İSTANBUL'DA KÜLTÜRLERARASI DİYALOG

Goethe Institut Istanbul ve Literarisches Kolloquium Berlin, 11 Ocak 2011 tarihinde beş başarılı Alman yazarın katılımıyla bir okuma etkinliği gerçekleştirdi

TURİZMİN SESİ-HANDE KURT


Goethe-Institut İstanbul ve Literarisches Kolloquium Berlin İşbirliğiyle Almanya ve Türkiye arasındaki politik, toplumsal ve kültürel alanlarda buluşmalar uzun bir geçmişe dayanıyor. Son yıllarda edebiyat alanında da giderek daha çok sayıda buluşma gerçekleşiyor. Goethe Institut Istanbul ve Literarisches Kolloquium Berlin, 11 Ocak 2011 tarihinde beş başarılı Alman yazarın katılımıyla bir okuma etkinliği gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen etkinlik ,2009 yılında “Yayınevi Metropolü İstanbul” başlığı altında gerçekleştirilmiş olan okumaların bir devamı niteliği taşıyor.

Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu'nda yapılan etkinlik Başkonsolos Brita Wagener ve İstanbul Goethe Enstitüsü Müdürü Claudia Hahn–Raabe 'nin açılış konuşmaları ile başladı . Almanya'dan beş başarılı yazar Nora Bossong ,Julia Schoch ,Thomas Lehr ,Kristof Magnusson ve David Wagner eserlerinden kısa okumalar yaptı ve Türkçe çevirileri de Ayşenil Şamlıoğlu ve Özen Yula tarafından okundu. Özellikle Özen Yula 'nın okuması katılımcılar tarafından çok beğenildi.

Nora Bossong, İstanbul'da, 2009 yılında Frankfurter Verlagsanstalt tarafından yayınlanan “Webers Protokol” adlı romanını ; Thomas Lehr , İstanbul'da 2010 yılında Hanser Yayınevi tarafından yayınlanan ve Alman Kitap Ödülü listesine giren “September.Fata Morgana” adlı romanını ; Kristof Magnusson, 2010 yılında Antje Kunstmann Yayınevi tarafından yayınlanan “Das war ich nicht” adlı romanını;Julia Schoch ,2009 yılında Piper Yayınevi tarafından yayınlanan ve Leipzig Kitap Fuarı Ödülü'ne aday olan “Mit der Geschwindigkeit des Sommers” adlı romanını ve David Wagner 2009 yılında Rowohlt Yayınevi tarafından yayınlanan “Vier Äpfel” adlı romanını tanıttı.