BUDO’NUN RUHU

“Budo'nun Ruhu - Japonya'nın Savunma Sanatlarının Tarihi Sergisi” İstanbul ve Ankara'da ziyaretçileriyle buluşmaya devam edecek

TURİZMİN SESİ


“2010 Türkiye'de Japonya Yılı” kapsamında, 23 Şubat'ta İzmir'de başlayan “Budo'nun Ruhu - Japonya'nın Savunma Sanatlarının Tarihi Sergisi” İstanbul ve Ankara'da ziyaretçileriyle buluşmaya devam edecek

Japan Foundation ve Japonya İstanbul Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen “Budo'nun Ruhu - Japonya'nın Savunma Sanatlarının Tarihi Sergisi” 17-28 Mart 2010 tarihleri arasında İstanbul Airport Outlet Center'da, 4-18 Nisan 2010 tarihleri arasında ise Ankara Cepa Alışveriş Merkezi'nde ziyaretçileriyle buluşacak.

İki bölümden oluşacak serginin birinci bölümünde; yaylar, oklar, zırhlar ve kaskların orijinalleri ya da röprodüksiyonları sergilenerek, 8.yüzyıldan 19.yüzyıla kadar geçen zaman içinde değişme uğrayan Japon savunma teknikleri anlatılacak. Ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek olan serginin ikinci bölümünde ise, 19.yüzyıl - 20.yüzyıl arasındaki dönemde “Bujutsu” (savunma tekniği) ve “Budo”nun (savunma sanatı) yeniden düzenlenişi ve savunma sanatları ruhunun çağdaş Japonya'daki günlük hayata uyarlanış şekli anlatılacak. Sergide ayrıca çağdaş 9 Budo Kuruluşu tanıtılarak, kullanılan savunma sanatı aletleri de ziyaretçilere sunulacak.

"2010 Türkiye'de Japonya Yılı" kapsamında, yıl boyunca gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında detaylı bilgi www.japonya2010.org adresinden öğrenilebilir.