• BIST 8671.29
  • Altın 3027.127
  • Dolar 34.347
  • Euro 37.4601
  • İzmir 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Antalya 25 °C
  • Ankara 18 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

YÜZDE 90 DOLULUK YAŞADIK

YÜZDE 90 DOLULUK YAŞADIK
BW The President Hotel Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu,“Otel olarak, 2011 yılı ortalamasında %90 doluluk yakalarız”

TURİZMİN SESİ


Dünyanın marka şehirleri arasından atak yaparak, son yıllarda hızlı bir yükseliş gösteren İstanbul'un, turizm yıldızı parlamaya devam ediyor. 2010'un ilk 9 ayında beklentilerin üzerinde bir yıl geçiren İstanbul otellerinde, yılın son çeyreğinde de kongreler ve fuarlar nedeniyle yüksek doluluklar bekliyor.

2011 yılı da, kent turizmi açısından çok parlak gözüküyor. Nitekim, birçok otel, gelecek yıla ilişkin acentalar ile yaptıkları kontratları tamamlarken, internet üzerinden de yoğun rezervasyon talebi alıyor. Bu yıl, beklentilerinin ötesinde başarılı bir yıl geçirdiklerini söyleyen BW The President Hotel Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu, “İstanbul'un, turizmde markalaştığına inanıyorum. Zira kentimizde, 15 Mart'tan 15 Kasım'a kadar yüksek doluluklar gerçekleşiyor. Neredeyse, İstanbul'da 12 ay boyunca, otellerimizde ciddi doluluklar yaşıyoruz. Otel olarak biz, 2010 yılını çok iyi geçiriyoruz ve %85'in üzerinde dolulukla kapatacağız. 2011'e ilişkin yapılan kontratlar ve gerçekleşen rezervasyonlar, gelecek yılın çok daha iyi geçeceğini gösteriyor. Otel olarak, 2011 yılı ortalamasında %90 doluluk yakalarız” dedi.

2011'de İstanbul'a gelecek olanlar, erken rezervasyon yaptırmalıdır
Gelecek yıla ilişkin ciddi talep gözlendiği için, önümüzdeki yıl İstanbul'a gelecek olanların, istediği otelde oda bulabilmesi için son günlere kalmayıp, daha 'erken rezervasyon' yaptırması gerektiğini kaydeden Recep Arifoğlu, “Kentimize gelen misafirlerimiz genellikle, tarihi ve kültürel yerlerini gezmek istiyorsa Tarihi Yarımada bölgesini, iş amaçlı geliyorsa ticari hayatın yoğun olduğu bölgeleri tercih ediyorlar. Önümüzdeki yıl, kente ciddi bir talep gözleniyor. İstenilen bölgede otel bulabilmek için daha önceden rezervasyon yaptırmakta fayda görülüyor. Bu arada, oteller de, tıpkı havayolu şirketleri gibi, son dakikalarda 'fiyat yükseltmeye' başladılar. Bunu gelecek yıl, daha çok gözlemleyeceğiz ve son dakikada oda fiyatları daha da yükselecek” diye konuştu.

Komşulardan ciddi artış yaşanacak
Mevcut Avrupa ülkeleri ve Amerika pazarlarının yanı sıra, İstanbul'a son birkaç yıldır komşu ülkelerden çok ciddi talep yaşandığını belirten Recep Arifoğlu, bunda komşu ülkelerle yürütülen olumlu ilişkiler ile Ürdün, Libya, Suriye gibi ülkelerle karşılıklı vizelerin kalkmasının büyük rolü olduğunu söyledi.

Özellikle, Ortadoğu pazarından 2011 yılının Haziran ve Temmuz aylarına ciddi rezervasyon aldıklarını açıklayan Recep Arifoğlu, gelecek yıl kent genelinde bu iki ayda Ortadoğu bereketinin yaşanacağını ve otellerde ciddi shorta düşmelerin gözlenebileceğini kaydetti. Ülkemize gelen Ortadoğulu turistlerin, çoğu zaman 2 hafta veya 1 ay gibi uzun süreli kaldığını anlatan Recep Arifoğlu, Arap turistlerin İstanbul'un yanı sıra, 'yayla turizmi- termal turizmi' gibi diğer turizm çeşitlerini de talep ettiğini, özellikle yayla turizmine yönelik konaklama kapasitelerinin arttırılması gerektiğini söyledi.

Aynı zamanda, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan gibi komşu ülkelerden de son yıllarda gözlenen artışa değinen Recep Arifoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gelecek birkaç yıl içerisinde, İstanbul'a gelecek turist sayısının 1/4'ni, komşumuz olan ve karşılıklı vize uygulamasının kalktığı ülkeler oluşturacaktır. Yerli acentelerin, bu bölgelerde daha etkin çalışma yapmaları önemlidir”

Tarihi Yarımada'ya gelenler, eğlenmek için Beyoğlu veya diğer bölgelerdeki eğlence mekanlarına gidiyor

Dünya mirası olan İstanbul'un, Tarihi Yarımada Bölgesi'nde bulunan eserlerinin daha fazla gün yüzüne çıkarılmasının yanı sıra, bölgedeki karmaşıklığın da kentsel dönüşüm projeleriyle biran önce çözülmesi gerektiğini kaydeden Recep Arifoğlu, tarihi yarımadaya nitelikli konaklama tesislerinin yanı sıra, nitelikli yeme-içme ve eğlence tesislerinin de açılması gerektiğini söyledi.

Gelen turistlerin, bölgedeki yeme-içme-eğlence mekanları hakkında bilgi almak istediğini de belirten Recep Arifoğlu, “Tarihi yarımada bölgesi, bu talebe yeterince cevap veremediği için misafirlerimiz Beyoğlu veya diğer bölgelerdeki eğlence mekanlarına gidiyor. Çünkü, turistler, hem kent insanıyla kaynaşabilecekleri, hem cıvıl cıvıl, eğlenceli ve neşeli vakit geçirebilecekleri yerleri istiyorlar” şeklinde konuştu. Turistlerin kentte rahat dolaşabilmeleri noktasında, metro ve toplu taşıma araçlarının önemine işaret eden Recep Arifoğlu, aynı zamanda kalış sürelerinin uzaması için kentteki sanatsal ve kültürel etkinliklerin arttırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21