13. Macar Günü Törenlerle Kutlandı

Bu yıl 13. düzenlenen Macar günü etkinlikleri sabahın erken saatlerinde düzenlenen resmi törenle her iki ülkenin milli marşlarının okunması ile Rakoczi Müzesi’nde başladı

TURİZMİN SESİ

Düzenlenen törene Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili İlhan İmrak, Macaristan Büyükelçisi Gabor Kiss, Macaristan Fahri Konsolosu Erdoğan Erkmen, Türk Macar Dostluk Derneği Tekirdağ Başkanı Güneş Gürseler ve çok sayıda Türk Macar dostu vatandaşlar katılım sağladı. 

 
KİSS; “MACAR GÜNÜ KUTLAMALARI BİZİM İÇİN ONUR VERİCİ”
Milli marşların okunmasının ardından Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss yaptığı konuşmada; “Her yıl olduğu gibi bu sene de Türk dostlarımızla beraber Macar günü kutlamalarını yapmamız bizim için onur verici” diye konuştu.
 
 
İMRAK; “İLERİKİ YILLARDA ÖZEL GÜNLER DÜZENLEYECEĞİZ”
Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili İlhan İmrak da yaptığı konuşmada “Türk Macar dostluğu devam ediyor. Bu yıl 13. Macar gününü kutluyoruz. Festivalimiz kapsamında bu yıl Macar günü etkinliğine bir gün ayırdık. İlerleyen yıllarda özel günler yaparak daha fazla etkinlik yapmayı planlıyoruz. Bu ilişkilerin böyle sıcak devam etmesine katkıda bulunan Türk Macar Dostluk Derneğine, Sayın Fahri Konsolos Erdoğan Erkmen’e, Dostluk Derneği Tekirdağ Başkanı Güneş Gürseler’e ve Macaristan Büyükelçisi Gabor Kiss’e teşekkür ediyorum’’ diye belirtti.Rakoczi müzesinde ki etkinliğin sonunda, Barış ve Özgürlük Parkı’nda ve Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Mikes Kelemen parkında Rakoczi’nin heykeline çelenk sunulması ile törenler sona erdi.