TURİZMİN SESİ
Atina'da turizm acentesi sahibi Niki Tsiropulu'ya 3 yıl önce gelen ilginç taleple başlayan düğünler, kısa sürede Yunan sosyetesinde moda haline geldi. Tsiropulo, geçen yıl Sakız ve Çeşme'de düzenledikleri düğün organizasyonlarını Türkiye çapına yaymaya başladıklarını belirterek, "Türk çiftleri de Yunan adalarında evlendirmek istiyorum" dedi. İstanbul göçmeni bir aileden gelen ve yaklaşık 30 yıldır iki ülke arasında turizm hareketliliği yaratmaya çalışan N & T Special Event şirketi sahibi Tsiropulu, Yunanistan'da özellikle gençler arasında çok tercih edilen ülkeler arasında yer alan Türkiye'nin, evlilik törenlerinde de moda haline geldiğini kaydetti.
Yaklaşık 3 yıl önce İstanbul'da düğün yapmak isteyen bir ç iftin talebi üzerine bunun mümkün olup olmadığını araştırdığını, yaptıkları ilk düğünün Yunanistan'da çok beğenilmesi üzerine çok sayıda talep gelmeye başladığını ifade eden Tsiropulu, özellikle Yunan sosyetesi arasında Türkiye'de düğün yapmanın moda haline geldiğini ifade etti.
Şu anda Türkiye'de düğün organizasyonunu sadece kendisinin yaptığını, ancak bir organizasyon olmadan her Yunanlı'nın kiliseden randevu alarak nikah kıydırabildiğini kaydeden Tsiropulu, şu ana kadar 16 düğün organize ettiğini, evlenen çiftler arasında, ülkenin önde gelen ailelerine mensup insanların çoğunlukta olduğunu dile getirdi.
Evlenmek isteyen çiftlerin kendilerine başvurması sonrası kiliseden randevu aldıklarını, çiftle birlikte İstanbul'a gelerek düğün galasının yapılacağı mekanları gezdiklerini kaydeden Tsiropulu, şunları söyledi:
"Kız ve erkek tarafı düğün için tutulan uçaklarla İstanbul'a geliyor. Ortodoks Kilisesi'nde düğün ayini düzenleniyor. Ardından da İstanbul'un lüks otellerinde düğün galası yapılıyor. Çift, balayı için İstanbul'da kalmaya devam ediyor. Birçok ziyaretçi de bu fırsatla İstanbul'u gezme ve tanıma fırsatı buluyor.
Şu ana kadar yaptığımız tüm düğünlerden çok olumlu dönüşler aldık. Türkiye'de hiçbir sorun yaşamıyoruz. Hatta son dönemde İstanbul dışında da d üğün yapma talepleri geliyor. Örneğin yoğun istek üzerine geçen yıl ilk kez İstanbul dışında düğün organize ettik. Sakız Adası'ndaki kilisede yapılan düğün ayininin ardından davetliler karşı kıyıdaki Çeşme'ye geçerek eğlenceyi burada yaptı."Türkiye'de düğünü özellikle Anadolu ve İstanbul göçmeni ailelerin istediğini, İstanbul dışı bölgelerde ayin yapılabilen bir kilisenin bulunmaması nedeniyle tüm taleplere yanıt veremediklerini dile getiren Tsiropulu, Kapadokya ve İzmir'de de düğün yapmak için çok talep geldiğini, ancak ayin düzenlemek için özel izin alma şartının bulunması nedeniyle bunun mümkün olamadığını dile getirdi.
Türkiye'nin turizmde hızla yükselen bir destinasyon olması nedeniyle düğün turizminde de dikkati çektiğini kaydeden Tsiropulu, düzenlediği en küçük düğünün 150, en büyük düğünün ise 350 kişilik olduğunu belirterek, düğün turizminin diğer dallara göre Türkiye'ye girdisinin daha yüksek olduğunu ifade etti. Düğün törenlerinin yanında bazı ünlü ailelerin vaftiz törenlerini de İstanbul'da yapmak istediğini dile getiren Tsiporulu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu tip organizasyonların İstanbul'da yapılmasının dini anlamı olsa da Yunanlılar çok dindar bir halk değildir. Bu modanın oluşmasında asıl etkili olanın, İstanbul ve Türkiye'nin güzelliği olduğunu tahmin ediyoruz.
Aslında İstanbul'da düğün yapmak Atina'da yapmaktan daha pahalıya mal oluyor. Bu yıl kriz nedeniyle düğün sahipleri biraz çekimser davransa da bahar aylarında İstanbul'da 4 düğünümüz olacak. Gelecek yıllarda bunun Yunan halkının geneline yayılabilecek bir moda olabileceğini düşünüyorum. Biz Yunanlılar'ın Türkiye'de evlendiği gibi Türkler'i de Yunanistan'da evlendirmek için organizasyonlar yapmak üzere hazırlıklara başladık. Örneğin Türk konsolosluğunda kıyılan nikah sonrası Mikonos veya Santorini adasında düğün düzenleyebileceğiz. Bu konuda talepler var. Birçok organizasyonu ilk kez bizim yapmamız nedeniyle işlemleri biraz ağır ilerliyor."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.