2000 MARKA 500 FİRMA KATILIYOR

Ev tekstil fuarları arasında dünyanın 2'nci fuarı olan Evtekst'e 2000 marka katılırken, 500 firmaya yer kalmadı

TURİZMİN SESİ


Özgür Güvenç
İstanbul(Anayurt)- Dünyanın en büyük fuarlarından  olan, 19'uncu İstanbul Ev Tekstili Fuarı, 15-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında Cnr Expo'da yapılıyor. Ev tekstili sektörünün yıllık ihracat hacminin belirlendiği, tekstil sektöründeki  gelişmelerin sergilendiği, trend ve modaya yön veren ürünlerin sunulduğu Evteks  İstanbul Ev Tekstili Fuarı,  Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (Tetsiad) ve Cnr Uluslararası Fuarcılık tarafından açılıyor.
 
CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, “Bu yıl 19 yılın  hayrına daha da bereketli bir Evteks  Fuar’ı gerçekleştireceğiz. Fuarımıza 1.000 firma 2.000 marka katılacak. Alan yetersizliğinden 500 firmanın talebini geri çevirdik.”açıklamasında bulundu.
 
Tetsiad  Başkanı Yaşar Küçükçalık,ise “ Ev tekstilini mekan tekstilidir.Bugün desen stüdyoları, trend belirleyiciler, dünyanın önemli ülkeleri Evteks’e geliyor” dedi.
Erem: Fuarda bu yıl 500 firmaya yer kalmadı
 
Ceyda Erem,  “Fuarımız bu yıl alan olarak yüzde 10 oranında büyüdü. Geçen sene 800 olan firma sayımızı bu yıl 1.000 firma ve 2 bin markaya çıkardık. Yer eksikliği nedeniyle 500 firmayı geri çevirmek zorunda kaldık, sadece yerli firmalara değil, yabancı firmalara da yer veremedik hata bazı ülkelere selam bile veremedik” diyerek fuara olan ilgiyi belirtti.
 
Evteks’e bu yıl  ABD, İspanya, İtalya, Belçika, Fransa ve Almanya başta olmak üzere; Avusturya, İngiltere, Yunanistan, Hollanda, İsviçre, Polonya, Azerbaycan, BAE, Mısır, İran, Fas, Rusya, Hindistan, Pakistan, Çin, Tayvan ve KKTC’den yoğun katılımın olacak.
 
Çalık: Ev tekstili mekan tekstiline dönüyor
Küçük Çalık " Ev tekstilini mekan tekstiline döndü.Türkiye’de 13 milyar dolarlık mekan tekstili var.Geçtiğimiz yıl tekstil yüzde 5’lik bir büyüme kaydederken, mekan tekstili yüzde 8 oranında büyüdü. 2 milyar doları bavul ihracatı olmak üzere toplam 5 milyar dolar ihracatımız var.”söyleminde bulundu.
Tekstilin Türkiye’de en fazla katma değer üreten bir sektör olurken, tekstilciler  dünya ile bir araya gelerek modayı, trendi belirliyor. Türkiye’nin mekan tekstili ürünlerinin  marka olduğu, Türk havlusu diye markamız bilinirken dünyanın en önemli kumaş üretim merkezlerine dönüştüğümüz de açıklandı.