• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

YUNANİSTAN VE BODRUM KOL KOLA

YUNANİSTAN VE BODRUM KOL KOLA
Bodrum'a gelen Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanı Pavlos Geroulanos Bodrum'da ziyaretlerde bulundu
TURİZMİN SESİ -ATTİLA GÜVENÇ
Resmi görüşmeler yapmak üzere beraberindeki heyetle Bodrum'a gelen Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanı Pavlos Geroulanos ilk olarak Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir'i makamında ziyaret etti. Daha sonra Bodrum Belediyesi'ne geçen Bakan Geroulanos ve ekibini belediyenin kapısında karşılayan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve meclis üyeleri hep beraber Başkanlık Makamına geçtiler.

Bodrum Belediyesi Başkanlık Makamında yapılan toplantıya Yunanistan'ı temsilen Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanı Pavlos Geroulanos, İzmir Başkonsolosu Hara Skolarikou, Bakanlık Dış İlişkiler Müsteşarı Dimitrios Gioldassis, Basın Danışmanı Ioannis Tsakiris ve Bakanlık Müsteşarı Athanasios Argyropoulos katılırken Bodrum'u temsilen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası yönetim Kurulu Üyesi Deniz Eyinç, BODER Başkanı Halil Özyurt, Flora Otel Sahibi Ahmet Biçer, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Türsab Bodrum Temsilciliği Başkanı Sevinç GökbelBOYTAV Genel Sekreteri Cemil Bayraktar, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Onur Gözet ve Deniz Öztürkmen ile Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer katıldı. Toplantıda tercüman olarak Mary Jane Ozkurkudis bulundu.

Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanı Pavlos Geroulanos, kıyı ve ada turizmini artırmak amacıyla görüşmeler yapmak üzere Bodrum'a geldiğini açıklayarak sözlerine şöyle devam etti; 2001 yılında Yorgo Papandreu ile merhum İsmail Cem, dostluklarının anısına Sisam Adası'nda birlikte zeytin ağacı dikmişlerdi. Papandreu ve Cem'in attığı bu dostluk adımını ilerletmek istiyoruz.

İstanbul'daki temaslarının ardından çok önem verdiği Bodrum'a geçtiğini İfade eden Bakan Geroulanos, Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Türkiye ile başlatılan sıcak ilişkilerin geliştirilmesini amaçladıklarını, Türkiye Vatandaşlarının Yunanistan'a yapacakları ziyaretler için vizede kolaylık sağlamak üzere de çalışmalar yaptıkları bilgilerini verdi. Özellikle Bodrum'u çok önemsediklerini de ifade eden Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanı Pavlos Geroulanos, turizm tanıtım stratejilerinde uluslararası alanda Bodrum'la ortaklıklar yapmaya hazır olduklarının da altını çizdi. Bodrum'u her zaman ayrı bir yere koyduklarını söyleyen Bakan Pavlos Geroulanos, Bodrum'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu da ifade etti.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise toplantıda, geçen yıl deniz yolu ile Bodrum'a gelenlerin büyük çoğunluğunun adalardan geldiğini belirterek “Geçen yıl Bodrum'a deniz yolu ile 200 bin turist geldi, bu yıl bunu 300 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Turları ortaklaşa düzenlemek gibi bir çalışmamız var. Tura çıkacakları 3 gün Bodrum'da 3 gün adalarda ağırlayarak turizmde ortaklığın ilk adımlarını atmak istiyoruz. Bu konuda Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleri ve onayı sanırım çok önemli olacaktır.” dedi.

Daha sonra Bodrum Belediyesi Toplantı Salonu'nda görüşmelere geçildi. Yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanı Pavlos Geroulanos bir açıklama yaptılar. Bodrum adına Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yaptığı açıklamada “Turistleri hem Türkiye'de hem de Yunan adalarında ağırlayabilmek için ortak bir proje çalışması yaptık. Sayın Bakanın da olumlu görüşleriyle önümüzdeki yıllarda ortak tanıtım stratejileri geliştirerek turizm gelirlerinde artış yapmak için birlikte hareket etmeye karar verdik. Artık Yunanistan'la Türkiye'nin bir başlangıç olarak turizm alanında yakınlaştığını ve bu yakınlaşmanın merkezinin de Bodrum olduğunu gururla duyurmak isterim.” dedi.

Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanı Pavlos Geroulanos ise yaptığı açıklamada “Sayın Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrumlu yetkililerle çok verimli bir toplantı yaptık. Her iki ülkenin ilişkilerinde, turizme ve turist artışı konusuna çok yardımcı oldular. Turizmdeki işbirliğimizin de meyvelerini almaya başlayacağız. Ulusal bağlamdaki ilişkilerimizin yanında yerel bağlamdaki ilişkilerimizin ilerlemesi gerektiğine de inanıyorum. Ancak o zaman turizm açısından da varmak istediğimiz noktaya ulaşabiliriz.” dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21