın kişisel çabaları ile, meclise gitmeye hazır hale gelmiştir. En büyük temennimiz önümüzdeki aylarda meslek yasamızın mecliste kabul edilip kanunlaşmasıdır elbette. Çünkü bu yasa sorunlarımızın bir çoğunun çözümüne büyük katkı sağlayacaktır.

Bu arada tabii ki biz sorunlarımıza çözüm aramaya devam ediyoruz.2011 yılı turizm açısından geçen yıla kıyasla daha yoğun geçecek. Bizlerde meslektaşlarımızın bu yıl daha iyi şartlarda çalışabilmeleri için kurum ve işletmeler ile yoğun bir işbirliğine hazırlanıyoruz. Fakat iyi niyet çerçevesinde yürütülen bu çalışmalar istediğimiz neticeye ulaşmaz ise, daha radikal kararlar alıp uygulamaya koymaya da hazırız.
Tüm meslektaşlarımızın gününü kutluyor; sağlıklı, huzurlu, ve aynı zamanda bol kazançlı bir sezon diliyoruz.

ARO YK adına Başkan
Hasan UYSAL

DÜNYA REHBERLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
14:00 Cumhuriyet Meydanı Çelenk sunma töreni.

15:00 - 16:00 ARO Cafe&Bistro Kokteyl

19:30 Teras Balık Evi ( MiniCity )