• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

YURTDIŞINDAN YOĞUN İLGİ

YURTDIŞINDAN YOĞUN İLGİ
Merlin Online Rezervasyon Sistemi, dünya genelinde, workshop tanıtım turlarına başladı

TURİZMİN SESİ


Online seyahat rezervasyonu konusunda ülkemizin ilk firmalarından biri olan Global Access'in, 'Merlin Online Rezervasyon Sistemi' dünyaya açılıyor. Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın davetlisi olarak, 8 ile 10 Nisan tarihleri arasında, Bakü'de seyahat acentalarının üst düzey yetkilileriyle bir araya gelen Global Access, 'Merlin Online Rezervasyon Sistemi' ile Azerbaycan Seyahat acentalarını online rezervasyon sistemine taşımayı hedefliyor.


Nisan ayının sonuna doğru, 7 Körfez ülkesini kapsayan bir seri workshop ile tanıtım turuna çıkacak olan Global Access firmasının yetkilileri, ardından Hindistan, Çin gibi Uzakdoğu ülkelerine gidecek.

Yurtdışından yoğun ilgi görüyoruz

Proje ile klasik acentacılığı internet dünyasına taşıdıklarını ve bu nedenle ülkemizdeki seyahat acentalarının yanı sıra, yurtdışından da yoğun ilgi gördüklerini kaydeden Global Access Yönetim Kurulu Başkanı Selami Çelebioğlu, “İnternetin hayatımıza girmesiyle, iş yapış şekillerimiz değişerek, her şey online ortama taşındı. Sürekli gelişen ve değişen bu sürece, dünyadaki tüm seyahat acentalarının entegre olabileceği bir proje hazırladık.

Ülkemiz ve dünya genelinden Merlin sistemine dâhil olacak acentalara, 4 farklı çözüm önerisi sunuyoruz. Acenta, isterse sadece üye olarak tüm ürünlere erişerek satın alma yapabilir. 'Whitelabel' çözümünü kullanmak isteyen üyemiz, kendine ait bir internet adresinden kendi logosuyla sistemdeki ürünlerin satışını gerçekleştirebilir. 'Private label' çözümünü kullanmak isteyen üyemiz ise, kendi logosuyla birlikte kendi Sanal POS' unu kullanabilir ve son kullanıcının muhatabı tamamen kendisi olacaktır. Veya diğer bir öneri olarak da, acentaya, tamamiyle firmasına özel, tüm dataların kendisine ait olacağı, online seyahat satış sitesini kuruyoruz” dedi.

Dünya markası olacağız

Dünya seyahat endüstrisini online çatı altında toplamayı hedeflediklerini belirten Selami Çelebioğlu, 2010 yılı sonuna kadar, dünya genelindeki 3 binin üzerindeki acentayı sisteme katarak, yılda 100 binin üzerinde rezervasyon almayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Bilgi:
*Global Access: 2004 yılında kurulan Global Access, kuruluşundan itibaren; yerel, bölgesel ve uluslararası platformlarda, turizm endüstrisi ürünlerini, internet üzerinden pazarlama doğrultusunda çalışma yapmaktadır. Global Access'in hedefi, merkezi rezervasyon sisteminde, dünya seyahat endüstrisindeki konaklama, rent acar, uçak, tren gibi tüm ürünleri, 'online çatı' altında toplamak ve ardından, teknolojinin getirdiği olanaklardan turizm endüstrisindeki ilgili herkesin yararlanmasını sağlamaktır.


*Merlin Online Rezervasyon: Dünya genelinde 20'ye yakın otel toptancısı, Türk Hava Yolları Yurtiçi ve Yurtdışı Biletleri ile tüm IATA havayolları ve 80'nin üzerinde Düşük Maliyetli Havayolu (LCC) şirketi, uluslararası araç kiralama firmaları, Havalimanı – Otel transfer firmaları başta olmak üzere, dünya seyahat endüstrisini 'online çatı' altında toplayan 'Merlin Online Rezervasyon Sistemi'; Seyahat Acentaları ve Bireysel Tüketicilere yönelik 2 ayrı kavram ile hizmet sunuyor. Merlin Online Rezervasyon Sistemi hakkında, www.BOOKinGLOBE.com adresinden bilgi alınabilir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21