2010’DA İYİ BİR SEZON BEKLİYORUZ

Antalya'nın Kemer İlçesinde doğanın tüm güzelliklerinin titizlikle korunduğu Ulupınar'da bulunan Botanik Restaurant yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor

TURİZMİN SESİ-Halil ÖNCÜ-KEMER

Doğal güzellikleri ile süslü Restaurantı ve alabalık çiftlikleri ile hizmet veren Botanik Restaurant bu sezon gelecek misafirlerini bekliyor. Botanik Restaurant Alabalık Üretme Tesisleri Sahibi Fevzi Taş yaptığı açıklamasında, “ Bu yıl iyi bir sezon bekliyoruz. Ulupınar Botanik Restaurant İşletmesi olarak yaza hazırlıklarımızın sonuna geldik. Bu yıl yine geçtiğimiz yıl olduğu gibi acentelerimiz ile anlaşmalarımızı yaptık. Geçen yıllara göre daha iyi bir sezonun bizleri beklediğini söyleyebilirim. Eğer bir terslik olmazsa doğanın tüm güzelliklerinin titizlikle korunduğu Ulupınar'da bu yıl çok iyi bir turizm sezonu olacağını söyleyebilirim.” Dedi.

Botanik'de yok yok…
Ulupınar'da yer alan Botanik Restaurant ve Alabalık tesisleri hakkında bilgiler de veren Fevzi Taş, “ 30 dönümlük arazi üzerinde kurulu bulunan Botanik Restaurantımızda yok yok diyebiliriz. Gelen konuklarımız için bir restaurantta olabilecek her şeyi hatta fazlasını onlara sunuyoruz. Kuruluşumuz Türkiye'nin incisi Antalya'ya 70 km uzaklıkta olup, deneyimli ve seçkin kadrosuyla yerli ve yabancı konuklarımıza hizmet veriyor. Doğanın tüm güzelliklerinin titizlikle korunduğu Restaurantımızda yemek yemenin ve dinlenmenin keyifli tadını sunuyoruz konuklarımıza. Özellikle bölgemize ilk kez gelen konuklarımız Botaniğin keyfini çıkarırken, bu anı da fotoğraf makineleri ve kameraları ile ölümsüzleştiriyorlar. Acentelerimiz ile yaptığımız anlaşmalardan da gördüğümüz kadarıyla, geçtiğimiz yıllarda Rus misafirlerin daha çok ziyaret ettikleri ve tercih ettikleri mekanımızın bu yıl Avrupa'lı turistlerin de çoğunlukla geleceğini görüyoruz. “ diye konuştu.

Yılda 80 ton alabalık üretimi yapılıyor.
Öte yandan Botanik Restaurant ve alabalık üretme ve işletmesinde yeni sezon öncesi alabalık üretimi de gerçekleştiriliyor. Botanik Restaurant alabalık üretme ve işletmesinde 85 adet irili ufaklı Alabalık Havuzu bulunuyor. Alabalık çiftliğinde yılda 80 ton alabalık üretimi yapılırken, yaklaşık 450 bin ortalama alabalık hem Botanik Restaurant'ta tüketiliyor hem de çevre otellere pazarlanıyor. Bu yıl yağmurun da oldukça iyi yağması nedeniyle, balık yetiştiriciliği de daha verimli oldu.
Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Botanik Restaurant Alabalık Üretme Tesisleri Sahibi Fevzi Taş,'' Bu yıl çok iyi yağmur yağdı. İyi bir Alabalık yetiştiriciliği yaptık. Botanik Restaurant'ta 85 adet irili ufaklı Alabalık Havuzu bulunuyor.

Bunların en büyüğü 20x4 mt. büyüklüğünde olup, en küçüğü ise 2.5x5 mt. Geçtiğimiz yıl Kasım - Aralık ve bu yıl da Ocak dönemlerinde anaç balıklardan alınan yumurtaları dinlendirilmeye aldık. Dinlenen yumurtalar kuluçka dolaplarında bekletildi. Ardından vakti gelince 308 saatlik bir zaman (;Suyun sıcaklığı ile orantılı ) ortalama su sıcaklığının 14 °C derece olması nedeniyle 22 günde balıklar yumurtadan çıkıyor. Sonra yavru kanalları ve ardından da semirtme havuzlarına alabalıklar ardından 9-12 ay arasında beslendikten sonra safralarımız geliyor. Çiftliğimizde yılda 80 ton alabalık üretimi yapılıyor. Bu da yaklaşık 450 bin ortalama alabalığa denk geliyor''dedi.