1. OTİZM VE SPOR ŞENLİĞİ

Başarılı oyuncu Tuba Büyüküstün'ün otizmli sporcu Can Demirci ile birlikte sunuculuğunu yaptığı SPORTİZM OTİZM GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ 1. OTİZM ve SPOR ŞENLİĞİ İstanbul Marriott Hotel Asia'da düzenlendi

TURİZMİN SESİ
Otizmli bireyleri spor aracılığı ile topluma kazandırmaya çalışan ve bu amaç için bugüne kadar bir çok otizmli bireyin yaşamında fark yaratan SPORTİZM OTİZM GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ'nün düzenlediği 1.OTİZM VE SPOR ŞENLİĞİ başarılı oyuncu Tuba Büyüküstün'ün katılımı ile İstanbul Marriott Hotel Asia'da gerçekleşti.

Otizmli bireylerin ailelerinin, eğitimcilerin ve otizme destek veren bir çok kurum ve kuruluşun yetkililerinin katılımı ile gerçekleşen 1. Otizm Spor Şenliği'nde yapılan açılış konuşmasında söz alan Sportizm Otizm Gençlik ve Spor Kulübü kurucusu Bener Erkorur otizmli bireylerin bireysel ihtiyaçlarını karşılamada edindikleri becerileri günlük hayata aktararak toplumsal hayata dahil olmalarında önemli bir rol oynayan “Spor ile Yaşam” programının öneminden söz ederek;“Başlattığımız spor ile yaşam eğitim modeli ile gelecekte özgüveni gelişmiş, fiziksel duruşu düzgün, kendini kontrol edebilen, öfke ve saldırgan davranışlarını kontrol edebilen, kazandığı becerileri yaşama ilişkilendirebilen mutlu, dinamik , bağımsız otizmli bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Otizmli sporcuların başarılarının ve gösterdikleri gelişmelerin anlatıldığı video gösteriminin ardından, şenliğin sunuculuğunu üstlenen Tuba Büyüküstün ve Asperger sendromlu sporcu Can Demirci sahneye elele geldiler.

Otizmde eğitimin tek çare olduğunun altını çizen Büyüküstün, özel eğitim ile birlikte sporun otizmli bireylerin hayatında yarattığı büyük farka tanık olduğunu söyledi. Otizm konusunda farkındalık yaratmak ve Otizmli bireylerin sesini duyurmak için Tohum Otizm Vakfı'nın yürüttüğü “Otizmin Farkındayız! Onların yanındayız!” kampanyasına da destek veren başarılı oyuncu Tuba Büyüküstün “Otizmli bireylerin sporun çeşitli dalları aracılığı ile bireysel ihtiyaçlarını karşılama ve toplumsal hayata katılma yolunda gösterdikleri başarı beni çok etkiledi.Gerçekleştirdikleri “Spor ile Yaşam Programı” ile otizmli bireylerin hayatlarında yarattıkları fark için Sportizm Otizm Gençlik ve Spor Kulubünü kutluyorum. “ dedi.

Tuba Büyüküstün'ün otizmli sporcu Can ile birlikte sunduğu, otizmli sporcular Ege DENİZ ve Doruk DAVRAN'ın lirik ve salsa dans gösterisi ile renklenen şenlikte zaman zaman duygulu dakikalar da yaşandı.Sportizm Otizm Gençlik Kulubü sporcularının Türkiye'de gösterdikleri başarının ardından olimpiyatlara hazırlandıklarını açıklamaları ise coşku dolu alkışlarla karşılandı.