12 MART İSTİKLAL MARŞI GÜNÜ

Bu sene 12 Mart, ilk defa 'İstiklâl Marşı' günü olarak kutlanacak. İstiklal Marşı, TBMM tarafından kabulünün 88. yıldönümü münasebetiyle gönüllü kuruluşlar tarafından yarın yazıldığı yerde okunacak.

TURİZMİN SESİ
Türkiye Yazarlar Birliği başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları, 1990'lı yıllardan beri 12 Mart'ın İstiklal Marşı günü olarak kutlanması için çaba gösteriyordu.Nihayet TBMM, 2007'de güçlü bir adım attı ve "İstiklâl Marşı'nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Günü" Kanunu'nu kabul etti. Böylece 12 Mart, millî günlerimiz arasına girdi. 7 Mart 2008'de bu kanunun uygulanmasını sağlayacak yönetmelik de yayınlanarak "İstiklâl Marşı ve Mehmet Âkif'i Anma Günü"nün Türkiye'deki sivil-asker bütün kurumlarca kutlanması için gerekli düzenlemeler yapıldı. Ancak yönetmelik zamanında çıkarılamadığı için, geçen yıl ülke çapında kutlamalar yapılamadı.

Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan, bu günün geniş kitlelerin katıldığı güler yüzlü bir şölene dönüştürülmesi için gönüllü kuruluşlara, basın ve yayın kuruluşlarına çağrıda bulundu. Seçim ortamının İstiklâl Marşı günü kutlamaları için yavaşlatıcı bir etki uyandırabileceğine dikkat çeken Doğan, "Bunu göz önünde bulundurarak, Ankara'da bulunan gönüllü kuruluşlarımızın geçen yıl başlattığımız 'İstiklâl Marşı'nı yazıldığı yerde, Taceddin Dergâhı ve çevresinde okuma' kampanyamıza katılmasını arzu ediyoruz." dedi. "İstiklal Marşı'nı Yazıldığı Yerde Okuma" toplantısına Ankara merkezli yaklaşık 50 dernek, vakıf, sendikanın katılması bekleniyor.