18. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali

ÖzdilekPark İstanbul AVM’nin ev sahipliğinde kukla ustası Claudio Cinelli‘nin “Mani d’Opera – Operanın Elleri” adlı kukla gösterisine ÖzdilekPark İstanbul‘un özel konukları, sektör temsilcileri ve bazı STK temsilcileriyle sanatseverler katıldı

TURİZMİN SESİ

Ayrıca, AVM yönetiminin Sosyal Sorumluluk yaklaşımıyla davet ettiği “Bir Can Bin Umut Selebral Palsili Çocukları Derneği” üyeleri anneler de çocuklarıyla katıldılar. Son derece dostane bir ortamda gerçekleştirilen kukla gösterisi öncesi bir de tören düzenlendi. Bu etkinliğe destek veren Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Türk Kalp Vakfı Onursal Başkanı Avukat Çetin Yıldırımakın, İtalyan Kültür Merkezi Direktörü Maria Luisa Scolari, Ekonomi Gazetecileri Derneği(EGD ) Başkanı Celal Toprak, TÜDER Genel Koordinatörü ve TOF YK üyesi Musa Kardemir’e Özdilek Center Müdürü Şadi Aşıroğlu tarafından birer teşekkür plaketi takdim edildi.
 
 
Bir grup hep birlikte Kukla İstanbul Vakfı Başkan’ı Cengiz Özek(bu festivali 18 yıldır düzenleme başarısı için) İtalyan kukla sanatçısı Claudio Cinelli‘ye de başarılı gösterisi nedeniyle birer kutlama plaketi takdim ettiler.Konukları en duygulandıran ise  “Bir Can Bin Umut Serebral Palsili Çocukları Derneği” üyesi annelerle ve bu çok özel çocukların kukla gösterisine katılmalarıydı. ‘Dernek Başkanı Tülay Kirman da çocuklarının sosyalleşmesini destekledikleri için Özdilek Center Müdürü Şadi Aşıroğlu ile Türkiye’deki tüm AVM yatırımları ve işletmelerinin en üst kuruluşu olan AYD(Alışveriş Yatırımcıları Derneği), Genel Sekreteri Günöz Atakan’a desteklerinden dolayı duydukları memnuniyeti birer teşekkür plaketi takdim ederek ifade etti.
 
 
Törenden sonra dünyanın en tanınmış kukla ustaları arasında yer alan Claudio Cinelli ‘nin“Mani d’Opera- Operanın Elleri” adlı kukla gösteri beğeniyle izlendi.Gösteri sonrası yerli ve yabancı konukların özel çocuklarla ve anneleriyle samimi görüşmeleri devam etti. Daha sonra arzu edenler Özdilek Center Müdürü Şadi Aşıroğlu ve ekibinin ev sahipliğinde ÖzdilekPark İstanbul’i gezdi.