2000 KİŞİLİK İFTAR SOFRASI

Beyoğlu Belediyesi'nce düzenlenen mahalle iftarları Ramazan'ın 13'üncü akşamı Mimar Sinan'ın eseri Büyükpiyalepaşa Camii'nin bahçesinde gerçekleşecek

TURİZMİN SESİ
Banisi Kaptan-ı Derya Piyale Paşa olan ve 1573 yılında Mimar Sinan tarafından yapılan caminin bahçesine 2000 kişilik iftar sofraları kurulacak.Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın ev sahipliğinde gerçekleşecek iftar yemeğinde ilçe sakinleri belediye başkanları ile aynı sofrada bir araya gelecek ve Ramazan'ın manevi havasını birlikte yaşayacak, suyunu paylaşacak, ekmeğini bölüşecek.

Kasımpaşa'nın Kaptanpaşa mahallesindeki cami Mimar Sinan'ın Selimiye Camii ile aynı zamanda ele aldığı eserlerden birisi olmasıyla da önem arz ediyor. Bir külliye halinde inşa edilen eser, Kasımpaşa'nın kuzeyinde, o zamanlar deniz kıyısı olan bir vadide yer alıyor.

Mimar Sinan'ın muhteşem eserlerinden biri olan Büyükpiyalepaşa Camii'nin gölgesinde kaynaşmanın ve paylaşmanın huzurunun yaşanacağı, çorbasından tatlısına kadar iftarlıkların yanısıra sevgi, hoşgörü ve bereketin dolduracağı iftar soframızda siz değerli basın mensuplarını aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
PROGRAM
Tarih : 13 Ağustos 2011
Saat : 20.16-İftar saati
Yer : Büyükpiyalepaşa Camii
Adres : Kaptanpaşa Mah. Zincirlikuyu Cad. N0:252