KONSOLOS DARİA DARNELL’DEN ZİYARET

ABD Adana Konsolosu olarak görev yapan Daria DARNELL Van Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti

TURİZMİN SESİ


Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza M. NADİROĞLU tarafından karşılanan Konsolos ile yapılan görüşmeye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan FİDA N ve Yönetim Kurulu Üyesi Roza KARTAL katıldılar. Görüşmeye Van ilinin ekonomik potansiyeli hakkında detaylı bilgiler veren Mirza NADİROĞLU “Esas olan huzur ve güven ortamıdır. Sermaye ürkektir. Bizim burada yatırımları artırmamız için huzur ve güveni tesis etmemiz lazım. Van büyükşehir olma yönünde hızla ilerlemektedir ve bu potansiyeli vardır. Bankalar birden fazla şube açmaya başladılar. Organize Sanayi Bölgesine 127 firma yatırım yapmak için müracaat etmiş bulunmaktadır.

Beş yıldızlı turizm konaklama tesisleri yapılmaktadır. Van sadece kentin değil, bölgenin çekim merkezi haline gelmiştir. Muş, Bingöl, Hakkari, Bitlis ve Ağrı'nın merkezinde bölgeye hizmet vermektedir. Bizler Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizin ekonomik gelişimi için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu noktada sizlerden Amerikalı şirketleri buraya yönlendirmenizi bekliyoruz. Özellikle yer altı zenginlikler, maden ve petrol potansiyelimizin açığa çıkması ve ekonomiye kazandırılması için Amerikalı yatırımcıları davet ediyoruz” dedi. İlimizin ulaşım açısından hiçbir sorununun olmadığını belirten NADİROĞLU, özellikle havayolu ulaşımında bölgenin hatta ülkenin birçok kentine göre avantajlı durumdayız. Gün içerisinde İstanbul'dan ilimize gelip işlemlerini yaparak aynı gün İstanbul'a dönme imkanı mevcuttur.

Başkan NADİROĞLU ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Van Ticaret ve Sanayi Odasının projeleri konusunda bilgiler aktardı.
Ayrıca Van'da kurulması planlanan Tekstil Kent konusunda kapsamlı bilgi veren NADİROĞLU “Tekstil Kentin kurulması önemle desteklediğimiz ve taahhüt verdiğimiz bir projedir. İlin ekonomik kalkınmasına sunacağı katkı büyük olacak, yaratacağı istihdam ile önemli bir Proje olacaktır. Van 80 km ile İran'a, 200 km ile Irak'a bağlanabilen bir kenttir. İlimizde üretim yapılan bir çok ürün bu ülkelere pazarlanmaktadır. Bu ilimizin önemini arttırmaktadır” dedi. Başkan NADİROĞLU “Şuan üretim ve imalat yapan firmalarımızı görebiliriz. Aynı zamanda yerel yatırımcılarımızın çok büyük tesisleri bitmek üzere” ifadesinde bulundu.

Konsolos DARNELL ise iki yıldan bu yana Türkiye'de bulunduğunu ve Adana Konsolosu olarak 22 ilden sorumlu bulunduğunu belirterek “Bölgeyi zaman zaman dolaşıyorum. Van'a ikinci gelişim. Ama daha fazla zaman ayırmam gerektiğini düşünüyorum. ABD ile Türkiye arasında iyi bir dayanışma ve iş birliği var. Bunu geliştirmek için çalışıyoruz. Konsolosluğumuzda dört memurla çalışıyoruz. Van alanımızda bulunan en önemli illerden biridir. Şuan bölgeyi dolaşıyorum. Dolayısıyla Van'dan başladım. Van gelişme olarak önemli potansiyelleri barındırıyor. Verdiğiniz bilgiler, yaptığınız açıklamalar bu görüş ve gözlemlerimizi destekliyor. Bölgede Kahramanmaraş ve Gaziantep iyi birer ekonomik modeldir. Bizler de huzur ve güven ortamının sağlanması ile Van'ın böyle bir model olacağına inanıyoruz” dedi. Konsolos DARNELL ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Van Ticaret ve Sanayi Odasını bölgenin önemli kurumlarından biri olduğunu ifade etti. Yaklaşık 1:30 saat süren ziyaret sonunda Oda Başkanı Mirza NADİROĞLU'na teşekkür eden DARNELL odadan ayrıldı.