• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

YOLCULUK İLE TATİLİN ROTASI

YOLCULUK İLE TATİLİN ROTASI
Kâmil Koç Otobüsleri A.Ş. bünyesinde yayınlanan Yolculuk, 8. yaşında Anadolu kültürüne, tarihine, doğasına ve zanaatlarına olan katkılarıyla, gezginlere ışık tutmaya devam ediyor

TURİZMİN SESİ


Cunda, Tarsus, Stockholm, Paris pasajları, TaTuTa çiftlikleri ve daha pek çok konu, Yolculuk'un temmuz sayısında sizi bekliyor.

Türkiye Defteri: Ege’nin Begonvil Kokulu Adası-Cunda
Güneşin derinize işlediğini hissettiğiniz sıcak bir yaz günü, tatlı bir rüzgârı yanınıza katıp, begonvillerin mavilere, beyazlara, pembelere sarılıp rengârenk boyalı evleri daha da güzelleştirdiği sokaklarda sakince adımlamaktır Cunda. Antikacıların, hediyelik eşya satanların, kafelerin, kapı önü teyzelerinin şenlendirdiği sokakları keşfe çıkmaktır. Akşam güneş çekilip yerini ay ışığına bırakınca sahildeki lokantalardan birinde, hafif Yunan müziği eşliğinde, rakının yanına dizilen onlarca çeşit mezeyi yerken, rızkını arayan kediler etrafınızı çevreler. Kaz Dağı’nın eteğindeki bu coğrafyada güne dinç başlayacaksınız; hem yediğiniz, içtiğiniz hem de havası, suyu şifalı çünkü Cunda’nın.
 

Yol Üstü: Yedi Bin Yıllık Kilikya-Tarsus
Kleopatra ve Antonius’un aşkına sahne olan Tarsus, sahip olduğu kültürel zenginlikleri hikâyelerle harmanlanmış bir ilçe. Efes’i kıskandıran zenginliği, görkemli kütüphanesi ve gelişmiş liman ticaretiyle antik çağda yıldız gibi parlayan Tarsus, verimli topraklarıyla Ovalık Kilikya’nın başkentliğini yapmış. Roma İmparatorluğu’nun bu gözde kenti, kültürel zenginliğinin yanı sıra Aziz Paulus Anıt Kilisesi, Aziz Paulus Kuyusu ve Danyal Peygamber’in türbesiyle semavî dinler açısından da önemli bir yer.
 

Uzak Menzil: Ejderha Dövmeli Kız’ın Kenti-Stockholm
Gökhan Korkmazgil, ünlü bir filme konu olan Stockholm kentini anlatıyor: “İsveçli gazeteci yazar Stieg Larsson’un, zihne kazınacak sahneler eşliğinde, çarpıcı ve canlı karakterlerle okurları adeta yerlerine çivileyecek sürükleyici bir kurgu ile yazdığı “Millennium” serisinin ilk kitabı Ejderha Dövmeli Kız’ın kentindeyim. İsveç’in başkenti olan Stockholm, bir milyona yakın nüfusu ile tüm İskandinavya’nın en kalabalık yerleşimi. 12. yüzyılda kurulan kent, bugün teknolojik olarak gelişmiş ancak bozulmamış kimliğiyle İsveç’in en önemli kültürel, ticari, politik ve ekonomik merkezi.”
 

Özgün Konu: Şehrin İçindeki Küçük Dünyalar-Paris’in Pasajları
Yazarımız Deniz Yalım Kadıoğlu, Paris’teki hayatından küçük izlenimleri bizlerle paylaşıyor: “Üç yıl önce Paris’e taşındığımızda bu şehrin aynı zamanda bir pasaj ve galeriler şehri olduğunu bilmiyordum. Avare bir sokak gezintisi sırasında kapısından içeri giriverdiğim Passage Jouffroy ile başlayan keşfim, her biri ayrı bir dünyaya açılan çeşit çeşit dükkanın yanında şehir mimarisinin bambaşka bir yüzünü de sundu bana.”
 

Özgün Konu: Doğal Tatilin Adresi-TaTuTa Çiftlikleri
Gezgin çiftimiz Seda Meşeli Allard ve Xavier Allard, bu kez doğal bir tatil seçeneği olan TaTuTa çiftliklerini anlatıyorlar: “Şöyle bir tatil düşünün; türlü çiçek ve bitkilerle bezenmiş yemyeşil bir çiftliktesiniz. Geceleri kulağınıza çalınan kuşların cıvıltısı ile uykuya dalıyor, her sabah güne mis gibi bir havayı ciğerlerinize çekerek başlıyorsunuz. Çiftlikte üretilen doğal ürünlerle kahvaltı ediyor, enerji doluyorsunuz.”
 

Ayrıca Feyza Hepçilingirler, Mehmet Ali Kılıçbay gibi yazarlarımız keyifli konulara yer verirken; “Endemik Bitkiler”, “Sine Yorum”, “Sayfalarda Yolculuk”, “Astroloji”, "Sağlık Koçu", “Fotoğraf Teknikleri” gibi sayfalarda da uzman yazarlarımız, alanlarıyla ilgili bilgiler paylaşıyor.Aktüel konulara dair haberlere yer verdiğimiz “Güncel” ve “Doğadan Kültüre” sayfalarının yanında Yolculuk’ta pek çok tanıtım sayfası da yer alıyor; birbirinden farklı blog’ları tanıtan “Blog Arkası”, ilginç tasarımlara yer veren “Yaratıcı Fikirler”, yeni çıkan film DVD’lerinin ve müzik albümlerinin tanıtıldığı “Vitrindekiler”, gezilerimizin kamera arkasından karelerin yer aldığı “Objektif”, sıra dışı sitelere yer verdiğimiz “İnternet Gezgini” ve fazlası Yolculuk’ta sizi bekliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21