2023'te İstanbul'dan Tayvan Vizesi Nasıl Alınır

Tayvan ya da resmi adı ile Çin Cumhuriyeti'ne seyahat edecek kişilerin vize başvurularını Tayvan Ankara Büyükelçiliğine yapmaları gerekmektedir

TURİZMİN SESİ


Tayvan Ankara Büyükelçiliğinin herhangi bir aracı kurum ile anlaşması bulunmadığı için İstanbul'dan Tayvan vize başvurusu yapılması mümkün değildir. Vize başvurularının Tayvan Ankara Büyükelçiliğine yapılması gerektiği için İstanbul'dan başvuru yapılması mümkün olmamak ile birlikte Tayvan'a seyahat edecek kişilerin bazı koşullarda vizelerini Tayvan Ankara Büyükelçiliğine gitmeden almaları da mümkündür.

Akredite vize danışmanlık acentesi Vizem.net Tayvan vize danışmanı Tuğçe Çaldıran İstanbul'dan Tayvan vizesi başvurusu yapacak kişilerin bilmesi gerekenleri sorduk.

İstanbul'dan Tayvan Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

İstanbul’dan Tayvan vize başvurusu, kural olarak tüm Tayvan vizesi başvurularının Tayvan Ankara Büyükelçiliğinden yapılması gerektiği göz önüne alındığında, yapılamaz; 30 günden kısa süreli seyahatler için başvuru sahiplerine dış temsilciliğe gidilmesine gerek olmadan e-vize ya da sınır kapılarında vize başvurusu yapma hakkı tanınmıştır.

Tayvan e-vize başvurusu dışında, 30 günden kısa süreli seyahatler için Tayvan'da bulunan uluslararası havalimanından giriş yapan Türk vatandaşları sınırda vize başvurusu yapabilmektedir.

Tayvan E-Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Tayvan e-vize başvurusu, https://www.roc-taiwan.org/tr_tr/post/1715.html linki üzerinden başvuru formuna ulaşılması ile yapılır. “Evisa applications” sekmesinden “New” başlığının seçilmesi ile açılan sayfaya başvuru sahibine ait e-mail adresi yazılır, gönderlien mailde “Confirm” tıklanarak sisteme giriş yapılır ve form doldurulur. Formun sonunda ödeme sayfası açılır; Türk vatandaşları e-vize ücretinden muaf tutulduğundan bu aşamayı atlamaktadır.

Başvuru tamamlanınca başvuru sahibine bir mail gönderilerek bilgi verilir ve başvuru 3 gün içinde Ankara Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu (Tayvan Ankara Büyükelçiliği) tarafından incelenerek başvuru sahibine vize onay durumu bildirilir.

Tayvan e-vize başvurularınızı planladığınız seyahat tarihinizden en az 7 gün önce yapmanızı öneririz.

Tayvan E-Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Tayvan e-viz ebaşvurusu için en az 6 ay daha süreyle geçerliliği bulunan bir pasaporta sahip olmanız gereklidir.

Tayvan dış temsilcilikleri, kişisel duruma ve seyahat amacına bağlı olarak farklı belgelerin sunulmasını, e-posta ile başvuru sahibinden talep edebilmektedir; ek belge talep edilmesi halinde belirtilen süre içinde belgeleri sunmalısınız. Aksi halde başvurunun reddedilmesi mümkündür.

Tayvan Kapı Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Tayvan kapı vizesi başvurusu, Tayvan'a giriş yapmadan önce Ulusal Göçmenlik Müdürlüğü websitesinden çevrimiçi göçmenlik varış kartlarının doldurulması, başvuru formu ile iki adet fotoğrafın hazırlanması ve 1.600 Yeni Tayvan doları vize ücreti ile 800 Yeni Tayvan doları işlem ücreti ödenerek yapılır. Türk vatandaşlarından kapı vizesi için harç alınmaz.

Tayvan'da Kapı Vizesi Alınabilecek Havalimanları

Tayvan'da kapı vizesini aşağıda listelenen 4 uluslararası havaalanından alabilirsiniz.

  • Tayvan Taoyuan Uluslararası Havalimanı
  • Taipei SongShan Havalimanı
  • Taichung Uluslararası Havalimanı
  • Kaohsiung Uluslararası Havalimanı

Tayvan Taoyuan Uluslararası Havalimanı’ndan ülkeye giriş yapıyorsanız kapı vizesi için Tayvan Taoyuan Uluslararası Havalimanı Konsolosluk İşleri Bürosu Vize Ofisine başvurabilirsiniz. Tayvan’a Taipei SongShan Havalimanı, Taichung Uluslararası Havalimanı ve Kaohsiung Uluslararası Havalimanı üzerinden giriş yapıyorsanız, Ulusal Göçmenlik Müdürlüğü’nün Sınır İşleri Birimine geçici giriş izni için başvurmalısınız. Geçici giriş izni aldıysanız, Konsolosluk İşleri Bürosundan veya Dışişleri Bakanlığının Taichung, Chiayi, Kaohsiung veya Hualian'daki herhangi bir şubesinden en kısa sürede vize başvurusunda bulunmalısınız.

30 Günden Uzun Süreli Seyahatler İçin İstanbul'dan Tayvan Vize Başvurusu

30 günden uzun süreli seyahatler için İstanbul'dan Tayvan vizesi başvurusu yapılamaz. 30 günden uzun süreli seyahatler için ancak Tayvan Ankara Büyükelçiliğinden vize başvurusu yapmak mümkündür.

İstanbul'da Tayvan Vize Danışmanlığı Nereden Alınır?

İstanbul’da Tayvan vize danışmanlığı, İstanbul ve yakın çevresinde ikamet eden kişiler tarafından akredite vize acenteleri üzerinden alınır.

Türk vatandaşlarnın Tayvan vize başvuruları için evrakların hazırlanmasından pasaportun teslimine dek tüm süreç için danışmanlık hizmeti vermektedir.

VZM Grup Tayvan vize danışmanlığı için: 0850 241 1868

Vize Danışmanı Tuğçe Çaldıran Hakkında

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mütercim Tercümanlık bölümünden 2018 yılında mezun olan Tuğçe Çaldıran, Mart 2022'den bu yana Kıdemli ve vize danışmanı olarak çalışmaktadır.