2050 YILI İÇİN HAYALLERİNİ ZORLADILAR

Henkel Innovation Challenge 3” için Amsterdam'a Gidecek Proje Belli Oldu

TURİZMİN SESİ


Henkel'in uluslararası “Henkel Innovation Challenge 3” yarışmasında Türkiye'yi Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden oluşan “Inn'addore” isimli ekip “Bliss” adlı projesi ile temsil edecek. Türkiye ekibi büyük ödül olan Japonya, Avustralya ya da Meksika'da dil eğitimi için Amsterdam'da kıyasıya mücadele edecek. Yenilikçiliği ve yaratıcılığı teşvik etmek amacıyla düzenlenen Henkel Innovation Challenge'da yarışmacılar, 2050 yılında kişisel bakım ve çamaşır & ev bakım alanındaki ihtiyaçların Henkel ürünleriyle nasıl karşılanabileceğine dair fikir üretiyorlar.

İstanbul – Henkel tarafından düzenlen Henkel Innovation Challenge Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek ekip ve proje belirlendi. Yenilikçiliği ve yaratıcılığı teşvik eden uluslararası bir “iş simülasyonu oyunu” olan Henkel Innovation Challenge'a bu yıl Avusturya, Belçika, Fransa, Almanya, Macaristan, İtalya, Hollanda, Polonya, Rusya, Slovakya, İspanya ve Türkiye olmak üzere 12 ülke katılıyor.

Bu yıl 3.'sü düzenlenen Henkel Innovation Challenge, Henkel'in kozmetik ve kişisel bakım ile çamaşır ve ev bakım ürünleri olmak üzere iki iş birimi üzerine odaklanıyor. Katılımcılar kendilerini Henkel'in İş Geliştirme Yöneticisinin yerine koyup 2050 yılında tüketicilerin kişisel bakım ve çamaşır & ev bakım alanındaki ürün ihtiyaçlarını Henkel ürünleriyle nasıl karşılayabileceklerine dair fikirler üretiyorlar.

Türkiye'den kazanan takım belli oldu
Yarışmanın Türkiye elemeleri sonucunda Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Ali Samet Durgun, Renin Canpolat ve Sevnur Malik'ten oluşan “Inn'addore”, Amsterdam'a gidecek ekip olarak seçildi. Proje hazırlığı süresince ekibin mentorluğunu Türk Henkel Gliss ve Taft Ürün Müdürü Merve Atuk üstlendi. Inn'addore, “Bliss” isimli projesi ile Amsterdam'da rakiplerine karşı kıyasıya bir mücadele verecek. Bliss projesi, nanoteknolojik bir saç bakım ve şekil verme spreyinden oluşuyor. Bliss4U programı ile kişi kendisini kamera aracılığıyla bilgisayar ekranında görüyor. Simülasyon ile istediği saç şeklini bilgisayar ekranına dokunarak belirliyor. Bilgisayara yönetilmiş nano partiküller sayesinde ürün saçın şeklini veriyor.

Her ülkeden birer takım Amsterdam'da
Henkel Innovation Challenge'da 12 ülkeden finale kalan toplam 12 takım Amsterdam'da bir araya gelecek ve finalistlere Henkel yöneticileri tarafından profesyonel danışmanlık sunulacak.

Sosyal paylaşım sitelerinin - Facebook (www.facebook.com/henkelchallenge) ve Twitter (www.twitter.com/henkel-challenge) –interaktif Web 2.0 sayfalarında yarışmayı takip etmek ve haberleri paylaşmak mümkün.

Büyük ödül Japonya, Avustralya ya da Meksika'da 2 haftalık dil eğitimi!
Yarışmada birinci olan takımın ödülü Japonya, Avustralya ya da Meksika'da iki haftalık dil eğitimi olacak. Bunun yanı sıra sadece finale kalmak bile katılımcılara tüketim malları sektörünün lider uluslararası markalarından biri olan Henkel'i yakından tanıma ve üst düzey yöneticileriyle tanışma fırsatı sunacak. En iyi üç takım ayrıca Henkel'in Düseldorf'taki merkezinde Henkel CEO'su Kasper Rorsted'le tanışma fırsatı bulacaklar. Yarışma farklı ülkelerden başarılı öğrencilerle bir araya gelme, iletişim ağını genişletme, fikirlerini Amsterdam'da sergileme gibi önemli fırsatlar sağlıyor.

Henkel – A Brand Like a Friend (“Henkel – Arkadaş Gibi Marka”)
130 yılı aşkın bir süredir, Henkel insanların yaşamlarını daha kolay, daha iyi ve daha güzel kılan marka ve teknolojiler üreten lider bir firmadır. Henkel 3 stratejik iş alanında faaliyet göstermektedir – Çamaşır ve Ev Bakım, Kişisel Bakım ve Yapıştırıcı Teknolojileri – ve “Fortune Global 500” listesindeki şirketler arasında yer almaktadır. Henkel 2009 mali yılında 13,573 milyar Euro satış gerekleştirdi. Dünya genelinde 50.000 Henkel çalışanı, kurumsal sloganımız olan “A Brand like a Friend-Arkadaş Gibi Marka”yı gerçekleştirmeyi ve 125 ülkede milyonlarca insanın Henkel markalarına ve teknolojilerine güven duymasını sağlamaktadır.