• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

YEŞİLLENEN OTELLER START ALDI

YEŞİLLENEN OTELLER START ALDI
Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), 'Greening Hotels- Yeşillenen Oteller' projesi hakkında, üyeleri ve Bureau Veritas yetkililerinin katıldığı bir toplantı düzenledi

TURİZMİN SESİ


İstanbul'un ilk Yeşil Yıldız alan oteli BW The President Hotel'de, 13 Mayıs tarihinde düzenlenen toplantıda; küresel ısınmayla birlikte, son yıllarda yoğun olarak gündemde yer alan 'çevrenin korunması, sürdürülebilir turizm' konuları gündeme geldi.

TUROB üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya, TUROB Yönetim Kurulu Üyesi Levent Erdoğan, Bureau Veritas Belgelendirme Departmanı Operasyon Müdürü Vicdan Uzunoğlu, Bureau Veritas Proje Denetçisi Sinan Yay ile Sultanahmet'teki Four Seasons Hotel Teknik Müdürü Kemal Evcioğlu katıldı. Toplantıda, turizm sektörü temsilcileri, çevre konusunda farkındalık yaratmak için yapılan çalışmaların çok anlamlı olduğunu ifade ederek, turizm sektöründe başlayan bu bilinçlenmenin, diğer sektörlerde de yaygınlaşması gerektiğini belirttiler.

TUROB Yönetim Kurulu Üyesi Levent Erdoğan yaptığı sunumda, 2009 yılında İstanbul'da gerçekleştirilen 5. Dünya Su Forumu sırasında, TUROB ve Bureau Veritas ortaklığında başlayan projenin, “Greening Hotels / Yeşillenen Oteller” adıyla devam ettiğini kaydederek, şunları söyledi:
“5. Dünya Su Forumu sırasında, 23 otelimiz 'Yeşil Otel Sertifikası' aldı. Projeye yeniden hız kazandırarak, bu yılın sonuna kadar, en az 60'ya yakın otelimizin 'Greening Hotels- Yeşillenen Oteller' belgesini almasını hedefliyoruz. Zira, sürdürülebilir turizm için sürdürülebilir çevre çok önemlidir. Hem çevremizin korunması, hem yurtdışındaki imajımız, hem de otelin enerji vb gibi maliyetlerinin düşürülmesi açısından projeyi çok anlamlı buluyoruz. Son yıllarda, dünyada değişen turist profili de, çevreye duyarlı tesisleri tercih etmeye başladı”

'Greening Hotels / Yeşillenen Oteller' belgeleri 2 yıl süreyle olacak
TUROB ve dünyanın en büyük akreditasyon firmalarından biri olan Bureau Veritas ortaklığında devam edecek olan projenin, hijyen ve sanitasyon destekçisinin ise Henkel - Ecolab olduğunu kaydeden Levent Erdoğan, belge almayı hak kazanan firmaların, 2 yılda bir denetleneceğini belirti.
'Greening Hotels- Yeşillenen Oteller' belgesinin alınması konusunda; enerji, su, iç hava kalitesi, atık geri dönüşümü gibi bazı konularda kriterlerin yerine getirilmesi gerektiğini anlatan Levent Erdoğan, tüm kriterler yerine getirilemiyor olsa bile, bu konuda yapılacak en küçük çalışmaların bile gelecek kuşaklara 'yaşanabilir bir dünya' bırakması açısından çok önemli ve anlamlı olduğunu vurguladı.

Türkiye'de, 3 otelde 'Yeşil Yıldız' bulunuyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen 'Yeşil Yıldız'ın, ülkemizde 3 otelde olduğunu kaydeden Levent Erdoğan, bu otellerin İstanbul'daki BW The President Hotel, Sultanahmet'teki Four Seasons Hotel ve Antalya'daki Calista Luxury Resort olduğunu belirtti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen Yeşil Yıldız'ı alma konusunda ciddi bir çalışma ve yatırım yapılması gerektiğini anlatan Levent Erdoğan, aynı zamanda bazı kriterlerin şehir otellerine uygulamasının zor olduğunu da söyleyerek, TUROB'un hayata geçireceği Greening Hotels projesinin, çevre konusunda çalışma başlatmak açısından önemine değindi. Toplantıda söz alan turizm sektörü temsilcileri; her konuda olduğu gibi 'sürdürülebilir turizm ve sürdürülebilir çevre' konusunda da önderlik eden TUROB'a teşekkürlerini ileterek, çalışmaların içerisinde yer alacaklarını belirttiler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21