TURİZMİN SESİ
GYİAD ve UNDP'den uzman isimlerin konuşmacı olarak katıldığı Sürdürülebilirlik Akademisi" ilk programının ana başlıkları düşük karbon ekonomisine yerel geçiş, enerji verimliliği, sürdürülebilir kalkınma, düşük karbon ekonomisinde çevre politikaları, yeşil iş ve yeşil büyüme oldu.
"Sürdürülebilirlik Akademisi" programının açılış konuşmasını yapan GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Eczacıbaşı, sürdürülebilir iş dünyasının çok önemli sorumlulukları olduğunu ifade etti.
UNDP Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Programı Yöneticisi Dr.Katalin Zaim konuşmasında sürdürülebilir kalkınma, düşük karbonlu büyüme, yeşil büyüme ve yeşil iş 'in önemini paylaştı. Sürdürülebilirlik Akademisi ekonomik, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirlik için ulusal ve uluslararası alanda konunun uzmanlarının katılımı ile eğitim, work-shop, konferans, sempozyum gibi bilgilendirme çalışmaları ile birlikte araştırma ve projeler gerçekleştirmeyi hedefliyor.
Sürdürülebilirlik alanında faaliyet gösteren Odak Kurumsal'ın bir girişimi olan Sürdürülebilirlik Akademisinin özel sektör, kamu sektörü, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin işbirliği ile Yeşil İş Dünyası deneyimlerinin de paylaşıldığı bir platform olması amaçlanıyor.
Ayrıca, özel sektör, kamu, STK ve akademisyenler işbirliği ile aynı zamanda Yeşil İş Dünyası deneyimlerinin de paylaşıldığı bir platform oluşturulması hedeflenmektedir.Sürdürülebilir Kalkınma ve gelecek için çalışan , iş süreçlerine sürdürülebilirliği yerleştirmiş olan kurumlar tarafından desteklenen Sürdürülebilirlik Akademisi Mart programı GYİAD, Schneider Elektrik, Mavi Consultants, EKO IQ, GMTR, Euromessage tarafından destekleniyor. Sürdürülebilirlik Akademisi ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.surdurulebilirlikakademisi.com dan ulaşabilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.