2.BABIALİ ŞENLİKLERİ BAŞLADI

Medya-halk buluşmasına katkı sağlaması beklenen şenlik 1-7 Haziran tarihleri arasında başladı

TURİZMİN SESİ


Bir zamanlar basının başkenti olan Babıali´ye dikkatleri yeniden çekmek, bölgenin sembolü olan gazetecilerin, habercilerin, yazarların dayanışma içinde buluşmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen 2. Babıali Şenlikleri, 80´i aşkın basın-yayın kuruluşunun katılımıyla başladı.

Şenliğin açılış kokteyline İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Türkiye Gazeteciler Derneği (TGC) Başkanı Orhan Erinç ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış kokteylinde konuşan Vali Güler, "Bu tarihi binada 60 sadrazam görev yaptı. Nostaljik açıdan buranın apayrı bir havası var. Sizlerle bu tarihi atmosferde aynı nostaljiyi bir arada yaşamanın mutluğu içerisindeyim.

Bu yapının ilk resmi tarihçileri de burada görev yaptılar. İfade, vicdan ve yayın özgürlüğü şimdi daha iyi seviyelerde. Bu nedenle bu günün onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Şenliğin amacına ulaşmasını diliyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından bir grup öğrenci, Vali Güler, TGC Başkanı Erinç ve Başsavcı Engin´e bir demet çiçek takdim etti. Şenlik kapsamında Türkiye´ye davet edilen Finlandiyalı sanatçı Elina Fyrola kemanıyla mini bir konser verdi.

Turizmin Sesi halkla ilişkiler sorumlusu Ayşula Özgen

Törenin ardından Vali Güler, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Domuz gribiyle mücadelede gelinen son durumu değerlendiren Güler, "Domuz gribi konusunda ülkemiz çok titiz davranıyor. Sağlık Bakanlığımız da bu konuda ciddi çalışmalar yapıyor. Domuz gribi şüphesi taşıyan vatandaşlarımızın sağlık kontrolünden geçirilmesi gerekiyor" dedi. İçinde domuz gribine yakalanan kişilerin bulunduğu uçaklardaki diğer yolcuların her türlü ihtimale karşın sağlık kontrolünden geçmeleri gerektiğini vurgulayan Güler, yapılan etkin mücadele için de, "Ben bu konuda Türkiye´yi başarılı buluyorum" diye konuştu.

Ediz Hun ve Turizmin Sesi halkla ilişkiler sorumlusu Ayşula Özgen

Sultanahmet´e yıldız yağacak TGC´nin Sultanahmet´te düzenlediği 2. Babıali Şenliği etkinliklerinde Adnan Özyalçıner, Altan Öymen, Ateş Nesin, Doğan Katırcıoğlu, Hande Altaylı, Halit Kıvanç, Nebil Özgentürk ve Rıdvan Akar, TGC standında şenliğe katılacak isimler arasında bulunuyor.

Turizmin Sesi halkla ilişkiler sorumlusu Ayşula Özgen  ve Halit Kıvanç

Ayrıca, TBMM Başkanı Köksal Toptan´ın eşi Saime Toptan´ın da 7 Haziran´da TGC standında olacağı belirtiliyor. Şenlik kapsamında 1-7 Haziran 2009 tarihleri arasında TGC standında yer alacak isimler şöyle:


1 Haziran Pazartesi günü; Coşkun Çokyiğit, Ercan Kazmaz, Fehim Üçışık, İzzet Sedes, Alev Coşkun ve Şemsi Sılkım.

2 Haziran Salı günü; Halit Kakınç, Bekir Türkmenoğlu, İskender Özsoy, Hande Altaylı, Nebil Özgentürk, Halit KıVanç, Yüksel Evsen ve Yazgülü Aldoğan.

3 Haziran Çarşamba günü; Doğan Katırcıoğlu, Kerim Evren, Mustafa Sütlaş, Yılmaz Tunçkol, Önder Balıkçı, Selahattin Sevi ve Güler Kazmacı.

4 Haziran Perşembe günü; Ahmet Çakır, Akdağ Saydut, Hüseyin Movit, Ümit Aktan ve Orhan Koloğlu.

5 Haziran Cuma günü; Afşar Timuçin, Ali Er, Ateş Nesin, Nurettin İğci, RıdVan Akar, Deniz Banoğlu ve Atilla Özsever.

6 Haziran Cumartesi günü; Adnan Genç, Adnan Özyalçıner, Sennur Sezer, Altan Öymen, Ercan Akyol, Kenan Akın, Nail Güreli, Serkan Oral, Süleyman Boyoğlu, Üstün Akmen ve Remzi Karahancı.

7 Haziran Pazar günü; Saime Toptan, Nazır Şentürk ve Kemal Arslan.