2019 yılında açıklanan fiyat artışları, Bilet satan acentelerin servis bedellerine yansımadı 

Bilet acentelerinin “Bilet Servis Bedelleri”ne 10 yıldır artış yapılmamasına dayanacak gücü kalmadı

TURİZMİN SESİ


Acente Sahibi Ömür ÖZDEMİR, 2019 yılı içinde günlük giderler olmak üzere bir çok tüketim malzemelerine zam gelirken, Pasaport, Vize, SSK, Ofis Giderleri, Personel giderleri her şey üst üste gelirken  “BİLET SERVİS BEDELLERİNE” zam yapılmadı.

•  2019 yılı için pasaport fiyatlarına % 23.73 lira zam geldi. 6 aylık pasaport ücreti 248 lira olurken, 10 yıllık                     pasaport harcı ücreti 811 lira oldu. 
•  Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin uyguladığı vize ücretleri %33 artışla 60 Euro’dan 80 Euro’ya çıktı.
•  Bir yıllık pasaport ve vize almak isteyen bir kişi 2018 yılında ortalama 726 TL öderken (sağlık sigortası dahil)              2019 yılında 859 TL ödeyecek. 
•  Memur maaş zammı son altı ayın enflasyon verilerine göre belirleniyor. 
•  Asgari ücrette yapılan %26 artışla brüt ücret 2 bin 558 TL’ye, net ücret de 2 bin 20 TL’ye yükseldi. 
•  Motorlu Taşıtlar Vergisi 2019 yılında artış % 15,9 olarak belirlendi.
•  Ofis içi giderlerde oynak piyasaya göre fiyatlar yerinde durmuyor.
•  Kira giderleri enflasyon oranında artıyor.

SIRALAMAYA BAKARSANIZ DAHA ÇOK EKLENTİ EKLEMEK MÜMKÜN… 
Bilet acentelerinin servis bedellerine zam yapılmaması, giderlerinin artması sonucunda,  dayanacak gücümüz kalmadı diyen, 25 yıllık deneyimli seyahat acentesi sahibi Ömür ÖZDEMİR, 1994 yılında başladığı Taksim’de IATA acentesinde uçak bilet personeli olarak işe başladığını söyleyerek, yaşantımı, zamanımın çoğunluğunu mesleğime adadım. Günümüzde Bilet acentelerinin giderlerini karşılayamayan, servis bedeli sonrasında dayanamaz duruma geldik. Artık bıçak kemiğe dayandı ve geçti. Artık yetkililere sesleniyoruz,  sesimizi duyup kulak vermesini istiyoruz. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY, TÜRSAB Başkanı  Firuz BAĞLIKAYA ve Havayolu Şirketlerine sesleniyoruz.

Ömür Özdemir;
“BIKTIK artık YETKİLİ BAYİİSİ olduğumuz hava yollarının internetten yolcuya bizden daha düşük bilet satmasına. 

BIKTIK artık Bizlerden  teminat mektubu alıp, hava yollarının yetkili acentesi olmaktan.

BIKTIK artık  Hava Yollarının online  bilet satan acentelere global fiyatları uygulayıp, bizlere Lokal çıkışlı fiyatla bilet sattırıp , pahalı kalmamızı sağlayıp ,kazıkçı acente sıfatı ile anılmamıza.

BIKTIK artık Bankaların puan biriktirip, mil puanlarla bilet kesip, bizim işimizi yapmalarına.

BIKTIK artık servis bedellerinin 10 yıldır aynı kalmasına, asgari ücrete zam geldi, elektriğe zam geldi, yemeklere zam geldi, ofis kiralarına zam geldi.

Zaten hava yolları ile, büyük online internetten bilet satan acenteler ile, bankalar ile mücadele ederken bir de günde kestiğimiz 8 biletten 15 TL – 20 TL para kazanıp, bunun %18’ ini KDV, % 22’ sini de gelir vergisi ödüyoruz. 

Artık Bilet Kesen Acentelerin seslerini duymanızı istiyoruz. Bir an önce bilet servis ücretlerinde iyileştirme istiyoruz” dedi.