BAYK KIŞ TROFESİ GERÇEKLEŞTİ

Türkiye'nin ilk Yelken Kış Trofesi'nin IV. Ayağı,Bodrum'da 44 teknenin katılımı ile yapıldı ve Muzaffer Aksoy ile Yusuf Attila Yener ekipleri sınıflarında birinciliği kazandılar

TURİZMİN SESİ- Attila Güvenç


Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulubü (BAYK) tarafından on yıldır yapılagelen bu yılki BAYK Kış trofesi 4.ayak yarışları Bodrum Kalesi önünden 44 teknenin katılımıyla start almasıyla başladı, iki sürerek sona erdi .İlk gün IRC Yarış sınıfları 20 millik offshore rotada, IRC Gezi sınıfları da 14 millik şamandıra rotada 8-9 knot güney-güneydoğudan esen rüzgarla yarışı tamamladılar. Yarışın ikinci günü olan 27 Mart'ta ise IRC Yarış sınıfları 12 millik iki adet şamandıra rotada, IRC Gezi sınıfları 16 millik offshore rotada 10 knot güneyden esen rüzgarla 4'üncü ayak yarışlarını bitirdiler.

 


BAYK Kış Trofesi'nin 4'üncü ayak bitiminde 3 yarış sınıfından ve 2 Gezi sınıfından oluşan yarışta overall sonuçlarına göre yarış sınıfında birinciliği “By Farr Lemon ” isimli teknesi ile Muzaffer Aksoy ve ekibi, Gezi sınıflarında ise “Truva” isimli teknesi ile Yusuf Attila Yener ve ekibi kazanırken ödüllerini Bodrum Marina Yacth Club'ta öddül töreninde aldılar.

Ocak ayında başlayan ve Mayıs'ın son haftası sona erecek olan toplamda 7 ayaktan oluşan trofeye katılan tekneler, bu uzun süren yarışta IRC Yarış ve Gezi sınıflarında yarışıyorlar,yarışların etap sonları bitince 29 Mayıs'ta düzenlenecek ödül töreni'ndeki Trofe Kupası'nı alacaklar.

BYAK GRUP SONUÇLARI
IRC YARIŞ 1
1 BY FARR LEMON MUZAFFER AKSOY
2 ECLIPSE A.TARGAN HAZARHUN
3 CARA DE ROSA ORHAN TÜKER
IRC YARIŞ 2
1 X-MACHINE ŞENKAR ÖZTÜZÜN
2 DRAGUT BURAK ALGON
3 UZUN-ICYC ERHAN UZUN
IRC YARIŞ 3
1 EXIT EMRE DERMAN
2 ARMADOR KAAN ÖZGÖNENÇ
3 SEA-ESTA ÖMER KARACALAR
IRC GEZİ 1
1 TRUVA YUSUF ATTİLA YENER
2 MOANA REVA ATİLLA GÖKOVA
3 UZMA III KAYA ÖNOL
IRC GEZİ 2
1 BONA DEA YAKUP İÇGÖREN
2 ARSIZ HASAN SEL
3 DALGA BURAK TÜZEL
BAYK KIŞ TROFESİ 4. AYAK GENEL SONUÇLAR
IRC YARIŞ
1 BY FARR LEMON MUZAFFER AKSOY
2 X-MACHINE ŞENKAR ÖZTÜZÜN
3 DRAGUT BURAK ALGON
IRC GEZİ
1 TRUVA YUSUF ATTİLA YENER
2 BONA DEA YAKUP İÇGÖREN
3 DALGA BURAK TÜZEL