• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

YOLCULUK DERGİSİ 6 YAŞINDA

YOLCULUK DERGİSİ 6 YAŞINDA
Yolculuk dergisi 6. yılında kültüre, doğaya, sanata ve insana katkılarına devam ediyor; gelişerek büyüyor

TURİZMİN SESİ


Kâmil Koç Otobüsleri A.Ş. tarafından yolcularına her ay ücretsiz olarak dağıtılan ve her sayıda kalitesini bir kat daha arttıran Yolculuk dergisi, haziran sayısında yine dopdolu… “Türkiye Defteri” sayfalarında bu ay, “Işığın Ülkesi Likya'ya Yolculuk” başlıklı yazı yer alıyor. Ülkemizin güney kıyıları, doğal güzelliklerinin, tatilcilerin akın ettiği denizinin, Toroslar'ın yükseldiği görkemli topraklarının yanında; başka bir hazineye, antik Likya kentlerine ev sahipliği yapıyor. Ölüdeniz'den Olympos'a uzanan Likya yolu, tarihe adını yazdırmış Likyalıların kentlerini saklıyor koynunda. Pinara, Letoon, Xanthos, Tlos, Arykanda, Myra, Olympos; tarihin ilk demokratik birliğini kuran, refahın, birliğin ve özgürlüğün halkı Likyalıların kurduğu kentler, sizleri bekliyor.

Bu ay “Yol Üstü” bölümünde Küre Dağları'ndaki bir eko-köyün, Zümrütköy'ün hikâyesi sizleri bekliyor. Ekoturizm Uygulama Projesi kapsamında bir ekoturizm merkezine dönüştürülen Zümrütköy, bakir doğası, zengin biyolojik çeşitliliği, özgün mutfağı, geleneksel mimarisi ve insanıyla, görenleri kendisine hayran bırakan bir doğa harikası. “Uzak Menzil” sayfalarında bu ay, İran'ın sanat kenti “Tebriz” yer alıyor. Üç bin şairi ağırlayan Şairler Mezarlığı, Şah Rıza Pehlevi'nin eşi Farah onuruna yaptırdığı El Gölü parkı, baharatçıları, halıcıları ve gümüşçüleriyle İbrişim Bazaar, camiler, üniversiteler… Hem muhafazakâr hem de çağdaş yüzüyle Tebriz, İran'ın sanatla yaşayan kenti.

Bu ay “Röportaj” sayfalarına son günlerin en sevilen oyuncularından “İlker Ayrık” konuk oluyor. Reklamlar, Aslı ile Kerem, Karınca Yuvası gibi projelerden tanıdığımız oyuncu, şimdilerde Geniş Aile dizisinin sevilen karakteri “Mürsel”i canlandırıyor. Gülmeyi, güldürmeyi seven İlker Ayrık'la tiyatroya, oyunculuğa ve hayatına dair sohbet ediyoruz.

Bu aya özel olarak hazırladığımız “Yolculuk 6 Yaşında” sayfalarında ise dergimizin yazarları, hem yeni yaşımızı kutluyor hem de Yolculuk hakkındaki düşüncelerini aktarıyorlar.

Köşe yazarlarımız Oktay Ekinci, Feyza Hepçilingirler, Mehmet Ali Kılıçbay bu ay da her ay olduğu gibi Yolculuk sayfalarına yazılarıyla renk katıyorlar.

Spor dünyasından yorumlara ve haberlere yer verdiğimiz “Sportmence”; kültür, sanat, doğa, çevre ve yaşama ilişkin aktüel haberlere yer verdiğimiz “Güncel” sayfaları ile mutfak araştırmacısı ve şef Ömür Akkor'un, lezzetin peşine düştüğü “Yemek Kültürü” bölümü, sanata dair yazıların yer aldığı “Kırkıncı Oda” ve ilginç tasarımlara yer verdiğimiz “Yaratıcı Fikirler” Yolculuk'ta yer buluyor.

Burç yorumlarının yer aldığı “Astroloji”, gezginlerin kitaplarının değerlendirildiği “Sayfalarda Yolculuk”, dünyadan popüler bilime dair haberlere yer verdiğimiz “Popüler Bilim”, doğaya ve kültürümüze ilişkin haberlerle “Doğadan Kültüre”, fotoğraf sanatçısı Faruk Akbaş'ın kendi fotoğrafları ve ipuçlarının yer aldığı “Fotoğraf Teknikleri”, yeni çıkan film ve müzik albümlerinin tanıtıldığı “Vitrindekiler”, “Endemik Bitkiler”, “İşte Yaşam” ve “Sine Yorum”; ilgiyle okuyacağınız diğer konular arasında…

Dergimize abone olmak için www.yolculuk.com.tr  

Yolculuk Facebook grubu: http://www.facebook.com/group.php? gid=322737443237  

Yolculuk Twitter hesabı: www.twitter.com/yolculukdergisi  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21