“ KİREMİTTE ALABALIK “

Antalya'da sıcaklığın 45 dereceleri bulduğu şu günlerde, Ulupınar'ın soğuk suları üzerinde kurulan köşklerde serin serin iftarın tadını çıkarmak isteyenler rotasını Ulupınar Botanik'e çeviriyor

TURİZMİN SESİ-Halil ÖNCÜ-KEMER


Ulupınar Botanik'te misafirler Osmanlı motifleri ile bezenmiş ve çatalından kaşığına kadar Osmanlıyı hissettiren köşklerinde farklı bir iftar yaşıyorlar.
Kemer'in dünyaca ünlü turistik bölgelerinden birisi olan Ulupınar bölgesinde yer alan Botanik Restaurant ve Balık Üretim Çiftliğinde yetiştirilen binlerce alabalık, Botanik'e özel “kiremitte alabalık” tadı ile iftarın vaz geçilmezleri arasında yer alıyor. Alabalıklar, Ulupınar Botanik Restaurant ve Balık Üretim Çiftliğinin özel havuzlarında da üretilirken, Tahtalıdan inen doğal kaynak suyu olan Ulu Pınar'dan besleniyorlar. 80'i aşkın havuzda yetiştirilen alabalıklar özellikle iftarını balık ile açmak isteyenlerin adresi oluyor.

Botanik'e özgü kiremitte alabalık ürünleri iftarda Botanik'i seçen misafirlerimiz tarafından en çok istenen lezzetlerimiz arasında
Botanik Restaurant Sahibi Fevzi Taş yaptığı açıklamada, “ Ramazan ayında Restaurantımıza gösterilen ilgi için misafirlerimize çok teşekkür ediyoruz. Botanik'e özgü kiremitte alabalık ürünleri iftarda Botanik'i seçen misafirlerimiz tarafından en çok istenen lezzetlerimiz arasında başı çekiyor. Kiremitte alabalık, domates, yeşil biber, mantar, kuru soğan ve tereyağı ile birlikte, botanik'e ait özel sos ilave edilerek, özel odun fırınında pişiriliyor. Dileyen misafirlerimiz havuzlarımızda istedikleri balığı canlı canlı görebilir ve alabalıkları seçerek sofralarına isteyebilirler” dedi.

Kaburga dolması ve Fırın kebabının da tadı da muhteşem
Botanik Restaurant Sahibi Fevzi Taş Kiremiita alabalık dışında da birçok farklı tadı ifatrda sunduklarını belirterek, “ Botanik Restaurant'ta farklı bir mekanda, farklı bir atmosferde İftar için çok çeşitli tatlar hazırlamaktayız. Bunlar arasında Kiremitte alabalık dışında Kavurma ve yine Botaniğe özel Kaburga Dolması ve Fırın Kebabı ile incir tatlımızı sayabiliriz. İftar için herkesi Ulupınar'a ve Botanik Restaurant'a bekliyoruz.''dedi.

Osmanlı köşklerinde, farklı bir iftar keyfi
Botanik Restaurant, akan sular üzerinde yer alan köşklerine ilave olarak Osmanlı motifleri ile özel olarak bezenmiş köşkler koyarken, bu köşklerde de eski Osmanlı iftarları yaşanıyor. Tamamen özel dizayn edilen köşkler, çatal bıçağından tabak çanağına kadar Osmanlı esintisi veriyor. Dileyen misafirler isterlerse bu köşklerde farklı tatlar ile birlikte farklı bir iftar açabiliyorlar.