10 YIL ÖNCE PROJEYE SAHİP ÇIKTIK

Sarıgül, Ali Sami Yen Projesi'nin İhalesiyle İlgili Sorulara Yanıt Verdi

TURİZMİN SESİ
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bir basın toplantısı düzenleyerek, Mecidiyeköy'deki Ali Sami Yen Stadı'nın ihaleyle satışına yönelik haberlere yanıt verdi.

Mustafa Sarıgül düzenlediği toplantıda, 10 yıl önce proje hazırladıklarını söyleyerek, o dönemde kimsenin projeye sahip çıkmadığını, şimdi bu projenin herkesin gündeminde olduğunu vurguladı. Sarıgül, isim vermeden CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in Ali Sami Yen Stadı'nda düzenlediği protesto gösterisini de eleştirerek şunları söyledi:

“Seyrantepe'de önerdiğimiz noktada şimdi stadyum projesi inşaatı devam ediyor. Ali Sami Yen'in Mecidiyeköy'deki arazisi ise, önümüzdeki günlerde TOKİ tarafından ihaleye çıkarılacak. Bu noktada bazı kesimler tarafından özellikle siyasi amaçlı bir negatif kampanya başlatıldığını üzülerek görüyoruz. Bugünkü stadyum yerinin yeşil alan olarak kalması için bazı kesimler tarafından kampanyalar düzenleniyor. Protesto gösterileri organize edilmeye çalışılıyor. Bu siyasi kampanyalarda belediyemizin adının da olumsuz anlamda kullanıldığını üzülerek gözlemliyorum.”

Mustafa Sarıgül, belediye olarak hazırladıkları projenin İstanbul'un en büyük meydan projelerinden birisi olduğunu belirterek, bu projede mevcut stadyumun bulunduğu alanın altına 7 katlı otopark ve üzerine yeşil alan öngördüklerini, bu katlı otopark sayesinde İstanbul trafiğinin yükünün azalacağını dile getirdi. Meydan projesinde, yeşil alan, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları ve kongre merkezinin de bulunacağını sözlerine ekleyen Sarıgül, “Meydan projemizde tüm bunların yanı sıra, kültür ve sanat galerileri, sinemalar da yer alacak. Bu proje hayata geçtiğinde ülkemize çok önemli bir katma değer yaratacak. Binlerce gencimiz, yurttaşımız kendisine burada iş sahası bulacak” dedi.