• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

YILDIZ’A TÜRSAB RESTAURANI

YILDIZ’A TÜRSAB RESTAURANI
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), İstanbul daki Yıldız Sarayı nın bahçesinde bulunan Yıldız Porselen fabrikasının yanındaki binayı restoran olarak açtı

BORA ÖZGEN-TURİZMİN SESİ


TÜRSAB ın, Milli Saraylar dan üç yıllığına kiraladığı binada açacağı restoran 800 kişiyi aynı anda ağırlayabilecek.

Beşiktaş ile Ortaköy arasında yer alan ve Boğaz manzaralı bahçesi bulunan restoran TBMM Başkanı Köksal Toptan,KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,Turizmden sorumlu vali yardımcısı Feyzullah Özcan,Turizm Atölyesi Tülin Ersöz,Türsab Başkanı Başaran Ulusoy ,İstanbul Skal Başkanı Kemal Özyiğit,Türsab BYK başkanları ve turizmciler katıldı

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, “Yıldız Parkı nda alkol verilen tek tesis olarak turizme kazandırdık. Yıldız Porselen fabrikasının yanında bulunan tesiste turistlere porselenin yapılış aşamalarını da göstereceklerini anlatan Ulusoy, hediyelik eşya dükkanında Yıldız Porselen satacaklarını kaydetti.

Milli Saraylar a ait bu tesisi 3 yıllığına kiraladıklarını ifade eden Ulusoy, TBMM Başkanı Köksal Toptan' a bu tesisi turizme kazandırılmasına yardımcı olduğu için teşekkür etti.

Ulusoy “Geçen yılın rakamlarını yakalayacağız. Turizm, krizden en az etkilenen sektör olacak.

Ulusoy,Yurtdışından 26 milyon turist geldi, 22 milyar dolar gelir elde edildi İngiltere den yüzde 100 e yakın bir talep artışı yaşadıklarını anlatan Ulusoy, Almanya, Belçika, Hollanda pazarında Türkiye ye talebin şimdilik azaldığını ancak son dakika rezervasyonlarıyla geçen yılki düzeye geleceğini kaydetti.

Rusya'nın krizden ciddi anlamda yara almasının Türkiye ye talebi çok fazla etkilemeyeceğini belirten Ulusoy, “Ruslar Türkiye ye çok alıştı. Ayrıca bu yıl azalan Rus talebini Ukrayna, Kazakistan, İran, Suriye pazarından taleple kapayacağız '' şeklinde konuştu.

'İç turizm önem kazandı
Türkiye nin turizmde avantajlı olduğunu vurgulayan Ulusoy, “Tesis yaş ortalamamız 7, Avrupa da ise 22. Bizde otobüs yaş ortalaması 4, Avrupa da 15. Doğamız, kültürümüz her şeyimiz var '' dedi.Krizde en umut verici sektörün Türkiye de turizm olduğunu savunan Ulusoy, iç turizmin krizde çok daha fazla önem kazandığını, Türkiye' ye Türkiye içinde de tanıtımının yapılması gerektiğini ifade etti Yıldız Sarayı Beşiktaş a oradan da Ortaköy'e kadar uzanan 500 bin metrekarelik bir sahaya sahip.

 Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay  ve Tülin Şahin

Saray bahçelerinin büyük bölümü eski köşkleri ve meşhur porselen fabrikası ile Yıldız Parkı adı altında halka açık. İçinde Malta köşkü ve Çadır Köşkü adı altında iki tane köşk var.

TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan

1982 de Turing e verilen köşkler, 1995 te İstanbul Büyükşehir Belediyesi ne devredildi. Her iki köşk de 1 Ocak 1997 tarihinden bu yana da Beltur tarafından işletiliyor. Beltur un işlettiği bu restoranlarda içki servisi yapılmıyor.

114 yıllık fabrika
Yıldız Sarayı, ilk kez Sultan III. Selim in (1789-1807) annesi Mihrişah Sultan için yaptırılmış, özellikle Osmanlı padişahı II. Abdülhamit (1876-1909) zamanında Osmanlı Devletinin ana sarayı olarak kullanılmış saray, Dolmabahçe Sarayı gibi tek bir bina halinde değil, Marmara denizi sahilinden başlayarak kuzeybatıya doğru yükselip sırt çizgisine kadar tüm yamacı kaplayan bir bahçe ve koruluk içine yerleşmiş saraylar, köşkler, yönetim, koruma, servis yapıları ve parklar bütünüdür.
Yıldız Porselen fabrikası 1895 yılında açıldı, üst sınıfın Avrupa stili seramik ihtiyacını karşılamak için üretim yapıyordu. Fabrikadaki üretim hala sürüyor.

 

  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : +90 216 481 51 21